Jump to content
IGNORED

Ubice na drumovima i ulicama

SeljačkaSreća

Recommended Posts

Posted
Ako ga nisu zatvorili, to je ovaj o kojem Frile priča. Ulazi se sa pešačke staze na kosini koja ide od one ruševine, izlazi se kod pivare takođe na pešačku stazu.
Nikad nisam primetio taj prolaz.Poslednji put kad sam isao biciklom tuda vozio sam trotoarom uz prelazenje ulice kod kosine gde se silazi ka nbgd i na drugom kraju Mostara pa posle opet na trotoar. Bolje i tako nego skroz ulicom. Kneza Milosa definitivno nije ulica gde bih ja vozio kolovozom a vozim biciklu vec sto godina.Kad sam se vracao istim putem nadjem polumrtvo mace bas tu na Mostaru :cry:Provalio da ipak mrda pa je na kraju zavrsilo kod moje prijateljice i danas je zivo i zdravo :)
Posted

Ima podzemni desno kad kreneš kosinom nizbrdo ka Nbgd, vodi te na početak pešačke staze preko mosta ka BIPu...

Posted (edited)

buduci ubica

Edited by funk soul sister
Posted
Ja sam kucao poruke dok vozim dok sam imao telefon sa normalnom tastataturom. Bez ijednog pogleda u ekran.Sa QUERTY i touch screenom, to je nemoguće.
Ne moras da gledas u ekran da bi bio dekoncentrisan. Pre par godina sam se vozio kolima gde je vozac nekoliko trenutaka pri laganoj voznji pokusavao da ubode navigaciju. Gledajuci na put. Poslednji sekund zutog koji je iskoristio vozac ispred nas mu je bio dovoljan da ne konstatuje kako se promenilo na crveno. Te je nastavio da mili po putu dok nas umalo nisu pokupila kola s leve strane. Srecom tad je pustio usranu navigaciju.
Posted

Androidu već sada možeš diktirati SMS na srpskom, koji prepoznaje sa sve kvačicama. Ali, još nije baš savršeno i jopet dekoncentriše. Na staaaaaaroj Nokiji i dan danas umem da kucam na slepoSent from Tapatalk 2

Posted
http://www.bbc.co.uk...gazine-23694438
Cyclists often report that aggressive motorists justify their behaviour on the basis that they alone pay "road tax". But, there is no such thing.A young driver who boasted on Twitter about hitting a cyclist appears in court on Friday. Her tweet enraged cyclists - not just because of its tone, but because she claimed right of way because #bloodycyclists "don't pay road tax".The tweet went viral and she's being charged with driving carelessly and failing to report an accident. She said in a TV interview that she regrets the tweet and didn't drive badly.
A trawl through Youtube shows road tax invoked as a trump card in disputes between cyclists and drivers. In one a cyclist called Themitsky is hooted by a driver whose passenger then complains he is in the middle of a lane.Passenger: "You don't cycle in the middle of the road… You cycle on the side, not in the middle."Themitsky: "Do you want to try it?Passenger: "But the car have (sic) priority over you because we pay road tax."Themitsky: "No, no"In another confrontation recorded by helmet-camera a cyclist accuses a driver of missing him by just a few inches. He is asked in return: "Do you pay road tax?" In another a cyclist is told he has no right to be on the road: "No pay, no say".
Posted
Androidu već sada možeš diktirati SMS na srpskom, koji prepoznaje sa sve kvačicama. Ali, još nije baš savršeno i jopet dekoncentriše. Na staaaaaaroj Nokiji i dan danas umem da kucam na slepoSent from Tapatalk 2
šta koristiš za to?
Posted

ne placas porez, platis glavom. kakvi debili.a videla sam da je negde road tax preimenovan u emissions tax, sto ima vise smisla.

Posted (edited)

Pa da, sistemski je podržano u Androidu, mislim od ICS ili još ranije.Edit: konfiguriše se u opcijama, kao dodatak se pojavi taster sa mikrofonom pored razmaknice, čime pokrećeš prepoznavanje. Dakle, može se koristiti za bilo koji unos teksta, ne samo SMS.

Edited by giuseppe
Posted

Da, i ja to koristim, ne treba ništa dodatno

Posted

Evo, da prijavim jednog idiota, tj situaciju o kojoj smo vec govorili. Idem biciklom tu kod opstine Novi Beograd. Prelazim pesacki prelaz u Oml. brigada (kod kruznog toka, bez semafora), skrecem desno ka prelazu u Pariske komune. Idem polako i vidim da se zena sa detetom u kolicima sprema da predje. Staje joj jedan autobus u desnoj traci, a iza njega i drugi. Oko tri popodne je, relativno gust saobracaj i tacno vidim sta ce se dogoditi. Usporim jos malo, pridjem pesackom i dok prelazim gledam iza autobusa (bus stoji vec 3-4 sekunde). Cim sam prosao autobus, idiot u putnu nailazi iz srednje trake, i uz skripu guma se zaustalja pola metra od mene (naravno, dobrano je zagazio na pesacki).Pa jebem ti mater, kretencino! Vidis da stoje dva autobusa pred pesackim, vidis da ne vidis sta/ko ide preko pesackog (ni ja nisam mogao da vidim vozila, ali sam ZNAO da ih ima), i idiot ne smanjuje brzinu sa 40ak kmh koliko je isao. Da sam izleteo nekom brzinom od 15ak na sat, verovatno bi me pokupio. Da nisam ja izasao prvi na prelaz, vec ova zena sa detetom sekund kasnije, ne zelim ni da pomislim sta bi se dogodilo.