Jump to content
IGNORED

Nikola Tesla


bigvlada

Recommended Posts

Pretragom nisam našao nijednu temu posvećenu Tesli a jednom davno sam obećao Kimu (obećanje ludom radovanje) jedan mini feljton. Dok sam ja u arhivi našao taj materijal, neka dobra duša je to već skenirala. Imao sam još jedan post gde sam takođe stavio par članaka o Tesli ali sada ne mogu da ga nađem pa bih molio moderatore da ga prebace ovde. Hvala.

52524457.jpg93646434.jpg80244211.jpg69322138.jpg98623498.jpg

Edited by bigvlada
Link to comment

Jedna foto-poslastica sa fenomenalnog sajta Shorpy. NY decembra 1933. Oznacen na slici je New Yorker Hotel gde se od upravo te godine (pa do kraja zivota) nastanio i NT. Mozda je i te noci sedeo tamo u hotelu i komunicirao sa vanzemaljcima. (Centar fotke okupira Rockefeller Center, a dole levo je katedrala. Sv. Patricka, koja dodatno podcrtava Gotham atmosferu).teslapreview.jpg(kliknite za velicanstvenih 1700 x 2387 pixela.)

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
http://www.dailytech...rticle25431.htm
Matthew Inman, aka "The Oatmeal", knows a thing or two about super-successful charity fundraising with a side of good-nature humor. Now he's set his sights and site on the task of saving the laboratory of the man who nearly single handedly created the foundation that allows the world of electronics as we know it today -- Nikola Tesla.
Edited by Vapad
Link to comment
  • 3 weeks later...

Totalni sam laik i za fiziku i za Tesline pronalaske, ali to ne znači da nisam radoznala da pročitam sve štose o njemu piše..Elem, danas sam čitala knjigu Roberta Lomasa o Tesli, koja se može naći u e-formatu, ovde:http://www.antikvarne-knjige.com/elektronskeknjige/detail-item_id-56#bookKnjiga ima 158 strana, a na 152. sam pročitala nešto što mi je skrenulo pažnju, pa bih zamolila za tumačenjenekog od fizičara s foruma.Naime, tu se pominje famozni HAARP, u fazonu da se ta organizacija bavi razradom Teslinih ideja, po zabeleškamakoje su zaplenili državni organi USA nakon njegove smrti.Ništa ne znam o HAARP-u, odnosno njegovoj instalaciji kod nas, osim špekulacija po tabloidnoj štampi, ali mi jezanimljivo dovođenja ovog projekta u vezu sa Teslom.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...