Jump to content
IGNORED

Ubice na drumovima i ulicama

SeljačkaSreća

Recommended Posts

Posted

užas. neki dan pričam s komšijom koji je bio vozač u gsbu, sad je u penziji i kaže - sve su to mladi vozači, nervozni i uglavnom bahati. kaže "rkću" vozila i da nikad vozni park nije bio gori. i da se nekad znao red.....ovo rkću mi se baš dopalo

Posted (edited)

Mnogo jeben grad za voznju bicikle.

Edited by katamaran
Posted

pa jes al' ja danas gledam jednog sto prelazi takovsku, prvo je otisao levo, tik uz belu liniju, a onda krenuo da sece ove iz suprotnog smera. pa jebem mu mater, nije li mogao da s jedne na drugu stranu predje preko pesackog?

Posted

Kad vozim, strašno se plašim dvotočkaša, ako ih obilazim to radim u širokom luku.Posebno me plaši noćna vožnja seoskim drumovima, a previše često sam po njima u sumrak. Kamufliraju se i pešaci i biciklisti, trude se da ne budu uočeni. A pored alko testova za vozače, obavezno bih pojačao i kontrolu biciklista. makar da budu kontrolisani koliko i vozači (a svi zajedno daleko više nego sada).E sad, pre nego što se naljute na mene forumski biciklisti - znam a da ste vi bolji od proseka, kao što su i ovdašnji vozači bolji.

Posted

danas ce valjda biti protest biciklista koji krece sa trga i ide do zemuna..

Posted

nemarnih vozaca svih prevoznih sredstava. i biciklistima smetaju biciklisti moroni, kao i vozaci moroni.

Posted (edited)

valjda zbog pogibije jednoga prekjuce u zemunu.jutros vidim jednog u kneza milosa sevrda po sredini ulice. pa, aman zaman ljudi pobogu, nemate ista prava na putevima i tacka.

Edited by orderka
Posted

naravno da imamosta znaci na sredini ulice?u zakonu pise da moramo da se krecemo unutar jednog metra od desne ivice. al ako smo u levoj traci (na sta imamo pravo - ako skrecemo) onda to izgleda ko da smo na sredini, iako vozimo po propisima.

Posted

izvini, fss, ali nemate.vozac motornog vozila mora da poseduje dozvolu kao nekakav dokaz da poznaje saobracajne propise.ovaj kog sam jutros opisala, kretao se izmedju dve trake u kneza milosa, one koje vode ka sajmu, odnosno topcideru. auto iz leve je bio prinudjen da cimne volan ulevo rizikujuci da opali u auto iz suprotnog smera.

Posted (edited)

u zakonu pise da imamo, jedino ne na auroputu.auto je morao da uspori i da saceka da u suprotnoj traci nema nikog da bi mogao bezbedno da pretekne.ako je desna traka namenjena iskljucivo skretanju desno, onda biciklista nema izbora nego da vozi levom, isto kao i automobili, inace bi krsio propise. a na metar od desne ivice leve trake apsolutno ima pravo po zakonu.edit: nesrece se najcesce desavaju upravo zato sto vozaci automobila ne poznaju propise koji vaze za vozace bicikla, a morali bi ih znati. mislim o pravu na metar od ivice trake.

Edited by funk soul sister
Posted

avaj. verovatno je isao ka topcideru pa da se ne bi prekasno prestrojavao, nema druge. ja tako radim kad idem na banjicu, drugog izbora nema, cak ni voznja trotoarom tu ne dolazi u obzir.

Posted
ako je desna traka namenjena iskljucivo skretanju desno, onda biciklista nema izbora nego da vozi levom, isto kao i automobili, inace bi krsio propise.
o dai da, imamo ista prava osim autoputabtw ja se uvek držim što je moguće dalje od automobila jer bez obzira na sva prava i propise zna se ko je jačia inače najbolje bi bilo da se u Beogradu napravi dobra mreža biciklističkih staza (heh...)