nezvanova Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 vjancaslav rihter (sa kazimirom ostrogovićem) nekada su projektovali, u modernistickom stilu, na prelepoj zagrebackoj lokaciji, titovu zagrebacku rezidenciju cije je renoviranje zavrseno ovih dana, i izgleda sjajno.... opremljena modernim namestajem hrvatskih dizajnera, projekat renoviranja pod nazivom"Južni salon: 2021." potpisuju Iva Šilović Grabovac i Lucija Jelenčić iz "Prostorije", Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba iz "Grupe", Vesna Meštrić i Martina Munivrana – MSU te Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann i Ana Dana Beroš – UHA.
Ras Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 (edited) On 20.4.2021. at 18:00, namenski said: Božemeprosti, Draža izgleda kao rekvizit za onu mađionačarsku tačku kada seku telo u sanduku. Edited April 30, 2021 by Ras
Ras Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 6 hours ago, nezvanova said: Preterali su sa silicijumom, plus me nervira što štrči iznad otvora vrata. Parket fantastičan!
I*m with the pilots Posted May 4, 2021 Posted May 4, 2021 On 30.4.2021. at 6:07, Ras said: Parket fantastičan! Kao moja mama koja uvek komentarise mermrne podove po crkvama //Jeste mnogo lep
Frank Pembleton Posted May 4, 2021 Posted May 4, 2021 Meni kod ovih hrvata zapale za oko stolice/fotelje sa ovim "lebdečim" naslonom. .... Shiit has hit the fan!
namenski Posted May 17, 2021 Posted May 17, 2021 44 minutes ago, I*m with the pilots said: @namenski Ovo je negde u Juznoj Americi? Nije: Juzna Afrika je, Kejptaun/Johanesburg, eno sam na topiku Svet postavio isti post koji je @Gojko & Stojko propratio prepoznavanjemtm autora, sto sam ja, namerno, hteo za izbegnem, nadajuci se da se o nejednakosti moze, a bojim se i mora bez lokalizacije. Fenomen je - ako tako mogu da ga nazovem - mnogo, mnogo siri, posledice i implikacije takodje, a Miller-ove fotografije su odlicna ilustracija, jaca od bilo kakvih statistika i studija. Interesantno ali nikako najvaznije bi, na primer, bilo pokusati odgovoriti na drustveno resenje problema (samo) stanovanja za one sa one siromasne strane, a najinteresantnije cuti misljenje koje o tome imaju kriticari, pa i ovdasnji, svojevremene masovne izgradnje stanova glavnom oznacavane kao 'nehumane', 'ruzne' itd, itd... Sve to, iskreno se nadam, pre nego ovi nagomilani predju preko puta...
namenski Posted September 27 Posted September 27 Ako postoji predlozaktm za arhitekturu i ideologiju, mozda svih vremena, evo ga: Svetska izlozba, Exposition Internationale, Pariz, 1937. godine - evo ga... I - sovjetski i nemacki paviljon: radnik i kolhoznica u - tako ispada - nezadrzivom naletu. I, srecnatm ideja Hitlerovog omiljenog arhitekte Alberta Spera, da se naletu suprotstavi skoro pa monolit, zid... Suprotstavi 1 snaga koju su mnogi u tadasnjoj Evropi zaista smatrali snagom... I to jedinom... Simbolika koju 1937. nije bilo tesko shvatiti. Sa sve divljenjem 1 Pikasa, otprilike cudesnom otsjaju sovjetskog monumenta naspram blistavog pariskog jutarnjeg neba... Buduci da je sovjetski monument bio lukavo postavljen da mu izlazece sunce bije otpozadi sto je, kazu, bio smisljen i efektan efekt... Autorka, Вера Мухина, dobitnica vise Staljinovih nagrada, akademik, nije bila makar ko: jedno delo je '20-ih otkupio i sam Vatikan, a ta bratija ne baca pare na umetnost tek tako... Simbolika Evrope Ajfelove kule izmedju je nenamerna i sasvim slucajna... Vredelo je, mozda, podsetiti je se neke tamo 1945. godine... 1 1
Recommended Posts