kim_philby Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Ma jasno da nije linearan, zavisi daljina odbačaja još od mnogih faktora. Zato mi i smeta kako ovaj pojednostavljuje.Mislim, ženinu sestru je lik pokupio sa 80+ na sat (veštaci nisu mogli da daju bolju procenu), pa nije ni bilo odbačaja, nego je legla na haubu, raspizdila glavom o šoferku, i prešla preko auta, i raspizdila glavom o asfalt. Faktički, nije bilo odbačaja, nego je bio prebačaj.fak! jel prezivela? Sent from Bender's iPad using Tapatalk
beeva Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 (edited) Moguće je da je Mitrović kočio pre udara, tako da Vujanić verovatno priča ono što je pogodnije za delikventa, a to je brzina u toku udara. Ako je u toku udara brzina bila 66 km/h, onda je pre kočenja brzina bila veća od 80 km/h.upravo tako, tijelo u tom momentu dobija, pa skoro, brzinu auta, pa se odbacaj po tome racuna..naravno, vrlo lako je izracunati i brzinu prije udesa.inace ta formula Vujanica ima par preduslova..a prvi je da je vozilo kocilo..i to dobrim usporenjem.. Edited July 22, 2013 by beeva
radisa Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 fak! jel prezivela?Sent from Bender's iPad using TapatalkJeste, ali, to je jedna tužna priča. Nikadviše kao pre, a sve je gore i gore. A prošlo je skoro 10 godina.
JozoMujica Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Ovo što kaže Radiša, kako može da se izračuna brzina samo na osnovu odbačaja, valjda zavisi nešto i od toga u koji deo tela kojim delom automobila je pešak udaren, koliko je težak pešak...
Muwan Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Ma čemu svi ti nepotrebni detalji, batica je dao univerzalnu formulu i to je to. Još malo akrobacija i spustiće brzinu ispod 60, posle toga će suđenje biti puka formalnost.
beeva Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 (edited) Ovo što kaže Radiša, kako može da se izračuna brzina samo na osnovu odbačaja, valjda zavisi nešto i od toga u koji deo tela kojim delom automobila je pešak udaren, koliko je težak pešak... ima sve to, 3 tipa udara..pa da li je tijelo letjelo, odbaceno, klizalo, prebaceno..za svaki od njih vaze drugi parametri..ma za iskusnog vjestaka pride korumpiranog idealan slucaj..pa jedan vjestak nam je na nekom predavanju rekao da je prilikom pogibije one djevojke sto ju je Radovana Karadzica brat ubio, on presao u njenu traku 4cm, ona u njegovu i da je glupo da covjek ide na robiju zbog 4 cm..eto.. Edited July 22, 2013 by beeva
Aleksandar88 Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Meni je brat poginuo padom sa motora, udario je u automobil koji mu na magistralnom putu nije ustupio prvenstvo prolaza. Udar ga je odbacio blizu trideset metara od mesta na kome je ostao automobil, tada su vestaci utvrdili da je se on kretao brzinom od oko 70ak kilometara na sat, znajuci kako je vozio i deo puta gde je se nalazio, mogao bih da se zakunem da je isao daleko brze. Ove stvari su dosta nezgodne i pogodne su stelovanju, vestak moze da da potpuno pogresnu procenu i kad nema nikakvih pozadinskih razloga za to, a u ovoj situaciji ulog je mnogo veci.
Indy Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 (edited) Jedan od (brojnih) razloga zasto mrzim SUV je sto udaraju mnogo poganije od obicnog auta, pod svim istim ostalim uslovima. Edited July 22, 2013 by Indy
radisa Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Jedan od (brojnih) razloga zasto mrzim SUV je sto udaraju mnogo poganije od obicnog auta, pod svim istim ostalim uslovima.+ se deca slabo vide, ako se vrzmaju oko kola.Ja sam umalo udario jedno dete(2-3 godine, rekao bih) pre mesec-dva (a auto mi čak i nije pravi suv, neka poluvarijanta, izdignut da liči :)). Mama nije pazila na dete, mali mi stojao bukvalno iza auta, zato što je auto podignut, ja naravno ne vidim šta se dešava iza, krećem unatrag da uradim lastin rep... I centimetri su falili.Naravno, to što je dete na sred puta, bez nadzora roditelja, mene bi verovatno zakonski oslobodilo. Šta bih ja imao u glavi posle, bolje ni da ne mislim.
mire Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 jutros sam vise puta zapocinjao post na ovoj temipa odustajaoiskljucivo zato sto sam se, u momentu, ucinio bezdusnim u sopstvenim ocimaa samo sam racunao kojekakve brzine, uglove udara, i slicnoverujem da je mitrovic jr kocio u magnovenju, makar malosto ce reci da je, da tako kazem, predavao znacajno umanjenu inercijuda ne duzim i kenjam, pre samog udara je isao preko stotke, smem glavu na panj da stavim u opkladu
eye of the beholder Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Ortaku je pre par godina pijan lik "pao" ispred kola. Nije išao brzo, nije bio pijan, (vraćao se ujutru sa posla oko 7 ujutru), lik se samo stropoštao ispred njegovih kola. Imao je neku enormnu količinu alkohola u krvi. Čak je i porodica nastradalog rekla da je bio "notorni" pijanac.Ortak je proglašen krivim i "odslužio" tri meseca u zatvoru!Nikad ga nisam pitao da li je pušten zbog "dobrog vladanja" ili su jednostavno tolika kazna. Znam da nije nikakva "leđa".
Downforce Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Ma čemu svi ti nepotrebni detalji, batica je dao univerzalnu formulu i to je to. Još malo akrobacija i spustiće brzinu ispod 60, posle toga će suđenje biti puka formalnost."Prosto" je to...Cisto primera radi:https://www.brachengineering.com/content/publications/SAE-2000-01-0898-Brach-Engineering.pdfA i sto bi se batica zaustavljao da sve te glupave parametre i formalnosti tipa uvidjaja obavimo. Cemu to kada je formula prosta?
kud u maglu Simoviću Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 vrlo blizu samog mesta događaja se nalazi menjačnica sa video kamerom koja svojim uglom zahvata i taj deo ulice tako da će barem pitanje semafora biti rešeno
Turnbull Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 + se deca slabo vide, ako se vrzmaju oko kola.Ja sam umalo udario jedno dete(2-3 godine, rekao bih) pre mesec-dva (a auto mi čak i nije pravi suv, neka poluvarijanta, izdignut da liči :)). Mama nije pazila na dete, mali mi stojao bukvalno iza auta, zato što je auto podignut, ja naravno ne vidim šta se dešava iza, krećem unatrag da uradim lastin rep... I centimetri su falili.Naravno, to što je dete na sred puta, bez nadzora roditelja, mene bi verovatno zakonski oslobodilo. Šta bih ja imao u glavi posle, bolje ni da ne mislim. Agent-regret
Muwan Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Ovo što radi Blic je nevera. Već četvrti dan recikliraju iste informacije, ništa novo nisu rekli još od prve vesti, izbacuju grafičke rekonstrukcije nesreće koje su zapravo agencijska vest u slikama, i kao pomahnitali ponavljaju: "sin Željka Mitrovića, sin Željka Mitrovića, sin Željka Mitrovića..." kao da mali bilmez nema ime i prezime.
Recommended Posts