dig_chohano Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Pa ukazi mi na te propuste, šta bi to moglo da bude? Jeste li gledali film Collapse, btw?Baš htedoh da ga pomenem. Majkl Rupert je hrabro načeo neke teme, ali ipak ostajemo bez odgovora na krucijalno pitanje - zašto baš DiTePer vakcina? Mislim, meni je bar to apsolutno pitanje svih pitanja.
cmrlj Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 davno sam je citala, ali imala je preterano katastrofalna predvidjanja (jedno je misljenje bilo da je to bilo namerno, kako bi se svet trgao pa krenuo drugim putem) i nije u racunicu uzela nastanak novih tehnologija koje bi mogle da premoste predvidjene katastrofe.
Bakemono Posted April 12, 2012 Author Posted April 12, 2012 Pa gde su nam nove tehnologije? Izem ti propust... Ako se ovako nastavi, sve ce se obistiniti za par decenija.
dig_chohano Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Nema ih. Odjednom će biti mnogo gladnih usta, koja će prvo biti izmužena svakog svog bogatstva od onih koji imaju kranu i vodu, a potom potrovana davno iskorenjenim bolestima.
cmrlj Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Pa gde su nam nove tehnologije? Izem ti propust... Ako se ovako nastavi, sve ce se obistiniti za par decenija.mozda ce te iznenaditi, ali od sedamdesetih, kad je knjiga napisana, mnoge su nam nove tehnologije. i da te utesim, sve je vec trebalo da se obistini, tako da smo vec na konju :D
Bakemono Posted April 12, 2012 Author Posted April 12, 2012 Pa sve se i obistinilo, krive su tačne so far, ili?
cmrlj Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 (edited) samo ti nedostaje kriva resursa :D Edited April 12, 2012 by cmrlj
dig_chohano Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Što ne volim kad ljudi nemaju argumente pa prelaze na grubost...
Utvara Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Ma to je tipična maltuzijanština. Teoretski je tačno, u praksi nije. Proizvodnja hrane se uvećavala kvadratno dok se populacija uvećavala linearno, sve ostalo - bez njega se može. Resursi koji su bili skupi jednostavno su bolje iskorištavani/reciklirani/nađene alternative.Da, nekada u istoriji na ograničenim područjima dešavala se maltuzijanska katastrofa (recimo Evropa posle Crne kuge ili pojedine zemlje podsaharske afrike), dešavaće se i dalje, ali ne na nivou celokupne svetske ekonomije.
cmrlj Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Što ne volim kad ljudi nemaju argumente pa prelaze na grubost...volis grubost
dig_chohano Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 Savladana argumentima pa sad troluješ. S-t-rašno.
Agni Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=umFnrvcS6AQThe Limits to GrowthVaše mišljenje?Zanimljivo je sto ce industrijska proizvodnja 2100 biti na istom nivou kao i 1960-70, iako vise nema prirodnih resursa...
Agni Posted April 12, 2012 Posted April 12, 2012 potpuno si u pravu, aj se sad skini.-1Ja bih radije da se ti skines...
Recommended Posts