Jump to content
IGNORED

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
Izbor pao na sarmu sa bulgurom.
Pravio sam čini mi se prošle godine (možda sam i prijavio na nau kukingu), ali ne samo bulgur, nego pola šenica, pola pirinač, pa onda podelio masu na pola i u pola izdašno dodao mlevene orahe i seckan list celera, a u drugu polovinu neke sušene mlevene pečurke (jal' šitake, jal' vrganje, nemrem se sad zakleti) i dooosta peršuna. Bilo odlično :)
Posted
staramo se gospodza bubo -_-
ako ako :Druska bez mesa i grashka. tresu mi se ruke :cry:
Posted
@aramSve kao obična posna sarma, samo umesto pirinča bulgur. npr.http://kuvar.krstari...la/posna-sarma/To je otprilike svugde isto kad je posno. Ipak ću pozvati drugaricu koja je napravila izvanredne posne sarme za Sv. Nikolu, pa ako bude izmena u odnosu na ovaj recept, javljam.
orasi su izvrstan dodatak, ja vise volim kad su sitno seckani nego mleveni, volim da se osete pod zubom.nego jednom sam jeo u munzeu neku sa dimljenim saranom, konza!
Posted
ruska bez mesa i grashka. tresu mi se ruke :cry:
ruska bez mesa je francuska :Pbez graška ne znam šta je :D
Posted
sa dimljenim saranom
Ovo sam već negde čuo (ili si ti već pisao o tome :) ), moraću da probam, zvuči primamljivo.
Posted
Pravio sam čini mi se prošle godine (možda sam i prijavio na nau kukingu), ali ne samo bulgur, nego pola šenica, pola pirinač, pa onda podelio masu na pola i u pola izdašno dodao mlevene orahe i seckan list celera, a u drugu polovinu neke sušene mlevene pečurke (jal' šitake, jal' vrganje, nemrem se sad zakleti) i dooosta peršuna. Bilo odlično :)
Daj detaljan recepat ili šuti zauvek.Pre čizkejka prave se oblande sa filom za salamice, tj žuto i crno: puter, jaje, cuker, kakao, mlevena plazma trt mrt.Pijem Stok 84 i slušam poslednje snimke sa probe.
Posted

vi ste zaludni, opako zaludni. ko da niste nista jeli 365 dana pa vam je poslednji cas.... ne pada mi napamet da palim sporet sledecih 10 dana.

Posted (edited)

Rusku salatu u Rusiji zovu samo Салат Оливье

Edited by maheem
Posted (edited)

Pa štaš detaljnije od ovog što sam već pisao - pola (skuvanog) pirinča, pola pšenice, s tim što je kuvaš dok prva zrna krenu da pucaju, onda skloniš sa vatre, ušuškaš u neko ćebe i ostaviš da prenoći - tako se sva zrna otvore i popucaju, ne moraš da melješ. Orase, čurke, peršune, celere i ostale šarane dodaješ po ukusu, nema mlogo filozofije, rolaš kao i običnu sarmu, krčkaš kao i obično, znači dugo i na tiho, da miriše kuća dva dana :wub:Edip: ne smem sad da se zakunem, al' znajuć sebe, bilo je tu i dinstanog luka...

Edited by historian
Posted
vi ste zaludni, opako zaludni. ko da niste nista jeli 365 dana pa vam je poslednji cas.... ne pada mi napamet da palim sporet sledecih 10 dana.
ko nam kaže
Posted

u Španiji je ruska salata sa tunjevinom i kukuruzom :lol: