Jump to content
IGNORED

Koji film da gledam (večeras)?

Molder

Recommended Posts

Posted

Down and out in beverli hils 1986

Posted

Probaj sa filnovima Alana Rudolfa:

Choose me 1984

Trouble in mind 1985

Njegovi filmovi se bave ekcentricnim likovima - usamljenim cudacima 

Posted
22 hours ago, Sludge Factory said:

Treba mi nesto atmosfericno, recimo iz osamdesetih, tad je nekako najvise bilo takvih filmova, sa elektronskom muzikom. Ono... amerika, veliki grad, poslovne zgrade i kancelarije, staklo beton asfalt... nije bitan zanr, moze drama, krajm, sf, komedija, ljubavni.

ne znam tačno šta podrazumevaš pod atmosferičnost ali nedavno sam na tvu gledala džamping džek fleš i palo mi je na pamet kako me ta atmosfera osamdesetih toliko spuca kad ga gledam, da imam osećaj da sam ja živela u americi tada :) ovih sam se setila

orlovi pravde

tajna mog uspeha

i džamping džek fleš

Posted (edited)
34 minutes ago, slepa živana said:

Ha, ovo mi je 1 od drazih gilti plezira :D 

Nisam siguran da mogu da definisem tu atmosfericnost, ali mislim da si na tragu. Neko je pomenuo Thief, to je dobar primer onoga na sta mislim. Manhunter i To Live and Die in LA takodje. Blejd Raner bih ja svrstao tu isto, kao i TRON. Mogao bih da dodam recimo i Breakfast Club, Color of Money. Ali i u Tajni mog uspeha ima neceg od toga svakako. Nedavno sam gledao Bright Lights, Big City, u kom takodje glumi Majkl Dzej, nadajuci se da cu da dobijem bas ovo na sta mislim ovde i u filmu ima nesto te "atmosfere", mada mi se nije mnogo dopao. 

Sad mi pada napamet i The Pope of Greenwich Village. Pomenuo je 3orge De Palmu ili Fridkinov Cruising. Ima naravno i filmova iz kasnijeg perioda (90s, 2000s) koji se napajaju sa tog izvora, kao nas voljeni Drive recimo. 

Specifican je to period u Holivudu, i Americi generalno. 

Edited by Sludge Factory
  • 1 month later...
Posted

treba mi nebanalan noviji film koji vrijedi analizirati iz ugla psihologije, kao preporuka za temu nekakvog seminarskog

hvala unaprijed :)

Posted
39 minutes ago, morgana said:

treba mi nebanalan noviji film koji vrijedi analizirati iz ugla psihologije, kao preporuka za temu nekakvog seminarskog

hvala unaprijed :)

Phantom Thread