Jump to content
IGNORED

Drive (2011)

3opge

Recommended Posts

Posted (edited)
Nemoj da me shvatis pogresno, ali meni ovakav tvoj stav, Tonijev, korindjarov, Zenov... ostavlja utisak da ako je Kim npr. na tih 10 metara od zemlje, da ste vi onda negde na 20 otprilike.
Ne shvatam te pogresno. Film je odlican, drugaciji, nije klasicno komercijalno ostvarenje. Vesto reziran, dobro napisan, precizno snimljen (sve sam to vec napisao) i dotle dosezu njegovi kvaliteti.Neki skolovani reditelj bi ovde sad mnogo bolje od mene opisao zasto je ovo zapravo zanatsko, proracunato ostvarenje. U tome je kvaka, odatle i moj iskreni osmeh kada citam Kimove postove pune ucitavanja i zelje za analiziranjem i nalazenjem referenci tamo gde ih u sustini nema.U svakom tekstu Marine Tucakovic moci ces da nadjes obilje viseznacja. Ako se dobro napnes. Edited by CowBoy
Posted
...zelje za analiziranjem...
Pa, dobro mu ide... a ti mu svojim protestvovanjem samo dajes slagvort. Sto znaci da bas lepo funkcionise ta borba i jedinstvo suprotnosti.Kad opus kf uporedim sa onim sto su nas ucili u socijalistickoj skoli*, ipak mi je on mnogo prihvatljiviji, finiji i kompleksniji._____*Pesnik (Pandurovic/Dis/Ujevic/Anyone) je - u stvari - nesrecan zbog opresije radnicke klase. Kapitalisticko izrabljivanje ga je onemogucilo da pronadje lepotu u zivotu.
Posted (edited)
Kad opus kf uporedim sa onim sto su nas ucili u socijalistickoj skoli*, ipak mi je on mnogo prihvatljiviji, finiji i kompleksniji.
ja ne protestvujem, samo (smireno i nebundzijski) primecujem patern u danasnjeg stvaraoca: onanija. I ne samo o ovom filmu, stvar je mnogo sira. Sa Kimove tacke gledista i Koons je umetnik.Sto nije lose, naprotiv - primetila je May sasvim ispravno, "Tony i Lancia (i kauboj) su dosadni". Nego sam ja uvrteo u glavu da je prica o filmu bas to - prica o filmu, a ne prica o Kimu:) Edited by CowBoy
Posted

Drive (2011) Strana:27 :lol:

Posted (edited)
Ti si, ipak, sve ono napisao sasvim ozbiljno? :( I to upotrebljavajući odavno prevaziđeni vokabular frojdovskih (nikad potpuno dokazanih) pojmova?jbg, Kime, tako možeš utisnuti svoj doživljaj ili svoju želju za dokazivanjem (čemu to?) u svaki mogući film. Pitanje je samo tvog izbora filma ali ne i stvarnog kvaliteta (istog).Trošiš svoje vreme i svoj nesumnjivi dar na nešto što ne zaslužuje (ili, barem, ne zaslužuje u toj meri). A, ako, stvarno, misliš da je film o kojem se ovde vodi, kao neka, rasprava, vredan toga onda mi je još više žao. "Vidimo" se povodom Drive-a ovde za par godina. Ukoliko isključiš svoju sujetu pitanje je da li ćeš se sećati istog vrednog za setiti se (uključujući i jaknu sa sve aplikacijim škorpiona).A ako stvarno misliš sve unazad od tebe o Drive-u napisano, naravno da je to tvoja stvar. I na tome bi se trebao zadržati a ne da svakog mogućeg diskutanta hvataš za revere ubeđujući ga da je ono što ti misliš, etalon istine.
pazi ovako drajv je film koji je dobio u kanu palmu za reziju. to znaci da tzv. struka dala pozitivan sud o istom. ovde nema sujete vec samo jedan jednostavno savrseno reziran film. sto se frojda tice tvoja opaska je potpuno u duhu one cestertonove da nista nije tako siguran znak da je nesto i dalje tu kao tvrdnja da je prevazidjeno.jebiga, ja i dalje verujem vise u talking cure nego u saku pilula. sto se gledanja povodom drajva tice za par godina mogu samo reci da ja ne 'igram' za vecnost vec za sada.@kauboj: sve je super i zato film ne valja!? pri tome ne moze se u svemu naci sve. stavise, ukoliko je boljka danasnjice ta da se u svemu nalazi obilje znacenja vas zahtev (tvoj i zenov) je da se o svemu cuti osim kao o ekspresivnoj subjektivnosti ili misticnom pravoslavlju. Edited by kim_philby
Posted
primecujem patern u danasnjeg stvaraoca: onanija
Nisi pristojan. :D To se pristojno zove sofistrika ili kazuistika.Kao sve finije stvari u zivotu, npr. kaberne sovinjon, zeleni caj, free jazz, sadomazohizam - zahteva posvecenost i poduzi period navikavanja da bi se u tome zaista moglo uzivati.
Posted

Drajv ne moze biti dalje od Kaubojeve onanije. Drajv je do savrsenstva dovedena umetnost apstrahovanja, forma koja ostavlja puno slobode gledaocu da je svojom licnom emocionalnom supstancom popuni i ozivi. Tako da neki tu osecaju samo prostotu i ogoljenost te forme, oni nisu uspostavili komunikaciju, postavili na skelet meso i udahnuli mu konacno dusu. Drugi pak, senzibilniji i opusteniji, osecaju 'udarac u stomak', interferencija je uspostavljena i uzvraca visokim talasom na kome gledalac surfuje.Drajv je Frankestajnovo cudoviste kome se zivot mora udahnuti.Utoliko pre ovaj film je umetnicko delo i dozivljaj.

Posted
Drajv ne moze biti dalje od Kaubojeve onanije. Drajv je do savrsenstva dovedena umetnost apstrahovanja, forma koja ostavlja puno slobode gledaocu da je svojom licnom emocionalnom supstancom popuni i ozivi. Tako da neki tu osecaju samo prostotu i ogoljenost te forme, oni nisu uspostavili komunikaciju, postavili na skelet meso i udahnuli mu konacno dusu. Drugi pak, senzibilniji i opusteniji, osecaju 'udarac u stomak', interferencija je uspostavljena i uzvraca visokim talasom na kome gledalac surfuje.Drajv je Frankestajnovo cudoviste kome se zivot mora udahnuti.Utoliko pre ovaj film je umetnicko delo i dozivljaj.
drajv je na neki nacin, religioznim jezikom receno, spustanje milosti.
Posted
e, a kako bi fino leglo da je snimano u postkaučovskoj eri koja se dešava sa (tada) underdog clippersima (umesto sada knicksima), pa da na radiju ide prenos protiv, recimo, heata, umesto celticsa?
Posted
drajv je na neki nacin, religioznim jezikom receno, spustanje milosti.
:Hail:
Posted

pa sta toliko pisete o ovom filmu? :lolol: a slatki ste mi, iako ne stizem da citam. :D meni je skroz dobar film, ali mislim da ne treba preterivati sa pohvalama. -_-

Posted (edited)
Drajv je gusenica. Ako budem gledao opet (i opet) bice(u) leptir?¿ Edited by Lancia