Jump to content
IGNORED

Drive (2011)

3opge

Recommended Posts

Posted (edited)
ajd to je izgleda bar jedna linija polarizacije oko ovog filma - organic filmovi vs. filmovi sa aditivima.takodje, ne moze mu se osporiti da u svoj toj elaboriranosti postupka deluje otvoreno, skoro nedovrseno, tako da moze posluziti za razne mogucnosti ucitavanja i identifikacije. ja nekako vise volim manje praznine.nego, negde sam procitala da refn ovde opisuje svoj stil kao feminine. mozda mi se zato ne svidja :)
ja mislim da je istina uvek artificijelna. samim tim je artefakt nesto sto je umetnost-istina dok je nesto sto je prirodno sustinski najveca laz-kic.to sam naravno samo ja i mislim da je ovo i odgovor toniju. stavise, ako bih primerom morao da suprotstavim neki film ove godine drajvu to je iranski razvod koji je navodno 'prirodan' a tu je da potvrdi, za pogled stranca, da u iranu zive ljudi. to je naravno tacno ali nije istinito i uzasno je snishodljivo.Sent from Bender's iPad using Tapatalk Edited by kim_philby
Posted
osim na one pravoslavne.
... sto opet nije neophodno.Kako god, za tebe je sve sto ne umes sam da napravis - umetnost:)Pa onda mozes o tome da pricas, pricas ... da ne trolujem dalje, film je dobar. Ali ga ne bih mesao sa klasicima niti gurao u kultna ostvarenja. Ako me vreme demantuje, ok. A da se ovde machujemo prognozama, besmisleno je.
Posted (edited)
... sto opet nije neophodno.Kako god, za tebe je sve sto ne umes sam da napravis - umetnost:)Pa onda mozes o tome da pricas, pricas ... da ne trolujem dalje, film je dobar. Ali ga ne bih mesao sa klasicima niti gurao u kultna ostvarenja. Ako me vreme demantuje, ok. A da se ovde machujemo prognozama, besmisleno je.
ovo je uzasno bezobrazno. stavise, to je ona stara o tome da su kriticari ljudi koji sami ne znaju pa pisu/pricaju.meni se film jednostavno dopao i za to imam razloge kada mislim o njemu koji su, sto bi ti rekao, artikulisaniji nego sto su treperenje etra i neuhvatljivost emocija. dakle mimo kultnosti i buducnosti.Sent from Bender's iPad using Tapatalk Edited by kim_philby
Posted (edited)
nego, negde sam procitala da refn ovde opisuje svoj stil kao feminine. mozda mi se zato ne svidja :)
To kaze i ovde, a u ovom kratkom intervjuu priti mac sumira sve sto treba reci. http://www.youtube.com/watch?v=x9l0xQ4X37o
"Stalker" te gadja a da i ne znas kako - ne rasclanjujes ga na slowmoushnove, staticne i subjektivne kadrove vec na emocije i pritajene asocijacije koje izmicu analiziranju i pozivanju na reference.
E na mene je tako delovao Drive! A neki ragovor o filmu, analize, uzivanje u detaljima, to je sve doslo posle i to cisto zabave radi. A nije ni moralo, jer je nebitno, film je vec uradio ono sto je trebalo da uradi- udario po stomaku! :) Edited by Sludge Factory
Posted
ovo je uzasno bezobrazno. stavise, to je ona stara o tome da su kriticari ljudi koji sami ne znaju pa pisu/pricaju.
... pa ti si se stavio u tu poziciju, upravo o tome pricam. Nisam hteo da budem bezobrazan, samo sam primetio (opaska o ekipi koja se skuplja u "znaku pitanja" i tvoja recenica o umetnosti kao onaniji)
meni se film jednostavno dopao i za to imam razloge kada mislim o njemu koji su, sto bi ti rekao, artikulisaniji nego sto su treperenje etra i neuhvatljivost emocija. dakle mimo kultnosti i buducnosti.
... o ovome vec ne mozemo da se sporimo jer govoris o subjektivnom osecaju. Moja je poenta da se po ovome moze samo malo zagrebati da se ispod povrsine jasno vidi (dobar) zanat. I ne mnogo vise od toga - sto u sustini nije lose.
Posted
... pa ti si se stavio u tu poziciju, upravo o tome pricam. Nisam hteo da budem bezobrazan, samo sam primetio (opaska o ekipi koja se skuplja u "znaku pitanja" i tvoja recenica o umetnosti kao onaniji)
pazi ovako: ekipa iz znaka pitanja je verovatno uzasna ali ona barem autoreferentnost umetnickog dozivljaja pokusava da socijalizuje. drugim recima drkanje prevodi u seks. umetnik sam u ateljeu docim drka.
... o ovome vec ne mozemo da se sporimo jer govoris o subjektivnom osecaju. Moja je poenta da se po ovome moze samo malo zagrebati da se ispod povrsine jasno vidi (dobar) zanat. I ne mnogo vise od toga - sto u sustini nije lose.
pa ovde ti je vec sladja odgovorio. ti nesto ne vidis i samim tim mislis da ga i nema.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Posted (edited)
pazi ovako: ekipa iz znaka pitanja je verovatno uzasna ali ona barem autoreferentnost umetnickog dozivljaja pokusava da socijalizuje...
... sto je u sustini drkanje.
... umetnik sam u ateljeu docim drka.
... artikulise, stvara, materijalizuje.
pa ovde ti je vec sladja odgovorio. ti nesto ne vidis i samim tim mislis da ga i nema.
Tako kazi pa da se razilazimo. Edited by CowBoy
Posted
... sto je u sustini drkanje.
drkanje sa partnerom - seks. sto bi rekao torente'drkacemo jedan drugom ali ne pederski vec prijateljski'.
... artikulise, stvara, materijalizuje.
mozda ali ne samCourbet_LAtelier_du_peintre.jpg
Posted (edited)

