Jump to content
IGNORED

Ubice na drumovima i ulicama

SeljačkaSreća

Recommended Posts

Posted

Lazu novine da vozac 45-tice nije kriv, tragovi kocenja jasno pokazuju da je presao makar metar i dvadeset preko pune linije. Eno vidi se na ulici.

Posted
ako je desna traka namenjena iskljucivo skretanju desno, onda biciklista nema izbora nego da vozi levom, isto kao i automobili, inace bi krsio propise
Ja krsim propise i cuvam sebi glavu. Jer ko sve moze i sme da sedne u par tona gvozdja i krece se pored mene, ja i ne vidim drugi nacin za skretanje no pesacki prelaz. Maike mi.
Posted (edited)
o dai da, imamo ista prava osim autoputabtw ja se uvek držim što je moguće dalje od automobila jer bez obzira na sva prava i propise zna se ko je jačia inače najbolje bi bilo da se u Beogradu napravi dobra mreža biciklističkih staza (heh...)
ša vredi dobra staza, npr. nbgd kad se vozi kolovozom i onda majstor krene da izbegava kolotrag(ze) i nasadi mi se na retrovizor u najboljem slučaju.a metar desno zvrji prazna biciklistička staza, s druge strane ulice istoedit:u slo su osamdesetih đaci u okviru tehničkog(oto-a) imali nešto blisko poznavanju saobraćajnih propisa i posle dobijali knjižicu, koju su proveravali saobraćajni milicajci i ako to nisi imao nisi mogao da budeš učesnik u saobraćaju kao biciklista Edited by kud u maglu Simovicu
Posted

a šta će kolotrag na biciklističkoj stazi?ili to hipotetički, šta vredi i da naprave stazu kad će biciklisti, izbegavajući kolotrag, ionako bežati sa staze i smetati automobilima?btw, kad god biciklisti krše propise trebaju biti sankcionisani, da ne bude zabuneznači ako voziš po kolovozu a imaš pored biciklističku stazu -- kaznanego mi se često čini da vozači automobila smatraju da biciklisti nemaju nikakva prav

Posted
ša vredi dobra staza, npr. nbgd kad se vozi kolovozom i onda majstor krene da izbegava kolotrag(ze) i nasadi mi se na retrovizor u najboljem slučaju.a metar desno zvrji prazna biciklistička staza, s druge strane ulice isto
Posted

pa ništa, za tak'e bicikliste kao što već rekoh kaznaali ne može ni ono malopre spomenuto "on će meni po kolovozu u sredini", pri čemu je desna traka za skretanje desno a biciklista ide pravo te mora da bude u levoj traci

Posted

ta staza na nbg (pretpostavljam da se misli na onu kzo JGagrina, jer ona kroz OBrigada nije uopšte za priču) nije uopšte dobra. ima solidnih delova, ali ima i delova sa rupama koje se protežu celom širinom trotoara. Ako se ide tuda, mora se maltene sići sa bajsa.Staza je takva da se može lagano voziti, mirno obilaziti sa pešacima, ako se nigde ne žuri. Ako se bajs koristi kao prevozno sredstvo, sa nekim ciljem i željenim vremenom stizanja, onda ova staza nije baš najbolja opcija.

Posted

e pa to je posebna priča, zato i rekoh "heh" u onom nekom postu (da se naprave biciklističke staze, i to ljudske naravno)a ko se džekira pored normalne biciklističke staze je bahati biciklista i to je tobtw dugo nisam vozila bicikl po beogradu te ne znam kakve su staze i gde ih sve uopšte ima

Posted

Kad planiram neku rutu za vožnju bicikla, trudim se da izbegnem puteve na kojima je gust saobraćaj i na kojima znam da se vozi brzo, pa makar morao da vozim mnogo kilometara duže... Što se tiče vožnje u velikim gradovima, skretanje levo, naročito kad ima više traka u jednom smeru, zna da bude veoma rizično...Vozeći automobil, primetio sam da vozači često obilaze bicikliste prelazeći delimično u suprotnu traku, čak i kad to nije nimalo bezbedno, očekujući da se vozilo koje im dolazi u susret pomeri do desne ivice puta, kako bi mogao da prođe... To je skoro postalo pravilo na putevima u Srbiji

Posted

za skretanje u levo i pravo silazak sa bicikla i pesacki prelaznajbolje jekad si slab nemoj da se k...., jednostavno nikada nisi siguran na kakvu budalu mozes da naletis

Posted

aj, pokazi mi pesacki i trotoar kad se iz kneza milosa ide za topcider, i ja cu tuda ici, bez problema.

Posted
za skretanje u levo i pravo silazak sa bicikla i pesacki prelaznajbolje jekad si slab nemoj da se k....,jednostavno nikada nisi siguran na kakvu budalu mozes da naletis
slažem se s tim, rekoh negde već, kad god mogu izbegavam automobile jer šta god da se desi i ko god da je u pravu zna se ko je fizički jačiali naglasak je sada na boldovanomnekada se prosto i jednostavno ne možea prava imamo
Posted (edited)
aj, pokazi mi pesacki i trotoar kad se iz kneza milosa ide za topcider, i ja cu tuda ici, bez problema.
kad moze, mozenemam pojma na koju raskrsnicu mislis, a i da imam, kako idu bic. staze i prelazi nepoznato mi jee: i aman, to sam cisto iz najbolje namere Edited by fragand
Posted
Zar nije zabranjeno voziti bicikl po trotoaru?
Posted

pa, jeste :Dbwt ja sam po Vojvode Stepe i Bulevaru vazda vozila po trotoaruizmeđu tramvaja i automobila se nisam usudila nikada, nikako