Uskebasi Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Vozio je 120, to pod jedan, pod dva, pobegao je sa mesta nesreće, tako da nema šanse da dobije uslovnu ili nešto slično. Ali će biti neki minimum sigurno, ne sumnjam.Kod ovog dela nije moguce izreci uslovnu osudu, jer je zaprecena kazna 2 do 12 godina (uslov moze do 10 godina). Ali moze da bude oslobodjen, tako da ce se ovde ici na sve, ili nista. S tim sto u praksi ovo "sve" znaci 12 do 18 meseci zatvora, gde se po pravilu kazna ublazava sto vise, pa ne bi bilo cudno da ide i ispod 12 meseci (mislim da je 6 meseci minimum do kog moze da se ublazi).
Lezilebovich Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Kod ovog dela nije moguce izreci uslovnu osudu, jer je zaprecena kazna 2 do 12 godina (uslov moze do 10 godina). Ali moze da bude oslobodjen, tako da ce se ovde ici na sve, ili nista. S tim sto u praksi ovo "sve" znaci 12 do 18 meseci zatvora, gde se po pravilu kazna ublazava sto vise, pa ne bi bilo cudno da ide i ispod 12 meseci (mislim da je 6 meseci minimum do kog moze da se ublazi).nikada neću razumeti pravo
duda Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Kod ovog dela nije moguce izreci uslovnu osudu, jer je zaprecena kazna 2 do 12 godina (uslov moze do 10 godina). Ali moze da bude oslobodjen, tako da ce se ovde ici na sve, ili nista. S tim sto u praksi ovo "sve" znaci 12 do 18 meseci zatvora, gde se po pravilu kazna ublazava sto vise, pa ne bi bilo cudno da ide i ispod 12 meseci (mislim da je 6 meseci minimum do kog moze da se ublazi).ništa ne razumemako je ovo što si napisao ''sve'', šta je onda ''ništa''
copkillah Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Kod ovog dela nije moguce izreci uslovnu osudu, jer je zaprecena kazna 2 do 12 godina (uslov moze do 10 godina). Ali moze da bude oslobodjen, tako da ce se ovde ici na sve, ili nista. S tim sto u praksi ovo "sve" znaci 12 do 18 meseci zatvora, gde se po pravilu kazna ublazava sto vise, pa ne bi bilo cudno da ide i ispod 12 meseci (mislim da je 6 meseci minimum do kog moze da se ublazi).Misliš oslobođen optužbe za ubistvo, ali kažnjen zbog vožnje od 120kmh?
Uskebasi Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) Ne, oslobodjen optuzbe za tesko delo protiv bezbednosti saobracaja. Neko je pomenuo slucaj iz Pozeske ulice, gde je BMW sa najmanje 100 na sat udario kamion Gradske cistoce, koji se ukljucivao u tu ulicu http://www.blic.rs/V...-nije-okrivljen Okrivljen je vozac kamiona, iako je vozac BMW-a prekoracio brzinu i vozio pijan. Edited July 19, 2013 by Uskebasi
Mostly harmless Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 nikada neću razumeti pravo +1Ili prosto nismo dovoljno 'teski' da bi ga razumeliSent from my HTC Sensation using Tapatalk 4 Beta
kapetanm Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Pa moguće je interesantno suđenje. S jedne strane može se očekivati pritisak sa Pinkove™ strane za što nižom osudom, s druge, takođe za kaznom iznad standarda za tu vrstu dela jer je upravo pinkovo dete. A takvih je slučajeva bilo dosta ranijih godina, pretrčavanje autoputa kod Dušanovca (ograničenje 80 koje niko ne poštuje).Dalje, on je mlađi od 21 god, ako sam dobro shvatio. Takođe, doprinos žrtve koja je takođe kršila propise (ako je tačno da je izletela na crveno).Tek, velika tragedija, jedno dete mrtvo, drugo ga nosi na duši ceo život. Nisu džabe ograničenja izmišljena, da je poštovao, i čak da je naleteo,najverovatnije ne bi bilo smrtnog ishoda, ili bi imao prostora za manevar ili ublaženje kočenjem. Ja u špicu gotovo svakodnevno doživljavam incidentne situacije u špicevima nervoznih i bahatih vozača. Ali vucaram se i uvek stignem da predvidim i izbegnem.Tuga živa
Caligula Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Pa ovaj mamlaz nije dete nego punoletan covek. I da, nikada necu razumeti pravo.
Hamlet Strašni Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 mladji od 21 je mladje punoletno lice, sto ima krivicno-pravni znacaj
SleeperSleep Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 totalno je irelevantno kakvi su uslovi na putu i sta je devojcica uradila. bilmez je vozio 120 na sat. ne vidim sta u to sudjenju ima da bude interesantno - sve osim maksimalne zakonom predvidjene kazne je travestija. ista kao ona kojom je politicar koji je pijan zgazio dete dobio 18 meseci, a volina sto ih je prosle godine ubila cetvoro 8 godine. kakve olaksavajuce okolnosti? kad vozis 120 na takvom mestu, ne zaslutujes apsolutno nikakve olaksavajuce okolnosti.
harper lee Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 totalno je irelevantno kakvi su uslovi na putu i sta je devojcica uradila. bilmez je vozio 120 na sat. ne vidim sta u to sudjenju ima da bude interesantno - sve osim maksimalne zakonom predvidjene kazne je travestija. ista kao ona kojom je politicar koji je pijan zgazio dete dobio 18 meseci, a volina sto ih je prosle godine ubila cetvoro 8 godine. kakve olaksavajuce okolnosti? kad vozis 120 na takvom mestu, ne zaslutujes apsolutno nikakve olaksavajuce okolnosti.Apsolutno. Nije je video? Kako je i mogao da je vidi nocu vozeci 120 na sat usred grada? Bahata mrcina koja ima sasvim dovoljno godina da moze da vozi terenca a sasvim nedovoljno da ima ideju u glavi da zbog njegove bahatosti neko moze da strada. Cujes mlad zivot koji nosi na dusi drugi mlad zivot, kao da je u pitanju incident koji se eto tako desio nicim izazvan.
SleeperSleep Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 ma naravno. covek koji onde vozi 120 je 1/1 psihopata.
Nikodije Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) Olakšavajuća okolnost mu je to što je sin Željka Mitrovića, pa nije ni imao šansu da postane normalan.Kao što ljudi koji su u detinjstvu maltretirani i sami često postaju nasilnici, tako su i deca ovakvih predodređena da budu samoživa, sebična, bahata... Edited July 19, 2013 by Nikodije
Bright Billy Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 na tom istom mestu se bukvalno jednom u 3 meseca desi teska saobracajna nesreca. znam, jer zivim na dva minuta odatle. ne ulazim u ovaj konkretan slucaj, al potpuno mi je neverovatno da ne premestaju taj pesacki prelaz, postave jos neke dodatne semafore il sta se vec radi.
Recommended Posts