Jump to content
IGNORED

The Limits to Growth

Bakemono

Recommended Posts

Posted

+1- ko averuje neka pita starije ljude, koji se sećaju vremena pre masovne upotrebe agrotehničkih mera, da li je bilo gladnih godina, prinosi su tada bili po 5-6 puta manji u proseku nego danas

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cmrlj

19

• dekss

13

• dig_chohano

8

• Bakemono

8

Posted

helou, pricamo o apokalipsi. ne treba ne znam koliko hrane i ne znam kakav izbor, treba dovoljno da se prezivi.

Posted (edited)

kad dodje apokalipsa, djubrivo ce biti vrednije od zlata, kao i ono malo insekticida sto ljudi uspeju da plunderuju iz prodavnica i magacina. ratar u uslovima apokalipse ne sme sebi da dozvoli luksuz da ne zna da li ce zetva biti uspesna.barem ja tako mislim, sta znam

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

pa tako nekako i meni pada na pamet, sadićemo industrijsko bilje da imamo gorivo, da li je biodizel ili etanol ili nešto treće, šta znamješćemo zdravu hranu, uzgajanu bez upotrebe industrijske prihrane i zaštiteprvo što mi padne na pamet kad to čitam, odakle nam toliko zemljište i odakle nam tolike konjske snage

Posted
ideja o organski gajenoj hrani je duboko ne-ekoloska. takva hrana trazi suvise prostora i rada i dostupna je samo imucnim jedinkama. to je savremeni ekvivalent jedenja paunovih jezika.
Nije to bas tako. Rekao bih da nisi video mnogo organski gajenih biljaka. Po gigantskim sargarepama, krompiru ili luku odavno sam zakljucio da je u pitanju - kako da formulisem, a da ne ispadnem paranoik (a nisam) - recimo obmana. Ne mnogo ozbiljna, ali ocigledno dovoljna da veliki broj ljudi smatra kako se takvo povrce/voce gaji bez ikakve ljudske intervencije. Sto jednostavno nije moguce.Npr. http://en.wikipedia.org/wiki/Copper_pesticide
Posted

a. pa to je neorganski gajena hrana :lol:

Posted

a zašto pojedinci ovde pominju apokalipsu. nista valjda takvi fanatici? :P nije valjda da je ili večni rast privrede ili kraj sveta?pa ima valjda i nešto treće?šta "fali" recimo dugotrajnoj krizi usled iscrpljivanja neograničenih resursa planete? recimo nekih cca 100 godina?pa ima i gorih stvari. preživeli smo i gore, preživećemo i to. jes' da je ovo prvi put u istoriji, ali šta da se radi. sad smo mnogo pametniji. valjda?

• 3 weeks later...