Saturday at 16:155 days Meni ti tockici ne trebaju. Saksiju ponekad prebacim malo lijevo ili desno ako nesto treba da uhvati sunce malo duze. Jos uvijek ima u meni toliko da mogu to bez tockica.Sad mi zao sto nisam posijao paradajza, a sad je kasno. Imacu 20ak chili papricica,i to ce malo scratch the itch. Treba mi novi ruzmarin i jos kojesta od perenijalnih mirodjija. Stari ruzmarin je sav odrvenio, ima mu 12-13 godina. Neki dan sam odgledao interesantan youtube video o nekim biljkama koje su bile zastupljene u ishrani za vrijeme srednjeg vijeka, sad su se skroz pogubile; Alexanders, salsify, good king henry, lovage i sl. https://www.youtube.com/watch?v=SJnIZiH5fyMGround elder je jedna od jestivih biljki koje su mi zagusile veci dio baste i nikako da se odlucim da skuham malo, makar da probam. Inace, ground elder nije native u Britaniji, dovukli je Rimljani da imaju sta da jedu i rasirilo se. Najukusniji je sad nekad, kad su biljke mlade.
Saturday at 19:095 days Uhvatio me proljetni vrbopuc pa sam narucio nekog sjemena da se malo zajebavam ove godine. Lista nije ni kratka, pa cu osim papricica imati:Borlotti beansCucumber marketmoreCourgette Atena F1 (zuta)Amaranth Red (ovo mi je posebno interesantno jer nikad nisam ni probao)SalsifyPurple creeping thymeGreen purslaneRuby red swiss chardDovoljno za lagano zezanje i prckanje po basti. Ruzmarin i mazuran/oregano cu kupiti gotove biljke i presaditi, necu to iz sjemena.