Jump to content
IGNORED

Drive (2011)

3opge

Recommended Posts

Posted (edited)
stevan - gagi nikolic u mlad i zdrav kao ruza.mita vojnov.btw, ovako drajv ne referise on ponavlja i kroz repeticiju se otvara nesto novo. majstor referisanja je naravno tarentino. da je refn u tom fazonu casting bi vrveo od samlevenih celuloidnih lica iz 80tih, 'citatnosti' i dijaloskih referenci. ovako refn jednostavno ponavlja gestu filmova koju mu prethode a to ponavljanje, u nasoj situaciji, stvara novost. drugim recima niceg novog nema pod suncem ali srecom sunce ne sija u bioskopskoj sali te se tamo moze pobeci iz 'citatnosti' u jednostavno ponavljanje koje je novost.edit: inace mitin tekst je onako promasaj u sredu. refn je poslednji pajkicevac osim sto sa pajkicem nema veze. a zasto nema veze to nije ni bitno.
ako cemo iskreno Drajv je Goslingov film koji mu je Refn napravio po narudzbi, kao sto se pravi torta, samo sto je Refn ukrasio crnim filom.taj tekst je uzasno nezreo i neozbiljan, problem sa beogradskom filmskom mislju je sto svi pisu za bratiju iz svoje kafane. Edited by 3opge
Posted
ako cemo iskreno Drajv je Goslingov film koji mu je Refn napravio po narudzbi, kao sto se pravi torta, samo sto je Refn ukrasio crnim filom.taj tekst je uzasno nezreo i neozbiljan, problem sa beogradskom filmskom mislju je sto svi pisu za bratiju iz svoje kafane.
jebiga i mikelandjelo je slikao po narudzbini
Posted
care, imam sesir.
kada si ocelavio?
Posted

još nisam video ovako perfidne načine da se pretekne avatar po broju strana. nači... bruka!

Posted
jebiga i mikelandjelo je slikao po narudzbini
dobro, ja bih rekao da je simbioza bolja rec.
Posted
još nisam video ovako perfidne načine da se pretekne avatar po broju strana. nači... bruka!
za 50 strana pravim zurezu
Posted (edited)
Nači... zureza. Edited by bergasa19
Posted
ako cemo iskreno Drajv je Goslingov film koji mu je Refn napravio po narudzbi, kao sto se pravi torta, samo sto je Refn ukrasio crnim filom.taj tekst je uzasno nezreo i neozbiljan, problem sa beogradskom filmskom mislju je sto svi pisu za bratiju iz svoje kafane.
Nista sto malo napalma ne bi moglo da resi. Casopisi za koji vecina skraba su na nivou traca. Dubravka je bar videla uzivo likove o kojima pise.
Posted (edited)

ne ide jedno bez drugogLE-SAMOURAI-1967_1766331b.jpgedit: moze i simbioza. na primer tonija sa kisnim mantilom.

Edited by kim_philby
Posted (edited)

elem, daklen, ovako: obzirom da sam otprilike znao sta me ocekuje - znao sam da necu biti blown away, jer prosto to nije tip filma kojim mogu da se odusevim. that being said, drive je 1 odlican zanatski film, razardjen od a do s i realizovan stavku po stavku. samim tim i vrlo zahvalan za kreativna ucitavanja koja smo mogli citati na ovom topiku. najveci adut drajva, however, je njegova atmosfera, tj. specificni fluks u okviru kojeg se isti razvija. a to je, pak, postignuto fenomenalanim sinergetskim efektom u mnogouglu izmedju sound departmenta, scenografije, fotografije, scenariste i rezije, sa puno nabacivanja jednih ka drugim na volej i rezultat film koji se jako lepo gleda, tj. koji prosto vozi.i tu dolazimo do licnih preferencija - ja proracunate zanatske filmove ne volim. ja volim filmove koji se otrgnu kontroli svojim autorima i na kojima necu sedeti zadnjih 15-20 minuta cekajuci formal resolvement. nazalost, meni je ovde je atmosfera toliko dobra, da mi se cini da je nesto prosto moralo iskociti iz sina, no to je ovde izostalo. nisam citao 3/4 topika i nadam se da nisam ponovio nesto sto se stalno provlaci.

Edited by DarkAttraktor
Posted

Nisi, ne boj se. Nego zanima me na šta si mislio kada si rekao da je u pitanju "odličan zanatski film"? Mislim, jel' možeš da mi objasniš to na nivou stvarnog značenja reči "zanatski" - na primer "ovaj šuster je odličan zanatlija jer pravi odlične kožne cipele"? Čega je zanatlija Refn?

Posted
pa valjda te rezije?
:D Jebote, ti sad ko Kim. Mislim imaš ono kao, John Ford je majstor vesterna, to je zanatlija (naravno ne samo zanatlija). A na primer imaš ovog Turčina što je radio Anadoliju - tu ne dominira zanat nego baš neki umetnički izraz, a nema korišćenja rediteljskog zanata da bi zabavio publiku, nego to je film, kome je dosadno ne mora da gleda. Zanima me, koji je to segment Refnove režije u Vozaču za koji može da se kaže da je, pre svega zanatski dobar - kažem kao dobro napravljene cipele koje dugo traju (a ne zato što su lepe, jer ih je kreator načinio lepim, što je pitanje inspiracije i talenta, a ne zanata)? Dakle kažem zanat - ne mislim na put u nepoznato, već na korišćenje nekog znanja koje se prenosi sa zanatlije na zanatliju.