bigvlada Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Pretragom nisam našao nijednu temu posvećenu Tesli a jednom davno sam obećao Kimu (obećanje ludom radovanje) jedan mini feljton. Dok sam ja u arhivi našao taj materijal, neka dobra duša je to već skenirala. Imao sam još jedan post gde sam takođe stavio par članaka o Tesli ali sada ne mogu da ga nađem pa bih molio moderatore da ga prebace ovde. Hvala. Edited March 13, 2012 by bigvlada
Elmer Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Pretragom nisam našao nijednu temu posvećenu Tesli <_< šteta, takav se jednom rađahttp://www.youtube.com/watch?v=PoiC9EtELGg Edited March 13, 2012 by Elmer
Indy Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Jedna foto-poslastica sa fenomenalnog sajta Shorpy. NY decembra 1933. Oznacen na slici je New Yorker Hotel gde se od upravo te godine (pa do kraja zivota) nastanio i NT. Mozda je i te noci sedeo tamo u hotelu i komunicirao sa vanzemaljcima. (Centar fotke okupira Rockefeller Center, a dole levo je katedrala. Sv. Patricka, koja dodatno podcrtava Gotham atmosferu).(kliknite za velicanstvenih 1700 x 2387 pixela.)
iDemo Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Robert Lomas - The Man Who Invented the 20th Century, ili ovde. Prijevod na hrvatski, ne? Nisam citao pr(ij)evedeno al' sam citao original. Vredi jer je, izmedju ostalog, iskusno iskoristio delove iz "My Inventions", The Autobiography of Nikola Tesla (od samog Tesle)... Na stranu sva mitologija al' je covek stvarno bio izuzetan lik.
Đipalo Junuz Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Pretpostavljam da ovo pripada ovde, a ne negde južno:Kako su Rumuni prisvojili Teslu
Zverilla Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 teslina energija izbija iz skole nikola tesla :o sve ostale zgrade na gmapsu imaju normalne krovove, samo skola sija...
Vapad Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 (edited) http://www.dailytech...rticle25431.htmMatthew Inman, aka "The Oatmeal", knows a thing or two about super-successful charity fundraising with a side of good-nature humor. Now he's set his sights and site on the task of saving the laboratory of the man who nearly single handedly created the foundation that allows the world of electronics as we know it today -- Nikola Tesla. Edited August 16, 2012 by Vapad
Aineko Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 niko da okaci ovo: 6 dana, skoro $900 000 i jedna od naujspesnijih kampanja ovog tipa (bilo je nesto tipa $400 000 u prvih 20h).
vinska musica Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Totalni sam laik i za fiziku i za Tesline pronalaske, ali to ne znači da nisam radoznala da pročitam sve štose o njemu piše..Elem, danas sam čitala knjigu Roberta Lomasa o Tesli, koja se može naći u e-formatu, ovde:http://www.antikvarne-knjige.com/elektronskeknjige/detail-item_id-56#bookKnjiga ima 158 strana, a na 152. sam pročitala nešto što mi je skrenulo pažnju, pa bih zamolila za tumačenjenekog od fizičara s foruma.Naime, tu se pominje famozni HAARP, u fazonu da se ta organizacija bavi razradom Teslinih ideja, po zabeleškamakoje su zaplenili državni organi USA nakon njegove smrti.Ništa ne znam o HAARP-u, odnosno njegovoj instalaciji kod nas, osim špekulacija po tabloidnoj štampi, ali mi jezanimljivo dovođenja ovog projekta u vezu sa Teslom.
Recommended Posts