Jump to content

Novo, a dobro!

Featured Replies

Dobra, a vidim reklamira i vino mojih prijatelja :D

Prošle godine su Los Lobos imali izvanredan praznični album, a bilo je i praznika. Ove godine su praznici pod znakom pitanja, ali ko kaže da ne možemo da imamo još jedana odličan praznični album?

Calexico - Seasonal Shift

https://calexico.lnk.to/seasonalshift

https://casadecalexico.bandcamp.com/album/seasonal-shift

Pored par tradicionala, tu su obradeToma Pettyja i Ono/Lennon klasika Happy Xmas/War is Over (u kome zagrmi kontrabas, Calexico trejdmark), ali je zanimljivo da je većina pesama autorska, Burns manje i većina Convertino. Album hvata slatko-gorku atmosferu praznika, radost i veselje, pa nenadane nalete melanholije, tuge, ili usamljenosti.

Izbor gostiju je all-star, recimo peva Gaby Moreno, a prvi dostupan video je sjajna pesma sa Bombinom:

Edited by Ras

morao sam da protrljam oči kada je izašla objava da bent imaju novi album posle cirka 15 godina :heart:

odlično se uklopilo na moj novokanon fetišiziranja muzike iz ranih 2000ih na pppu. i stvarno se nije mnogo toga promenilo, uz dodatak malo savremenijih hypnagogic pop droga, dokoličarska retro i začarana muzika kao da u jeku downtempo aktivnosti i čujem kako ovo najavljuje didžej na drugom programu studija b- 94.9.

evo ga recimo friends, naprimer, kao eho nezaboravne "magic love" - a i ashley beedle je opet uradio remiks, šta reći... :zeka:

kada budem sastavljao listu za ovu godinu, na poziv lančoa koji je predao štafetu, vodiću se još više intuicijom i osećajima.

the end of world (as we know it) is near, let's go out with a kiss. :cool:

Edited by palfoot

Na prvo slušanje mi je baš baš legao.

Ovo je ceo album, ali mislim da mora na Yućubu da se gleda...

Edited by aram

Ovo se u cugu sluša

Phantom Birds by Matt Berry Reviews and Tracks - Metacritic

image003.jpg

Edited by Common

Vanbračni sin, ovaj, pre će biti unuk Bobana Petrovića