mustang Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 nista mi seto ne svidja, spomenuste tumor...bas tako. tako lepa stara zdanja da budu progutana sanekim geometrijskim staklima, uzas. tezak kic
namenski Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 (edited) Zaha Hadid firma ... direkcija luke u Antverpenu... -_- Edited September 22, 2017 by namenski
bigvlada Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 Još malo imaginarne Moskve, slike su odgovarajuće obeležene.
Ras Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 Fascinantan je Černikov! Video sam uživo na onoj popularnoj izložbi Ruske avangarde par njegovih crteža i ostao omađijan. Evo mi ga i na desktopu.
bigvlada Posted November 11, 2017 Posted November 11, 2017 Mogla bi u tom stilu da se napravi fina kompjuterska avantura ili makar strip. Nešto kao avantura KGB , samo sa drugom tematikom.
namenski Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Ovi gore nikako da pomenu podobnu ideologiju glede ovih Rusa, nije moderno, sta li... -_- Ali zato: Georges-Eugene Haussmann, poznatiji kao baron Haussmann, nije imao problema, barem sto se grada Pariza tice: I dodeljivanja mu izgleda, urbanizma sa sve urbanistickim resenjima, gradjevinskim dozvolama i svime sto uz to ide. Dete doba velikog Napoleona, prefekt Pariza u doba malog Napoleona, prihvatio se rekonstrukcije prestonice sveta i postigao nesto sto se i danas prihvata kao zastitni znak 1 urbanizma, arhitekture, i svakojakog humanizma i renesanse. Ima samo 1 kvaka: Haussmann-ov Pariz pravljen je pre i iznad svega imajuci na umu dugu tradiciju dizanja buna u gradu Parizu, narocito onih posle 1789. Izvedba je isla za tim da napravi ako ne bas idealna, a ono idealu sto pribliznija polja delovanja svakojake artiljerije i trupa, a protiv pobunjene fukare i njene navade da dize barikade kako i gde joj se cefne. U tom cilju sa ulica Pariza odstranjena je i kocka i ostala kaldrma tako zgodna i tako draga rusiteljima reda i poretka svih boja, 1 silama mraka i bezumlja. Poprilicno godina kasnije, i 1 zapadnobalkanski kralj, u 1 zapadnobalkanskoj drzavi, zemlji koje vise nema, primenio je isti pristup: zahtevao je i postigao da se razvijajuca prestonicka industrija smesti u od tada takozvanu radnicku Rakovicu. Iz koje je eventualno ka prestonici nastupajucoj rulji bilo - prosta geografija je u pitanju - najlakse i najmanjim snagama spreciti prolaz ka gradu. Necu fukaru u centru Beograda, kazu da je tom prilikom izjavio kralj. ili vec tako nekako.
ultra plasticni Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Poznata je prica da je Andjela Dejvis, borac za gradjanska i ljudska prava u USA, doktorilala na temi tumacenja Kantovog ogleda o ulicama Pariza koje su planski pravljenje da bi onemugucile nerede i proteste 1
namenski Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Poznata je prica da je Andjela Dejvis, borac za gradjanska i ljudska prava u USA, doktorilala na temi tumacenja Kantovog ogleda o ulicama Pariza koje su planski pravljenje da bi onemugucile nerede i proteste Prvi put cujem, obaska sto me malo buni vremensko neslaganje: Kant je poprilicno raniji od Haussmann-a i Second Empire urbanizma. Hocu reci, ne znam za Kanta i Pariz, Andjela me zivo zanima, pogledacu obavezno, ja sam se setio Mumford-a, klasici marksizma :D obaska...
ultra plasticni Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Ima u dokumentarcu Black Power Mixtape 1967-75
namenski Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 hvala potrazicu. ima li nesto napismeno, nisam bas neki gledac ako se ne mora :)
ultra plasticni Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 Nema nista, posto joj je FBI zaplenio materijal i nikada joj nije vracen
namenski Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 Investitorski eklekticizam ili koliko je neverovatno belodano da svako vreme, drustveno stanje biva odrazeno u arhitekturi, bila to necija namera ili ne... U Srbiji je to, verovatno, pocelo kada i sva ostala sranja, dakle negde 90-ih sa takozvanim nastavkom radova na Crkvi Svetog Save u Beogradu, enterijeru narocito... Nastavlja se...
palikaris Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 Kakve društvene vrednostitm takva i arhitektura. Ili, tamo gde nema šta da se slavi nema ni arhitekture, rekao je neko al nema šanse sada da se setim ko
namenski Posted April 20, 2021 Posted April 20, 2021 44 minutes ago, palikaris said: Kakve društvene vrednostitm takva i arhitektura. Ili, tamo gde nema šta da se slavi nema ni arhitekture, rekao je neko al nema šanse sada da se setim ko Pa u tome i jeste kvaka sa arhitekturom: ona i nista pretvara u nesto samim tim sto ga aj' da tako kazemo - opredmecuje, materijalizuje... Овековечује
Recommended Posts