Jump to content

Deset filmova (ili serija) za pusto ostrvo

Featured Replies

• Replies 189
  • Views 21.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pogle' link, a pogle' moj phone wallpaper

Reveal hidden contents

inace, top 10 su mi oni koji su bili i prosli put kad smo imali ove top liste. The usual suspects...

Da je to danas potrebno odlučiti bili bi:12 gnevnih ljudiFLCL petparačke pričefirefly (serija)Cowboy BebopRichard Pryor - Live in Concert (ili onaj drugi iz '81-ve)crna guja (ima malo epizoda po sezoni ali ako moram da biram onda sezona 4)wall-emaratonci trče počasni krug (ili varljivo leto ili možda balkanski špijun - lomim se)i neki dobar akcioni sa lexi belle

barry lyndongodfather la hainedeer hunterbalkanski spijunonce upon a time in americathe champbeing jennatrue romancepoint break :) da sutra idem ovo bi poneo, spisak je podlozan promenama psmalo je deset

poneo bih deset filmova po preporukama koje nisam pogledao do tada :Din no particular order:1. Le grand Bleu2. Der Himmel über Berlin3. In weiter Ferne, so nah!4. Andrey Rublyov5. Stalker6. Bis ans Ende der Welt7. Le gendarme de Saint-Tropez8. Diva9. University Sluts Of St Petersburg10. ne znam mu ime al se pojavljuje Peter North na početku. odličan slow motion pored bazena

- one flew over the cuckoo's nest- life of brian- city lights- saša- monty pyton and the holy grale- godfather- rashomon- y tu mama tambien- the champ- the lost bladesman

Ju ju juMislio sam da ovde obitavaju samo brzi i ludi i da sam jedini koji se prži na sporu vožnju Neba nad Berlinom. Dakle:1. Nebo2. Marty, verzija iz 1955.3. 12 gnevnih ljudi, verzija iz 1957.4. Le Haine5. Dekalog6. Rozmarina beba7. Ružni, prljavi, zli8. Falling in love9. Kuvar, lopov, njegova žena i njen ljubavnik10. U Kini jedu pse

Pošto je pusto ostrvo, mislim da bi deset filmova tripl X sadržine bilo najkorisnije poneti...<_<Šalu na stranu....1. Nešto iz dolarske trilogije Serđa Leonea2. Do kraja sveta3. Rekvijem za san4. Star trek TNG kompletno (seriju)5. Nešto od Kurosave ( Rašomon, Krvavi presto, Haos )6. Ime Ruže7. Blade Runner ( ovo treba da ide na prvo mesto )8. Rio Bravo9 Petparačke priče10. Solaris ( verzija Tarkovskog naravno )

onaj sa tom henksom. resto... čaplinovi

Shawshank RedemptionGodfather Pulp Fiction 12 Angry MenThe MatrixAmerican BeautyNobody's FoolTrainspottingBlade RunnerLife Of Brian

hattori matoori, takvu sam listu sastavio i ja sans trejnspoting :)ali sam se u sred sastavljanja setio serija i skoz poremetio svei izgubio predstavnika pajtonovaca u tome :isuse: sada razmišljam i nije mi jasno zašto sam stavio 12 gnevnih ljudi i, još manje, zašto mi je prvi pao na um i ostao, iako sam ga gledao desetak puta, razmišljam, ako sam u sred pustog ostrva, sa mini dvd plejerom, solarnim punjačem i deset diskova, i bezbroj dana.Da li možete zamisliti da svaki dan gledate po jedan ili više filmova sa spiska? U tim hipotetičkim 10 na pustom ostrvu stvari, da li je bolje imati deset filmova/serija, deset muzičkih diskova (proširivo na deset mp3 kolekcija) ilideset knjiga po izboru?

On 9. 1. 2012. at 8:21, Jean-Luc Picard said:
1. Nešto iz dolarske trilogije Serđa Leonea2. Do kraja sveta Nebo nad Berlinom3. Rekvijem za san4. Star trek TNG kompletno Only Fools & Horses (seriju)5. Nešto od Kurosave ( Rašomon, Krvavi presto, Haos, Yojimbo )6. Ime Ruže Odiseja 20017. Blade Runner ( ovo treba da ide na prvo mesto )8. Rio Bravo9 Petparačke priče10. Solaris ( verzija Tarkovskog naravno ) Andrej Rubljov
Ja bih slicno ovom sa nekim alternacijama. Recimo.

Kum 1Kum 2Odiseja u svemiru 2001The ShiningPulp fictionDžeki BraunAmerican beautyBiti Džon MalkovičDan mrmotaDnevnik mladog trovačaVodio sam se logikom da biram filmove koje sam gledao pet i više puta bez problema, ovo je ipak lakše nego kad bih morao da sastavim listu 10 najboljih filmova.

pa vi i na pustom ostrvu razmisljate o kvalitetu :o

The thin red lineKoyaanisqatsi Kin Dza DzaEvil Dead 2Dead ManLife of Brian7 SamurajaImperija uzvraca udaracSvetla velegradaDr. Strangelove