Wednesday at 18:362 days Kod plaćanja ne nudi uvek. Ako ne nudi onda je uvek lokalna valuta i to je ionako bolja opcija. Na bankomatima verovatno uvek nudi, pogotovo danas.
Wednesday at 18:562 days Na bankomatima će vas uvek pitati nešto oko konverzije, imaćete opciju Accept i Decline conversion, uvek birajte Decline, time konverziju obavlja ili vaša domaća banka ili Visa/Master sistem, što je uvek bolje od lokalnih banaka, a pogotovo od ATM kompanija koje samo drže bankomate.
Thursday at 08:042 days 13 hours ago, goofs said:Na bankomatima će vas uvek pitati nešto oko konverzije, imaćete opciju Accept i Decline conversion, uvek birajte Decline, time konverziju obavlja ili vaša domaća banka ili Visa/Master sistem, što je uvek bolje od lokalnih banaka, a pogotovo od ATM kompanija koje samo drže bankomate.A ako u Srbiji na bankomatu dižem evre (ili dinare) sa bosanske kartice, dakle bam, šta je onda bolje da se prihvati ? Opet decline ?
Thursday at 08:372 days Ako dižeš dinare, onda opet decline, da, pošto je to isto kao da si recimo u Mađarskoj i da dižeš forinte. Ako podižeš evre, onda mislim (ovo nikad nisam radio) da isto treba decline da uradiš, s tim što je ovo nepovoljnija varijanta jer će ti se srpska banka tu ugraditi za konverziju DIN->EUR, pošto ona svoje poslovanje vodi u dinarima.Kažem, nikad nisam probao, ali poprilično sam siguran da ti se više isplati da podigneš dinare i odeš u menjačnicu da to zameniš u evre, nego da na bankomatu podigneš evre. Sad, za manje iznose, 100-200eur razilka možda bude 200-300din, ali za veće iznose ume da se nagomila. Podigneš 1000eur i ostaviš 1000din banci, a zašto bi kad su to sve lihvari.
Thursday at 12:422 days Bio sam u banci danas, pa mi kaže gospođa, za bankomat, ako moram, debitnu, za POS plaćanja master i to u EUR.