Jump to content
IGNORED

Drive (2011)

3opge

Recommended Posts

Posted
Pogledo po drugi put.Vozac je definitivno ljakse iz Besnog Foka, a ceo film predivan omaz mentalitetu predrgradja.
kakav crni Besni Fok, Vozac je cisti Munzos, videces ga na leto kad bude isao na Lido sa majicom prebacenom preko ramena.
Posted

Munze konza je klasicni dizelas kome je cale Berni. Ovaj je vise neupuceni ljakse iz Pinosave, pregrejani coban koji ne kapira zajebanciju i od svega pravi problem :P

Posted
Munze konza je klasicni dizelas kome je cale Berni. Ovaj je vise neupuceni ljakse iz Pinosave, pregrejani coban koji ne kapira zajebanciju i od svega pravi problem :P
naravno da je NR potpuno namerno isao na odredjenu emocionalnu sliku Vozaca, zato mu je obukao jaknu sa skorpijom i vec u sceni sa cackalicom razbio kulotinu. toplina i sasosecajnost da ali kulotina ne, to je bio aksiom. da je Vozac stalno samo kul ceo film bi bio nepodnosljivo dosadan.isto vazi i za prebudzivanje sa muzikom o cemu je Kim pisao.
Posted

Da, samo je onda trebao da izgura trescinu do kinder jaja, a ne da udara na patetiku i zaljenje.

Posted
Da, samo je onda trebao da izgura trescinu do kinder jaja, a ne da udara na patetiku i zaljenje.
vec smo valjda apsolvirali, niti ima patetike niti zaljenja u filmu.
Posted (edited)
totalno. ja sam nakog drugog gledanja u fazonu da je ovo film o filmu. scena u kojoj vozac odradjuje onu kaskadersku scenu je film u filmu o filmu. sve je tu: gosling glumi neimenovanog vozaca koji dublira veliku holivudsku zvezdu u sceni prevrtanja kola dok njega zapravo neko u samom filmu tu dublira. rafn nam sve vreme signalizira da je ono sto gledamo film.
... so vat?Odgledao upravo, film je odlican, precizno snimljen&reziran, fino komercijalno ostvarenje, odlican proizvod filmske industrije.Medjutim, mene vise od filma fascinira ova analiza u sitna crevca, stiglo do dva'es trece strane jbt, teska simbolika, skorpioni, lampiomi, pizde materine. Vratilo mi u secanje kafanu "znak pitanja" gde se skupljala studentarija sa primenjene i likovne i palamudila o umetnosti do u sitne sate, onanisanje ni o cemu u besvest. Covek se (primetila Aleksija mnogo pre mene) igrao filmskim zanatom, umetao slowmotion (koji to zapravo nije, vec je rekao glumcima da glume slowmotion:) tamo gde je zeleo da se igra ritmom (kod najnapetijih situacija) zezao se tehnologijom snimanja i pri tom imao sasvim solidnu glumacku ekipu. Mislim, ok - ali u filmu samo to vidim, to je najdublji (i ujedno jedini) sloj. Sve ostalo su refleksi davno postavljenih kalupa i filmskih stereotipova, kojima se reditelj takodje vesto igra. Da bih gledao ponovo - pa i ne bi. Film me jeste iznenadjivao sve vreme, ali u ponovnom gledanju iznenadjenja bi izostala. Edited by CowBoy
Posted

krajnje subjektivno: ovo je jedan od onih filmova koje bih po svim karakteristikama trebalo da volim, ali ga ne volim.skoro da sve vreme osecam tenziju izmedju svedenosti, linearnosti likova i artificijelnosti, kompleksnosti postupaka kojima se oni drze u tom stanju. to meni jednostavno deluje neprirodno i nametljivo.recimo da bih, opet krajnje licno, volela da vidim kako bi slicnu pricu ispricao eastwood iz josey wales faze.

Posted

meni sve više liči na film zbog kojeg će mnogi mlad momak da se zainteresuje za filmsku industriju, ali ozbiljno. takvi su danas retki ko gol u jelen superligi, i ako ništa, to im je veliki plus, onaj fenomenološki.naravno, vreme će pokazati, ali eto nešto tako slutim.

Posted (edited)
... so vat?Odgledao upravo, film je odlican, precizno snimljen&reziran, fino komercijalno ostvarenje, odlican proizvod filmske industrije.Medjutim, mene vise od filma fascinira ova analiza u sitna crevca, stiglo do dva'es trece strane jbt, teska simbolika, skorpioni, lampiomi, pizde materine. Vratilo mi u secanje kafanu "znak pitanja" gde se skupljala studentarija sa primenjene i likovne i palamudila o umetnosti do u sitne sate, onanisanje ni o cemu u besvest.
mislim da gresis. ne da ima ista lose u industriji kao takvoj ali ovo je film koji se nalazi na samoj ivici onoga sto je industrija i prelazi u umetnost. mislim umetnost je bas to: onanisanje do u besvest.
krajnje subjektivno: ovo je jedan od onih filmova koje bih po svim karakteristikama trebalo da volim, ali ga ne volim.skoro da sve vreme osecam tenziju izmedju svedenosti, linearnosti likova i artificijelnosti, kompleksnosti postupaka kojima se oni drze u tom stanju. to meni jednostavno deluje neprirodno i nametljivo.recimo da bih, opet krajnje licno, volela da vidim kako bi slicnu pricu ispricao eastwood iz josey wales faze.
pa krajnje subjektivno: god forbid :Psto se ove recenice
skoro da sve vreme osecam tenziju izmedju svedenosti, linearnosti likova i artificijelnosti, kompleksnosti postupaka kojima se oni drze u tom stanju.
tice: meni je ta tenzija samo savrsenstvo. to je valjda vec stvar ukusa. ali ja ne volim nista prirodno. Edited by kim_philby
Posted
Opet krajnje subjektivno: ti svaku temu pretvaras u umetnost.
hvala :wub:
Posted
mislim umetnost je bas to: onanisanje do u besvest.
ovo sve objasnjava.nijesam strucnjak za umetnost, al bih se zakleo da nema mnogo veze sa onanisanjem do u besvest. umetnicarenje je, sdruge strane, bas to.
Posted
sto se ove recenice tice: meni je ta tenzija samo savrsenstvo. to je valjda vec stvar ukusa. ali ja ne volim nista prirodno.
ajd to je izgleda bar jedna linija polarizacije oko ovog filma - organic filmovi vs. filmovi sa aditivima.takodje, ne moze mu se osporiti da u svoj toj elaboriranosti postupka deluje otvoreno, skoro nedovrseno, tako da moze posluziti za razne mogucnosti ucitavanja i identifikacije. ja nekako vise volim manje praznine.nego, negde sam procitala da refn ovde opisuje svoj stil kao feminine. mozda mi se zato ne svidja :)
Posted (edited)
... ali ovo je film koji se nalazi na samoj ivici onoga sto je industrija i prelazi u umetnost. mislim umetnost je bas to: onanisanje do u besvest.
... i eto i tacke oko koje se ja i ti uvek iznova bambusamo.Ti si umetnik iz "znaka pitanja", ja sam umetnik iz ateljea [figurativno]. Tamo gde ti vidis viseznacje, ja vidim zanat. A zanat sam po sebi nije umetnost da ga jebesh.Sta koji qratz ima da pricam o npr. "Stalkeru", prica o njemu je sekundarno zadovoljstvo koje se ne podrazumeva - nije obavezno. "Stalker" te gadja a da i ne znas kako - ne rasclanjujes ga na slowmoushnove, staticne i subjektivne kadrove vec na emocije i pritajene asocijacije koje izmicu analiziranju i pozivanju na reference. Edited by CowBoy
Posted
ovo sve objasnjava.nijesam strucnjak za umetnost, al bih se zakleo da nema mnogo veze sa onanisanjem do u besvest. umetnicarenje je, sdruge strane, bas to.
sto bi rekao vudi alen: nije cudo da sam dobar u seksu. puno sam vezbao sam.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Posted
... i eto i tacke oko koje se ja i ti uvek iznova bambusamo.Ti si umetnik iz "znaka pitanja", ja sam umetnik iz ateljea [figurativno]. Tamo gde ti vidis viseznacje, ja vidim zanat. A zanat sam po sebi nije umetnost da ga jebesh.Sta koji qratz ima da pricam o npr. "Stalkeru", prica o njemu je sekundarno zadovoljstvo koje se ne podrazumeva - nije obavezno. "Stalker" te gadja a da i ne znas kako - ne rasclanjujes ga na slowmoushnove, staticne i subjektivne kadrove vec na emocije i pritajene asocijacije koje izmicu analiziranju i pozivanju na reference.
osim na one pravoslavne. mislim u pitanju je remek-delo ali jedno o kojem se moze pisati i pricati.sve drugo je ono da je umetnik kao zbun koji sam cveta. mislim uvek mozemo u cutanju da se razumemo.Sent from Bender's iPad using Tapatalk