kim_philby Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) ajd to je izgleda bar jedna linija polarizacije oko ovog filma - organic filmovi vs. filmovi sa aditivima.takodje, ne moze mu se osporiti da u svoj toj elaboriranosti postupka deluje otvoreno, skoro nedovrseno, tako da moze posluziti za razne mogucnosti ucitavanja i identifikacije. ja nekako vise volim manje praznine.nego, negde sam procitala da refn ovde opisuje svoj stil kao feminine. mozda mi se zato ne svidja :)ja mislim da je istina uvek artificijelna. samim tim je artefakt nesto sto je umetnost-istina dok je nesto sto je prirodno sustinski najveca laz-kic.to sam naravno samo ja i mislim da je ovo i odgovor toniju. stavise, ako bih primerom morao da suprotstavim neki film ove godine drajvu to je iranski razvod koji je navodno 'prirodan' a tu je da potvrdi, za pogled stranca, da u iranu zive ljudi. to je naravno tacno ali nije istinito i uzasno je snishodljivo.Sent from Bender's iPad using Tapatalk Edited March 11, 2012 by kim_philby
Caligula Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 osim na one pravoslavne.... sto opet nije neophodno.Kako god, za tebe je sve sto ne umes sam da napravis - umetnost:)Pa onda mozes o tome da pricas, pricas ... da ne trolujem dalje, film je dobar. Ali ga ne bih mesao sa klasicima niti gurao u kultna ostvarenja. Ako me vreme demantuje, ok. A da se ovde machujemo prognozama, besmisleno je.
kim_philby Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) ... sto opet nije neophodno.Kako god, za tebe je sve sto ne umes sam da napravis - umetnost:)Pa onda mozes o tome da pricas, pricas ... da ne trolujem dalje, film je dobar. Ali ga ne bih mesao sa klasicima niti gurao u kultna ostvarenja. Ako me vreme demantuje, ok. A da se ovde machujemo prognozama, besmisleno je.ovo je uzasno bezobrazno. stavise, to je ona stara o tome da su kriticari ljudi koji sami ne znaju pa pisu/pricaju.meni se film jednostavno dopao i za to imam razloge kada mislim o njemu koji su, sto bi ti rekao, artikulisaniji nego sto su treperenje etra i neuhvatljivost emocija. dakle mimo kultnosti i buducnosti.Sent from Bender's iPad using Tapatalk Edited March 11, 2012 by kim_philby
Sludge Factory Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) nego, negde sam procitala da refn ovde opisuje svoj stil kao feminine. mozda mi se zato ne svidja :)To kaze i ovde, a u ovom kratkom intervjuu priti mac sumira sve sto treba reci. http://www.youtube.com/watch?v=x9l0xQ4X37o"Stalker" te gadja a da i ne znas kako - ne rasclanjujes ga na slowmoushnove, staticne i subjektivne kadrove vec na emocije i pritajene asocijacije koje izmicu analiziranju i pozivanju na reference.E na mene je tako delovao Drive! A neki ragovor o filmu, analize, uzivanje u detaljima, to je sve doslo posle i to cisto zabave radi. A nije ni moralo, jer je nebitno, film je vec uradio ono sto je trebalo da uradi- udario po stomaku! :) Edited March 11, 2012 by Sludge Factory
Caligula Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 ovo je uzasno bezobrazno. stavise, to je ona stara o tome da su kriticari ljudi koji sami ne znaju pa pisu/pricaju.... pa ti si se stavio u tu poziciju, upravo o tome pricam. Nisam hteo da budem bezobrazan, samo sam primetio (opaska o ekipi koja se skuplja u "znaku pitanja" i tvoja recenica o umetnosti kao onaniji)meni se film jednostavno dopao i za to imam razloge kada mislim o njemu koji su, sto bi ti rekao, artikulisaniji nego sto su treperenje etra i neuhvatljivost emocija. dakle mimo kultnosti i buducnosti.... o ovome vec ne mozemo da se sporimo jer govoris o subjektivnom osecaju. Moja je poenta da se po ovome moze samo malo zagrebati da se ispod povrsine jasno vidi (dobar) zanat. I ne mnogo vise od toga - sto u sustini nije lose.
