Jump to content

Helikopteri za Srbiju

Featured Replies

Posted

Srbija prolazi teske dame zbog izuzetno ostre i jake zime.Desetine hiljada ljudi idseceno od sveta,u velikim gradovima zivot tesko funkcionise pod snegom i ledom,skole i preduzea se zatvaraju da bi se ouvala elektromreza.Nazalost,16 ljudi je umrlo do sada od hladnoe.Moje pitanje vama je da li bi ovi jadnii,kao i hiljade nasih sugradjana bolje prosli,a svi mi gradjani Srbije sigunije oseali kada bi ova drzava raspolagala ozbiljnim brojem transportnih ,sanitetskih i drugih helikoptera za civilnu nameru.Da li bi kupovina 50 helikoptera ove vrste bila bolja investicija a i zalog za vecu bezbednost od pokusaja da se nbave veliki novci za skupe ratne i druge avione.Laik sam iako sam sluzio u avijaciji pa ove moje dileme su mozda i smesne poznavaocima ali sam osetio potrebu da ih podelim sa vama.Unapred zahvalan na misljenjima.

naravno da srbiji nije potrebna avijacija u smislu imanja miraža, f-xy i slično. borbeni i transportni helikopteri su potreba.

Po vikipediji - vojska ima od transportnih imamo grdosije 5 Mi-8, 2 Mi-17, srednjih 13 transportnih Gazela i 5 izviđačkih. Ostalo je 43 Gazele u borbenoj konfiguraciji, koje se mogu preurediti za S&R relativno brzo. Panduracija ima: Bell 206 - 8, Bell 212 - 3, Aérospatiale Gazelle - 10, Sikorsky S-76 - 1 za predsednika. Nije uopšte malo, ako se koristi racionalno i ako su svi u funkciji.

Edited by Utvara

2004. drugar mi je rekao da hoce da upise vojnu pilotsku. Mozete misliti kako sam ga pogledao. Sto je najgore, nije se zajebavao, tako nesto stvarno i dalje postoji kod nas. Lik je cak prosao prijemni, ali nije bilo dovoljno upisanih da naprave novu klasu.

Eurocopter_EC-725_Cougar_MkII.jpgTo je to!

Jel ovo onaj Eurocopter Super Cougar?