Jump to content

Blog o bašti, plus permakultura

Featured Replies

Ma sve kapiram, cakulamo neobavezno. )

Kad god sam otvorio neki bastovanski prirucnik prvo sto preporucuju je analiza zemlje. Za moja tri kvadrata mi se ne isplati zajebavati da je dzaba.

Ja sam vec uspio skuhati mladu buraniju dva-tri puta, a dao sam i komsiji jedno 250g jer mi je zalivao dok sam bio na odmoru. Bice buranije opet, vec imaju male nezrele, kao i novih cvjetica koje ce tek postati buranija.

Purslane kod mene nije uopste uspio, od silnog sjemena sto sam posijao, ostalo je ovo:

img%5D

Osim toga imam skoro sve mirodjijske biljke koje mi trebaju, pa samo zakoracim i uberem sta mi treba, a sve ostalo sto gajim je ko i tebi, opustanje i ako bude sta, dobro, ako ne bude, opet dobro. Tokom godina sam probao sve i svasta i svaki puta je bilo ovako mrsavo ali ne i pusto pa sam zadovoljan. Jedino nisam probao jos da ne prihranjujem, da recimo samo malciram kompostom svako malo. To cu mozda iduce godine probati.

Kad uzmem u obzir gdje zivim samo sto imam priliku da uopste prckam oko ovoga je privilegija.

• Replies 677
  • Views 41.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Boksi
    Boksi

Evo ga! Imam ovu jednu. Bljesnuo je blic pa nisam htela više da slikam, da ga ne traumiram.

• Lukac posađen, ostalo ovijeh dana  

• Posađeno i presađeno: mrkva, blitva, spanać, zelena, korijander, matovilac, peršun, bosiljak, cvekla, šalot, origano, mirođija, rotkvice, mlukac, nana, mrkva iz saksije je otišla u jednu veliku kantu.

Posted Images

24 minutes ago, Seabass said:

Purslane kod mene nije uopste uspio

Da si bliže dala bih ti ovoga što je bio kod mene. Da ne veruješ: pripremila deo zemlje za neku stazu. Sabijeno da ne može više. Prskano sirćetom. Nigde kiše, sve umire, samo purslane iz te suve sabijene zemlje izbija, raste li raste.

Evo ga i ovde, isto samoniklo, ali ovaj je imao dovoljno vode.

IMG_7883.jpeg

P.S. Ima jedna nana u ćošku, čini mi se.

P.P.S. A što volim ove stare lonce wub

Fala Boksi. )

Mislim da ce ovaj jedan sasvim pristojno da mi zadovolji znatizelju.

Danas sam potrosio sav smdrljivi gavez, boze dragi smrada, neopisivo. Od ovog jedino crkotina gore smrdi. Fuj.

Do kraja sezone imam ovaj sto sam poodavno kupio, mozda mu je vec istekao rok ali necu da trosim vise na te stvari. Imam jos jednu vrecu komposta pa cu eventualno da mulchiram ako zatreba.