Jump to content
IGNORED

Ubice na drumovima i ulicama

SeljačkaSreća

Recommended Posts

Posted

najbolje je ovo blurovanje tablica dzipa na naslovnoj :lolol:

Posted
Ovo što radi Blic je nevera. Već četvrti dan recikliraju iste informacije, ništa novo nisu rekli još od prve vesti, izbacuju grafičke rekonstrukcije™ nesreće koje su zapravo agencijska vest u slikama, i kao pomahnitali ponavljaju: "sin Željka Mitrovića, sin Željka Mitrovića, sin Željka Mitrovića..." kao da mali bilmez nema ime i prezime.
odvratna bagra.
Posted (edited)
odnos brzine i udaljenosti tela nije linearan.
link sa radom u kome je opisano kako se na osnovu zaustavnog puta (ovde 25m), radi procena brzine odbacaja i odabir proracuna u odnosu na visinu tezista odbacenog tela, u zavisnosti od cega se bira formula za horizontalni odnosno kosi hitac.ako neko zna koja je visina prednjeg dela tog automobila BMW X6 (dela kojim je udarena nesrecna devojka), neka mi da procenu, da sracunam sve. Edited by PointTaken
Posted (edited)

ukupna visina vozila je 1690 mm, nigde ne postoji visina branika, ali deluje da se nalaze na nešto manje od 30% ukupne visinehttp://www.bmw.rs/rs/en/newvehicles/x/x6/2012/showroom/technical_data/

Edited by kud u maglu Simovicu
Posted

Pri tom je u pitanju levi far vozila. Tako da je ukoliko sam dobro skapirao iz svih slika do sada, on nju zakacio levim bokom automobila negde na sredini pesackog prelaza (nije zakoracila na pesacki prelaz dakle, vec bila na sred puta) pri cemu je ona usled udara odbacena dijagonalno na suprotnu stranu kolovoza.

Posted (edited)

evo me tek sad. pročitala par radova na temu veštačenja, i svi pominju istu empirijsku formulu koja se uobičajeno koristi, i po kojoj je:Vsudara[km/h]=12*(Sodbačaja [m])0.5 ili, opisno: naletna brzina vozila na pešaka u kilometrima na čas jednaka je proizvodu koeficijenta 12 i kvadratnog korena daljine odbačaja u metrima (pređenog puta nesrećnog pešaka). obratiti pažnju da je daljina odbačaja izražena u metrima, a da je dobijena brzina u kilometrima na čas. to mi je sinoć u onom radu bilo čudno, ali sam proverila na više mesta i svuda je tako, dakle koeficijent uzima u obzir i konverziju mernih jedinica. mrzim ovakve formule (nisam mašinac, šta ću, volim da se merne jedinice slažu ili iz formule jasno vidi šta ulazi u koeficijent).jako je važno napomenuti da je greška ove empirijske formule 10%, znači da se izračunata brzina može nalaziti u opsegu[Vsudara - 10%Vsudara, Vsudara + 10%Vsudara]i, na kraju: ako je daljina odbačaja Sodbačaja = 25 m, tada je naletna brzina 60km/h, odnosno leži u opsegu: [54 km/h, 66km/h]link, strana 392, poglavlje 3.1 Računska analiza

Edited by PointTaken
Posted

off u drugu priču sa BGdruma, koju mi je ispripovedao taksista.kaže čovek - a koliko sam razumela to se zbilo pre (koju) godinu - ženi mu nešto bilo pozlilo, te je on odvede u urgentni. tamo naleti na žrtve neobičnog udesa. mladić, vozač automobila, dosta povređen na krevetu u hodniku, neki njegov ortak i nekoliko policajaca koji stoje dalje.vozač automobila je vozio suludom brzinom niz požešku, naleteo na đubretarski kamion (koji se u tom trenutku nepropisno isparkiravao) i tako udario u njega da se kamion prevrnuo. u putničkom vozilu bilo više osoba, pri čemu je devojka na suvozačkom mestu stradala najviše i borili su se za njen život u trenutku kad se ova priča odvija.mladić sa nosila pokazuje rukom drugu da priđe, i tiho mu govori: - ajde reci da si ti vozio, ja sam dosta popio.epilog događaja: đubretari su bili osuđeni.posle sam čula i interesantnu priču iz banjičkog logora, al to već nije za ovu temu...

Posted

ja mislim da je jedan djubretar poginuo tad.

