Čutura Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 ako se u trenutku udarca recimo kretao tih 60km/h sta to zapravo znaci, valjda je bitno koliko je isao pre nego sto je poceo da koci, jel tako?http://www.caranddri...ve35i-road-test Finally, the X5’s stopping distance of 159 feet from 70 mph is flat-out incredible, only six feet longer than that of the last M3 we testedznaci, ako je bmw-u x5 zaustavni put od 112kmh do nule samo 48,5 metara, da je dvadeset metara pre udarca stisnuo kocnicu to bi znacilo da je isao upravo onoliko koliko su izjavili svedoci prvog dana.kako se uopste danas odredjuje duzina kocenja kad sva novija kola imaju abs? vidim da ovaj vujacic uopste ne uzima u obzir taj parametar, sve one formule gore jedino imaju smisla ako uopste nije bilo kocenja.
halloween Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Samo jedno pitanje. da li se može izvesti rekonstrukcija u toku suđenja?Ja bih da vidimo, stavimo dažak od 50 kila, i onda se zaletimo sa X5 na njega, da ga udarimo levim farom i utvrdimo koja je brzina bila potrebna da džak bude odbačen 25 metara.Jel' može to tako?Rekonstrukcija se izvodi da bi se potvrdili dokazi izvedeni u sudskom postupku, znači može rekonstrukcija. Što se tiče ovog mamlaza sa Saobraćajnog fakulteta, kao i novinaraTelegrafa, pronašla bih grub način da shvate značenje čl.6. Zakona o uređenju sudova koji propisuje da je zabranjeno korišćenje javnog položaja, sredstava javnog obaveštavanja i bilo koje javno istupanje kojim se neprimereno utiče na tok i ishod sudskog postupka.
pt 2.0 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 (edited) Dajte ove morbidarije sa proračunima u naukuizvini ako te je moje pisanje zgranulo. meni je, na primer, lynch mob morbidarija. ono što će eventualno biti korišćeno tokom veštačenja nije. ti aparati, ma kako aproksimativni bili (pod uslovom da su dovoljno konzervativni u pristupu), pružaju mogućnost da se utvrdi istina i kazni počinitelj.da, jedne vrlo mlade devojke više nema i to je jezivo. ali zaustavljanje na toj činjenici i puko zgražavanje nad njom, po mom mišljenju, nije dovoljno.@takanohana - u pravu si da to verovatno znači da je pre naleta, odnosno usporavanja, išao većom brzinom. ne znam, međutim, šta pravnici kažu i volela bih njihov komentar. Edited July 25, 2013 by PointTaken
Caligula Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Sad, da sam otac ubijene devojke i da mi je svejedno sta cu sa zivotom, kupio bih kalasnjikov i zaredjao po nekim redakcijama pre nego sto posetim zeljka mitrovica.
beeva Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 ta brzina udara, koju Vujanic pominje sluzi da bi se uz ostale dokaze (tragovi itd) doslo do brzine kojom se doticni kretao prije udara....naravno treba uzeti u obzir polozaj udara, brzinu usporenja, ako je iste bilo, tragove kocenja, kakva je podloga bila..koeficijent prijanjanja...sve su to sitnice koje treba mic po mic racunati i da da se otkrivaju unazad i da daju rezultat, prOblem je u mijenjanju krajnjeg rezultata, jer sve ti parametri se recimo krecu OD 0.05 DO 0.15 i dozvoljeni su koristiti se u tom opsegu da bi se doslo do brzine..a 0.05 i 0.015 daju u pojedinim sklucajevima razlicit rezultat.evo :http://www.scribd.com/doc/122172632/Zano%C5%A1enje-vozila-nalet-na-pje%C5%A1aka
Muwan Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 odvratna bagra.Bagra je svakog dana odvratnija nego što je bila juče. Snimi ovo, sada osuđuju primitivne napade na svoje objektivno izveštavanje i traže zaštitu od RRA.Mitrović napada “Blic” i njegovog glavnog urednika jer želi da spreči objektivno i profesionalno izveštavanje “Blica” o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao njegov sin. To predstavlja najgrublju zloupotrebu televizije čiji je vlasnik i nastavak Mitrovićeve prakse da se preko nacionalne frekvencije obračunava sa svakim ko mu nije po volji.
Čutura Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 najbolje da sad cenimo ko je veca bagra, pinki ili blic
Uskebasi Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Da se vratimo na manje poznate ubice na drumu...Usporavam, nekih desetak metara ispred pesackog prelaza, sa namerom da skrenem desno na parking i srecom bacim pogled u retrovizor i vidim budalu koja se u punoj brzini penje na trotoar i obilazi me sa desne strane preko trotoara i zavrsava "preticanje" na pesackom prelazu. I jebe mu se da li ce da pokupi nekog pesaka, ili ce da udari mene kada skrenem, a vidi da skrecem jer sam na vreme dao zmigavac.
ordi Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 ja pisala pre neki dan o nekoj budali u bmwu sto mi se priljubila uz dupe na pancevackom putu u levoj traci. na semaforu kod janka lisjaka, koji je bio otvoren, znaci ne spustamo brzinu, on se prestrojava u traku za skretanje levo, vidim ga u retrovizoru i pomislim kako nece on levo, vidim da nije cist. magarac me obilazi i da ne bi zveknuo u ostrvo, sece me, zamalo da ga puknem u zadnje levo krilo, kocila sam. srecom da su ovi iza videli sta se desava te me niko nije spicio otpozadi. nema nam druge nego ses pari ociju da otvaramo.
Tale Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Prelazimo večeras ulicu na pešačkom prelazu i vidimo da se neki BMW nameračio da pogazi neke od nas pešaka na svom putu da pošto-poto provuče auto kroz sve nas. Nas dvoje, pritom, guramo kolica jer se malcu večeras nije hodalo. Lik je prozujao ispred nas, ugledao sam pandure koji su dolazili iz suprotnog smera i definitivno videli sve, mahnuo im i gestovima pokazao na situaciju.Dobio sam odgovor u vidu odmahivanja.
ordi Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 (edited) budite obazrivi na pancevackom mostu kod iskljucenja za kotez i borcu ukoliko vozite desnom trakom a nastavljate pravo ka pancevackom putu (omg, zvucim kao nada macura). neretko ce vas bahata stoka, koja zeli tu da se iskljuci, iseci iz leve trake.kud nisam jutros opizdila tetku, taman malo da mi sredi auto :D Edited August 1, 2013 by orderka
Mr.Mxyzptlk Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 (edited) +1isti je osecaj kada hoces iz leve da se iskljucis za kotez i borcu. frka da te neko ne raspizdi :D. Edited August 1, 2013 by extragluv
*edited by mod Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Rekao bih da je Mitrovic planski skrenuo paznju Blica sa sina na sebe. Sto je u neku ruku i ok, ako ne bude uticaja na tuzilastvo i pokusaja da se ovo progura ispod tepiha.
Recommended Posts