Gledao sam juce neki B movie The Transporter, pa neki bi rekli bolja verzija Drivea. Isto to, samo puno akcije i bez meditacije. cool.gif (Samo palim vatru, Transporter je u stvari C movie).

Edited by Indy
Posted
Courbet_LAtelier_du_peintre.jpg
Kurbe ovde miri polarizovane strane. S jedne strane napacene, s druge one koji nemaju pojma sta je to patnja.Dakle, smisao umetnosti, u ovom konkretnom slucaju, je medijacija/meditacija.Sto se tice Drajva, kako diskusija dalje odmice usancene pozicije zastupnika pro et contra postaju sve dalje i dalje. Ne razumeju se.U cemu se onda sastoji umetnicki kvalitet filma, koji ukoliko je neosporan po prirodi stvari treba da uskladjuje misljenja i bude prihvacen od vecine, a desava se bas suprotno?Hocu da kazem da ovde diskusija nema nikakvu funkciju razjasnjenja kvaliteta (o tome pricamo svo vreme), vec izaziva suprotan efekat i vestacki zivi sama za sebe.
Posted
Kurbe ovde miri polarizovane strane. S jedne strane napacene, s druge one koji nemaju pojma sta je to patnja.Dakle, smisao umetnosti, u ovom konkretnom slucaju, je medijacija/meditacija.Sto se tice Drajva, kako diskusija dalje odmice usancene pozicije zastupnika pro et contra postaju sve dalje i dalje. Ne razumeju se.
je l' gledao neko? kakav je?
Posted
drkanje sa partnerom - seks.
Yeah.Pikazo uradi Gerniku, nas dvojica pricamo o GerniKi - Pikaso svira kurcu a ja i ti pravimo umetnost. how convinient.
Posted
Yeah.Pikazo uradi Gerniku, nas dvojica pricamo o GerniKi - Pikaso svira kurcu a ja i ti pravimo umetnost. how convinient.
ti i ja se volimo a recimo da je gernika, izmedju ostalog, neka vrsta replike u svetskoj kafani.takodje pikaso bi sedeo u znaku pitanja i cesljao jezik ako je suditi po onome sto znamo o njemu.
Posted
Gledao sam juce neki B movie The Transporter, pa neki bi rekli bolja verzija Drivea. Isto to, samo puno akcije i bez meditacije. cool.gif (Samo palim vatru, Transporter je u stvari C movie).
Cika Paliso ubodes i ti poneku.