Posted

Mislim da taj slucaj jos nije okoncan, ali da je vozac BMWa manje vise amnestiran...http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/375194/Ucestvovao-u-nesreci-vozeci-pijan-100-na-sat-a-nije-okrivljen

Posted (edited)
Pri tom je u pitanju levi far vozila. Tako da je ukoliko sam dobro skapirao iz svih slika do sada, on nju zakacio levim bokom automobila negde na sredini pesackog prelaza (nije zakoracila na pesacki prelaz dakle, vec bila na sred puta) pri cemu je ona usled udara odbacena dijagonalno na suprotnu stranu kolovoza.
sad tek vidim ovo što piše downforce. iz rada koji sam okačila u pretposlednjem svom postu može se izdvojiti fina tabela uporedne analize metoda proračuna. za onu formulu gore piše da je ograničenje u primeni "potpuni čeoni kočeni nalet". iskreno, ne razumem do kraja da li metoda sa onom formulom gore važi za taj slučaj, ili za sve slučajeve sem njega.rad nudi i jednu empirijsku formulu koja se može primenjivati bez ograničenja (Toor i Araszewski), a koja glasi ovako:Vsudara[km/h]=8.25*(Sodbačaja [m])0.61 greška ove empirijske formule je 7.7 km/h, znači da se izračunata brzina može nalaziti u opsegu[Vsudara - 7.7km/h, Vsudara + 7.7km/h]Po ovoj metodi (Toor i Araszewski) ako je daljina odbačaja Sodbačaja = 25 m, tada je naletna brzina 58.8 km/h, odnosno leži u opsegu: [51.1 km/h, 66.5 km/h]edit. vidim iz vasih linkova da je ova nesreca sa djubretarskim kamionom bila 2011. u vreme kad nisam zivela u srbiji, stoga mi je nepoznata. Edited by PointTaken
Posted
evo me tek sad. pročitala par radova na temu veštačenja, i svi pominju istu empirijsku formulu koja se uobičajeno koristi, i po kojoj je:Vsudara[km/h]=12*(Sodbačaja [m])0.5 ili, opisno: naletna brzina vozila na pešaka u kilometrima na čas jednaka je proizvodu koeficijenta 12 i kvadratnog korena daljine odbačaja u metrima (pređenog puta nesrećnog pešaka). obratiti pažnju da je daljina odbačaja izražena u metrima, a da je dobijena brzina u kilometrima na čas. to mi je sinoć u onom radu bilo čudno, ali sam proverila na više mesta i svuda je tako, dakle koeficijent uzima u obzir i konverziju mernih jedinica. mrzim ovakve formule (nisam mašinac, šta ću, volim da se merne jedinice slažu ili iz formule jasno vidi šta ulazi u koeficijent).jako je važno napomenuti da je greška ove empirijske formule 10%, znači da se izračunata brzina može nalaziti u opsegu[Vsudara - 10%Vsudara, Vsudara + 10%Vsudara]i, na kraju: ako je daljina odbačaja Sodbačaja = 25 m, tada je naletna brzina 60km/h, odnosno leži u opsegu: [54 km/h, 66km/h]link, strana 392, poglavlje 3.1 Računska analiza
kako je moguce da se potpuno zanemaruju bitne stvari kao sto su masa udarenog, masa vozila, geometrija vozila, pa onda sama konstrukcija vozila, buduci da su ova nova tako napravljena da se deo koji udara sto vise deformise kako bi apsorbovao deo energije?ne moze niko da me ubedi da je svejedno ako mene ovolikog grune trabant sa 60 na sat, ili neko, nedajboze, dete udari volga, tojest da cemo leteti slicno daleko.
Posted (edited)
kako je moguce da se potpuno zanemaruju bitne stvari kao sto su masa udarenog, masa vozila, geometrija vozila, pa onda sama konstrukcija vozila, buduci da su ova nova tako napravljena da se deo koji udara sto vise deformise kako bi apsorbovao deo energije?ne moze niko da me ubedi da je svejedno ako mene ovolikog grune trabant sa 60 na sat, ili neko, nedajboze, dete udari volga, tojest da cemo leteti slicno daleko.
tonči, bre, čitaj radove što su kačeni, nisam ti ja oko sveznajuće.uzimaju prenos impulsa i odnos masa u obzir, uostalom zato imaš i grešku proračuna, onaj rad što je downforce okačio isto poredi neke modele sa u suštini ovom formulom i pokazuje odstupanja.prvi rad koji sam okačila bavi se decom i starijim ljudima i upravo govori o tome da se, kad npr kamion udari u dete koristi model horizontalnog hica.sigurno ima radova i radova na temu koliko šta odstupa kad se dodatni faktori uzmu u obzir, ali ako se ova formula koristi u praksi - a deluje da se koristi (sa sve greškom, pa uzme max vrednost), rekoh da sračunam po njoj pa da vidimo. Edited by PointTaken
Posted (edited)

Ipak nije divljao © ®http://www.telegraf.rs/vesti/789760-ipak-nije-divljao-sin-zeljka-mitrovica-vozio-dzip-izmedju-54-i-66-kmh-u-trenutku-udarca-andreje-bojanicInače, udarac prednjim levim farom znači da je do udarca došlo u brzoj traci čim je devojka zakoračila na kolovoz (ukoliko je prelazila sa južne strane ka severnoj tj. prvo prešla traku koja ide ka okretnici).Naravno udes bi bio izbegnut da sa druge strane nije naišao nepoznati stariji gospodin...

Edited by beowl
Posted

Samo jedno pitanje. da li se može izvesti rekonstrukcija u toku suđenja?Ja bih da vidimo, stavimo dažak od 50 kila, i onda se zaletimo sa X5 na njega, da ga udarimo levim farom i utvrdimo koja je brzina bila potrebna da džak bude odbačen 25 metara.Jel' može to tako?

Posted

Dajte ove morbidarije sa proračunima u nauku