kim_philby Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 ... pa ti si se stavio u tu poziciju, upravo o tome pricam. Nisam hteo da budem bezobrazan, samo sam primetio (opaska o ekipi koja se skuplja u "znaku pitanja" i tvoja recenica o umetnosti kao onaniji)pazi ovako: ekipa iz znaka pitanja je verovatno uzasna ali ona barem autoreferentnost umetnickog dozivljaja pokusava da socijalizuje. drugim recima drkanje prevodi u seks. umetnik sam u ateljeu docim drka.... o ovome vec ne mozemo da se sporimo jer govoris o subjektivnom osecaju. Moja je poenta da se po ovome moze samo malo zagrebati da se ispod povrsine jasno vidi (dobar) zanat. I ne mnogo vise od toga - sto u sustini nije lose.pa ovde ti je vec sladja odgovorio. ti nesto ne vidis i samim tim mislis da ga i nema.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Caligula Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 (edited) pazi ovako: ekipa iz znaka pitanja je verovatno uzasna ali ona barem autoreferentnost umetnickog dozivljaja pokusava da socijalizuje...... sto je u sustini drkanje.... umetnik sam u ateljeu docim drka. ... artikulise, stvara, materijalizuje.pa ovde ti je vec sladja odgovorio. ti nesto ne vidis i samim tim mislis da ga i nema. Tako kazi pa da se razilazimo. Edited March 11, 2012 by CowBoy
kim_philby Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 ... sto je u sustini drkanje.drkanje sa partnerom - seks. sto bi rekao torente'drkacemo jedan drugom ali ne pederski vec prijateljski'.... artikulise, stvara, materijalizuje.mozda ali ne sam
Indy Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Gledao sam juce neki B movie The Transporter, pa neki bi rekli bolja verzija Drivea. Isto to, samo puno akcije i bez meditacije. (Samo palim vatru, Transporter je u stvari C movie). Edited March 12, 2012 by Indy
ultra plasticni Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kurbe ovde miri polarizovane strane. S jedne strane napacene, s druge one koji nemaju pojma sta je to patnja.Dakle, smisao umetnosti, u ovom konkretnom slucaju, je medijacija/meditacija.Sto se tice Drajva, kako diskusija dalje odmice usancene pozicije zastupnika pro et contra postaju sve dalje i dalje. Ne razumeju se.U cemu se onda sastoji umetnicki kvalitet filma, koji ukoliko je neosporan po prirodi stvari treba da uskladjuje misljenja i bude prihvacen od vecine, a desava se bas suprotno?Hocu da kazem da ovde diskusija nema nikakvu funkciju razjasnjenja kvaliteta (o tome pricamo svo vreme), vec izaziva suprotan efekat i vestacki zivi sama za sebe.
scab Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Kurbe ovde miri polarizovane strane. S jedne strane napacene, s druge one koji nemaju pojma sta je to patnja.Dakle, smisao umetnosti, u ovom konkretnom slucaju, je medijacija/meditacija.Sto se tice Drajva, kako diskusija dalje odmice usancene pozicije zastupnika pro et contra postaju sve dalje i dalje. Ne razumeju se.je l' gledao neko? kakav je?
Caligula Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 drkanje sa partnerom - seks. Yeah.Pikazo uradi Gerniku, nas dvojica pricamo o GerniKi - Pikaso svira kurcu a ja i ti pravimo umetnost. how convinient.
kim_philby Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Yeah.Pikazo uradi Gerniku, nas dvojica pricamo o GerniKi - Pikaso svira kurcu a ja i ti pravimo umetnost. how convinient.ti i ja se volimo a recimo da je gernika, izmedju ostalog, neka vrsta replike u svetskoj kafani.takodje pikaso bi sedeo u znaku pitanja i cesljao jezik ako je suditi po onome sto znamo o njemu.
fonTelefon Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Gledao sam juce neki B movie The Transporter, pa neki bi rekli bolja verzija Drivea. Isto to, samo puno akcije i bez meditacije. (Samo palim vatru, Transporter je u stvari C movie).Cika Paliso ubodes i ti poneku.
Recommended Posts