kapetanm Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Kod mene u kraju komšije i bukvalno po potrebi startuju na obesne vozače - ima puno dece, nije široka, tri ležeća, a opet neznanci koji presecaju da izbegnu semafore pojure. S obzirom da moraju da uspore kod ležećeg, tu ih zaskaču
Venom Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 citam kako je moguce da ce se u skolama uvesti novi predmet - saobracajno vaspitanje, sto zdusno podrzavam iako ne mislim da bi se time bilo sta bitno u nasoj saobracajnoj kulturi izmenilo sve dok je nama vakih kazni i korumpirane policije.ima bas preko puta moje zgrade jedna osnovna skola i saobracajac svakog dana tik uz pesacki ispred nje cekica. zaustavlja mahom rutinske kontrole radi, zbog neupaljenih farova ili pricanja na mobu, sto je sasvim ok. tako ti pre neki dan ceka nas nekoliko automobila zeleno na tom semaforu pred skolom, svi sem jednog besnog sto projuri kroz crveno. doviknu jedan od vozaca saobracajcu sto ga nije zaustavio a tek ovaj dovati da se pravda kako ga je video al prekasno i nabi nos u one svoje svescurine. aj vazi, ja da sam tako u onoj svojoj konzervici prosla, mene bi vido sigurno. primer mi je malo glup al ju get maj pojnt. sta ga znam, bolje i da deca uce o tom saobracaju nego veronauku, to ne mora svak.Promenilo bi se. Problem i jeste u tome sto se sa pravilima saobracaja upoznaje uglavnom kod polaganja voznje i onda to pred naletom nepisanih pravila i prihvatanjem realnosti ostaje mrtvo slovo na papiru. Rezultati ce biti vidljivi za 10-15 godina, ali bolje ikad nego nikad.
mire Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 evo, fiesta novosadske ciklonizacije uredno propiči u zabranjenom smeru pored same škole na detelinarins-048-bš
ordi Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 oces i tebe sad da tuze, crni mire, nesreco!?!
Muwan Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Topik je doduše o ubicama a ne samoubicama na drumu, mada u odredjenoj meri može i na "Srbin pobedijo":http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/408668/Horor-na-drumovima-Samo-u-Srbiji-pesaci-stradaju-na-autoputu - Kad smo slali godišnji izveštaj o broju poginulih u saobraćajnim nesrećama Ekonomskoj komisiji Ujedinjenih nacija, čiji je jedan sektor i saobraćaj, dokumentacija nam je vraćena uz obrazloženje da je broj nastradalih pešaka na autoputu prevelik i da je verovatno došlo do štamparske greške. Potresna statistika je, međutim, bila ispravna. U Evropi su nezamislive pojave improvizovane stanice u zaustavnoj traci, šetnja, parkiranje ili pretrčavanje autoputa zbog kafane koja se nalazi preko puta, što je kod nas slučaj u rejonu Mihajlovca - rekao je Okanović.Lepo je okrpio onog mandrila neimenovanu javnu ličnost.
Dagmar Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Ima do mentaliteta, ali ima verovatno i do toga da po Evropama tu i tamo naprave neku pasarelu u skladu sa potrebama naselja.
Indy Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 oces i tebe sad da tuze, crni mire, nesreco!?!+1Oprez, narode (posebno srbijanski).
mire Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 sto, nista nisam lagao, a cak sam i fotografisao...
Indy Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Bas zato sto nisi lagao... vidis kakva su vremena dosla.
Muwan Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Iskusno:http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/410299/Ukinut-pritvor-sinu-Zeljka-Mitrovica
kud u maglu Simoviću Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 a jel inače praksa u srbiji da se leži™ u istrazi 3 meseca za ovakvo delo?
kapetanm Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Svašta je kod nas, naročito doživljaj pritvora kao zatvorske kazne. Pa kad istraga za ovo traje tako dugo, šta mislite koliko je za nešto komplikovano?
pacey defender Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Meni se čini da je besmisleno da Mitrović bude u pritvoru; obrazloženje Apelacionog suda deluje razumno. Ne verujem da će on uticati na svedoke, ako je to bio razlog što je Viši sud odlučio da mu se odredi (ili produži?) pritvor. Uticaće tata, to je drugo pitanje.
kud u maglu Simoviću Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 da li je u takvim slučajevima obavezno oduzimanje pasoša? ili to zavisi od slobodne sudijske procene?
Recommended Posts