Jump to content
IGNORED

Uspon neonacizma u Mađarskoj

anantaram

Recommended Posts

Posted

Ispravi me ako gresim ili ponudi nesto malo logicnije stavove jer me boli glava da povezem sta hoces da kazes.

Ne lupaj glavu. Resenje je sledece: Zapad je uvek u pravu. Na to se svodi 80% Andurilovog pisanija.

Posted

Pa dobro, bar ga Zapad sada demantuje svojim stavom prema Vucicu.

Posted

Zar nije Orban pre par godina prakticno ukinuo slobodno novinarstvo u Madjarskoj, organizacijom nekakvog centralnog deska pod njegovom kontrolom koji proizvodi vesti za sve legalne medije? 

nije bas tako crno. covek jeste diktator ali to bi ipak bilo previse, cak i za madjarsko drustvo.

postoje vrlo jaki legalni mediji koji Orban ne kontrolise i medijska situacija je neuporedivo bolja nego u Srbiji.  

Posted

Ne lupaj glavu. Resenje je sledece: Zapad je uvek u pravu. Na to se svodi 80% Andurilovog pisanija.

To me cudi jer nije tako uvek bilo.

Inace, ode internet taksa niz kanal. Odlicno, barem negde javni pritisak daje rezultat.

Posted

80%?

Posted

EU je odavno usla u taj mod nezainteresovanosti za drustva i drzave koje su prosto civilizacijski beskonacno sjebane i ta je komunikacija cisto tehnicka i birokratska.

...

Zamislimo kako EU pocinje otvoreno da kritikuje coveka koji je upravo osvojio apsolutnu vecinu u Srbiji i koji kontrolise medije. Mozda sankcije?

Sledi zaokret oko Kosova. Sledi referendum u Bosni i dalja destabilizacija celog regiona a Vucic bi uveo autokratiju u Srbiji jos mnogo brze. Ljudi bi naravno krivili EU jer propaganda kao i sada radi svoje.

Jedina razlika u odnosu na devedesete - Srbija energije i ljudi za jos jedan 5. oktobar nema.

To me cudi jer nije tako uvek bilo.

Inace, ode internet taksa niz kanal. Odlicno, barem negde javni pritisak daje rezultat.

Cak i ako sam zapravo kritican prema EU a posebno prema SAD, kada je Putin ili bilo koji drugi autokrata u pitanju znam koga biram.

Ta izigravanja nezavisnog intelektualca iz fotelje dok ljudi ginu i Evropa polako tone ka putinizmu/nacionalizmu su mi posebno glupa.

Od dolaska Vucica (i Orbana) na vlast, sasvim je jasno da to pljuckanje i moralisanje sa strane realno zapravo najvise pomaze ludacima. 

Posted

Zamislimo kako EU pocinje otvoreno da kritikuje coveka koji je upravo osvojio apsolutnu vecinu u Srbiji i koji kontrolise medije. Mozda sankcije?

Sledi zaokret oko Kosova. Sledi referendum u Bosni i dalja destabilizacija celog regiona a Vucic bi uveo autokratiju u Srbiji jos mnogo brze. Ljudi bi naravno krivili EU jer propaganda kao i sada radi svoje.

Jedina razlika u odnosu na devedesete - Srbija energije i ljudi za jos jedan 5. oktobar nema.

Anduril,

Postoji jedan mali problem sa ovim sto si napisao:

Zamislimo kako EU pocinje otvoreno da kritikuje coveka koji je upravo osvojio apsolutnu vecinu u Rusiji i koji kontrolise medije. Mozda sankcije?

Sledi zaokret oko Ukrajine. Sledi referendum na Krimu i dalja destabilizacija celog regiona a Putin bi uveo autokratiju u Rusiji jos mnogo brze. Ljudi bi naravno krivili EU jer propaganda kao i sada radi svoje.

Jedina razlika u odnosu na devedesete - Rusija energije i ljudi za jos jedan 5. oktobar obojenu revoluciju nema.

Kao sto vidis, sve se moze kad se hoce. 

Osnovni problem u odnosu Orban-EU lezi u tome, sto Orban ne smeta EU, on pravi sranja u lokalu. Plus, njegovo desnicarenje je na liniji najmocnije drzave u EU koja ima konzervativnu vlast vec 10-ak godina.

Pozdrav,

X500

Posted

Sa malom razlikom da je Rusija postala autokratija jos pre bilo kakve krize u odnosima.

Neki procesi se ne mogu zaustaviti spolja. 

Posted

Sa malom razlikom da je Rusija postala autokratija jos pre bilo kakve krize u odnosima.

Neki procesi se ne mogu zaustaviti spolja. 

Дај бре име неке школе.

Posted

Cak i ako sam zapravo kritican prema EU a posebno prema SAD, kada je Putin ili bilo koji drugi autokrata u pitanju znam koga biram.

Ta izigravanja nezavisnog intelektualca iz fotelje dok ljudi ginu i Evropa polako tone ka putinizmu/nacionalizmu su mi posebno glupa.

Od dolaska Vucica (i Orbana) na vlast, sasvim je jasno da to pljuckanje i moralisanje sa strane realno zapravo najvise pomaze ludacima. 

Auh, teorija "manjeg zla". Samo da ne dodje....

Potpuno promasena dihotomija. Ne, ne nalazimo se u 1938. Ne, Putin nije Hitler.

To je taj template, spoljni neprijatelj. Drz te Putina.

I opet sam u zbunu, prvo vices nema veze Vucic sa EU, a onda ga stavljas u kontekst price o EU implicirajuci odgovornost iste za pojavu Vucica.

Posted

Putin nije Hitler ali je vrlo opasan covek i treba ga drzati na oku.

Posted

nazi_ss_obama_by_thehappydare-d5mbi2t.jp

putinhilter.jpg

Putin Hitler i Obama SS Totenkopf  :nobles:

Posted

Putin nije Hitler ali je vrlo opasan covek i treba ga drzati na oku.

Ja ću još jedno sat, a posle ti preuzmi. Cenim da je na nama.

Posted

Ja ću još jedno sat, a posle ti preuzmi. Cenim da je na nama.

Ma to će NATO. Koji dakako nije savršen ali nemamo bolje

Posted (edited)

predivna, slika je predivna

Edited by Marcus Wulffings
  • Create New...