Jump to content

Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011)

Featured Replies

Meni film ok. Nishta specijalno ali nisam se ni smorio. Dodushe nisam ni chitao knjigu a ni gledao seriju.

Meni je film bio onako, ništa posebno, a očekivala sam više, jer se serije sećam da je bila vrhunska. I sve vreme sam imala utisak da Oldman pokušava da kopira Aleka Ginisa, a ne da odigra svog Smajlija.

Meni se film svideo, posebno zbog Firtha i Oldmana. Ne može se porediti sa serijom pre svega zbog razlike u trajanju, a samim tim i detaljnosti itd.

On 17. 2. 2012. at 18:57, Mercuzzio said:
Meni film ok. Nishta specijalno ali nisam se ni smorio. Dodushe nisam ni chitao knjigu a ni gledao seriju.
to je to, ni manje ni vise.

Dajte na PM linak da skinem seriju. Danke.

+1

On 18. 2. 2012. at 9:45, Indy said:
+1
Ti baš prizivaš onog Šerifa. :D

Da znaš. Na kraju ćemo Kim Dotcom i ja deliti ćeliju. :D

On 18. 2. 2012. at 10:19, pacey defender said:
Ti baš prizivaš onog Šerifa. :D
  On 18. 2. 2012. at 12:33, Indy said:
Da znaš. Na kraju ćemo Kim Dotcom i ja deliti ćeliju. :D
Uradio sam nemogući posao i poslao vam na PM njegove plodove. Priznajem da je nadljudski napor ukucati thepiratebay.se. :D

Hvala matori. Ja otišao na thepiratebay, kucao pogrešno naslov i čudio se što ne uspevam da nađem ništa odgovarajuće. :D

Tinkler ili Thinker? :P Hvala Lrde, ali ja se s torenatima nešto ne snalazim.

Za ove koji su odlgedali seriju samo da napomenem i za nastavak, Smiley's People. Imam utisak da je ovde postignut još veći emocionalni naboj i intenzitet, a zaplet je bar podjednako dobar.

• Author

"Smajlijevi ljudi" su treci deo trilogije. Drugi, ubedljivo najbolji, deo "Plemeniti djak" nije snimljen jer nisu mogli da obezbede sredstva - radnja se desava u Hong Kongu. Glavni lik u ovom romanu je Jerry Westerby koji se u filmu ne pojavljuje, a njegovo ime je dato jednom potpuno nebitnom liku. Zbog toga izgleda da nema opasnosti da ova ekipa snimi Plemenitog djaka.

On 18. 2. 2012. at 9:36, pacey defender said:
Dajte na PM linak da skinem seriju. Danke.
kako se zove serija

Edited by Kelt

• Author

Isto kao i roman i film (Tinker, Tailor, Soldier, Spy). Mislim da se kod nas davala pod naslovom "Decko, dama, kralj, spijun". Ovo je bio i naslov romana u prevodu Grafickog zavoda Hrvatske. Sad vidim da se pod ovim naslovom nalazi i u spisku preporucene lektire za nase srednje skole.

Edited by Aion