Jump to content
IGNORED

Ideologija & Arhitektura

MayDay

Recommended Posts

Posted

(Ima neki slicni uzas i u BG-u,  koliko se secam, ali ne bas toliko uzasan.)

Da nisi mislio na ovo na Terazijama?

1lFrYD9.jpg

Posted

To nisam nikad ni video :D A moze da prodje kao primer.

Posted

Pre ce biti da je mislio na ovo, na uglu dobracine i simine valjda:

8b5b1c3a2970621d5fd0578bd086115b.jpg

Sent from my F8132 using Tapatalk

Posted (edited)

Meni se ovo na Tarazijam uvek činilo kao dobro rešenje kalemljenja starog na novo, za razliku od Dobračine i ovog sad kod Akademije.

170914-rajiceva-01.jpg

Edited by francuski sobar
  • Tužno 1
Posted

jel' i ovo spada tu ili sam masio temu?

Meni bi to bilo skroz besmisleno da nema ove stare zgrade, ovako jeste fora a valjda ne kvari ni okruženje, ne vidi se dobro.

Posted

Evo jos par slika, mozda se bolje vidi:

15437-51066.jpg

August%2026-%202008-portfolio-IMG-2_1140

rom.jpg

8f41c21b-90ba-465d-9bee-5faa45c04f1e.jpg

Royal-Ontario-Museum.jpg

ontmus_main.jpg

Ovo je izgled pre rekonstrukcije:

22748-78955.jpg

Posted

Meni je izgledalo dobro, bas sam se iznenadila izgledom, a i sama postavka muzeja je fina :)

Posted

Muzej je super iznutra, i standardna postavka i specijalne gostujuce izlozbe, oko spoljasnjeg izgleda se jos uvek lome koplja u javnosti. A navodno ima i neka afera, arhitekta koji je dizajnirao nije to bas sve ovako zamislio pa se javno odrice ove zgrade, neke pare su munute negde pa se skrtarilo prilikom izvedbe - drugacija (jeftinija) vrsta i boja materijala je koriscena za fasadu i to je navodno znacajno promenilo izgled i kako se sve uklapa u celinu sa originalnom zgradom i okolinom...

Posted

meni ovo pre izgleda sjajno, 

za razliku od ovog novog

kao što mi i ova stara  interpolacija  na terazijama  bije za sedam kopalja ovo što je urađeno u rajićevoj

Posted (edited)

.

Edited by Lezilebovich
Posted (edited)

Muzej je super iznutra, i standardna postavka i specijalne gostujuce izlozbe, oko spoljasnjeg izgleda se jos uvek lome koplja u javnosti. A navodno ima i neka afera, arhitekta koji je dizajnirao nije to bas sve ovako zamislio pa se javno odrice ove zgrade, neke pare su munute negde pa se skrtarilo prilikom izvedbe - drugacija (jeftinija) vrsta i boja materijala je koriscena za fasadu i to je navodno znacajno promenilo izgled i kako se sve uklapa u celinu sa originalnom zgradom i okolinom...

Ocekivala sam da ce i unutra biti tako nekih "ludih" konstrukcija, medjutim ne secam se niceg neobicnog.

Meni zbilja deluje okej, za razliku od npr. Narodnog pozorista u Visbadenu, gde su na staru klasicnu zgradu pored 1978. nakalemili braonkastu staklenu skalameriju, da bi prosirili prostor za administraciju, probe, mozda i za malu salu - nisam sigurna. Nekako strci i sreca je sto delom zaklonjeno drvecem u parku. Velika sala i dalje raskosna kao i u nasem Narodnom (samo je odrzavana..), a mala npr. sasvim moderna. Inace, kada potrazim fotke na netu, nadjem jedva koju sa vidljivim novim delom, pitam se zasto. Arhitetka tog novog dela je Hardt-Waltherr Hämer, ne znam da li to ime nekom nesto znaci (sumnjam, posto nema ni unos na Vikipediji), ja nisam upucena. Ali kada kazem da mi se ne svidja ovo resenje, ne znam kako bi trebalo da izgleda dobro a moderno resenje, sem da se napravi bas u istom stilu kao sto je i originalna zgrada.

Stari deo, dve strane/ulaza:

hessisches-staatstheater-100.jpg

zvanicni redovni ulaz, sa kolonadama

331262_608x342_1oz2w__AF9n5z.jpg

nekad bio redovni ulaz, sad je npr. tokom Bijenala i specijalnih desavanja/produkcija

Novi deo:

staatstheater-09.jpg

P10040804.JPG

vidi se gore u desnom uglu ispod teksta

Ovaj deo

Hessisches-Staatstheater-Wiesbaden-17779

je dakle u desnom nastavku koji se nazire ovde

Vobu-Web.jpg

//ne znam kakve/da li ima ovo veze ima sa ideologijama?

Edited by I*m with the pilots
Posted

Ocekivala sam da ce i unutra biti tako nekih "ludih" konstrukcija, medjutim ne secam se niceg neobicnog.

Ima toga na gornjim spratovima.

Posted

Meni se ovo na Tarazijam uvek činilo kao dobro rešenje kalemljenja starog na novo, za razliku od Dobračine i ovog sad kod Akademije.

170914-rajiceva-01.jpg

Ово је напросто за стељање.