Jump to content
IGNORED

Jovo Kapicic

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
Oпет тоша-моша за радосну вест. :(
Neka, Filipenko ga voli, procitao je sve njegove knjige. :D
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Filipenko

123

• kim_philby

113

• yolo

54

• Pontijak

45

Posted
Oпет тоша-моша за радосну вест. :(
O, da. :fantom:
Posted

sto, pa vidi sta kaze, ovde sve cetnici...O njima se nema što reći. Kukavice i zločinci, to su oni bili. Klali su svugdje. U ime Draže Mihailovića po Hrvatskoj i Bosni su sijali strah i smrt. Draža Mihailović je koljač, a srpska mu vlada sada omogućava rehabilitaciju i podržava povratak četničke ideologije koja je nožem i krvlju rješavala neslaganja. Srpski narod u većini očekuje njegovu rehabilitaciju. To je tako jer su Beograd i Šumadija, kao beogradski pašaluk, u Drugom svjetskom ratu za antifašističku borbu dali samo jednu brigadu, 2. proletersku, i tri bataljona u sklopu 1. proleterske brigade koja je bila mješovita.Crna Gora je u isto vrijeme dala čak osam brigada. To govori kako antifašizam u užoj Srbiji nije dovoljno i duboko zaživio i očito se nije ukorijenio kao četništvo koje je bilo dominantnije. Zbog svoje monarhističke prošlosti, Srbi se jednostavno nisu identificirali s partizanskim pokretom. Sada je to očito i još pojačano kroz službenu srpsku politiku rehabilitacije Draže Mihailovića.

• 1 year later...
Posted

Хоће ли Филипенково срце издржати?

Posted

platio mu rados da umre za vreme ravne gore

Posted

au. mislio sam da ce taj doziveti 120.

Posted (edited)

Damnatio memoriae

Edited by slow
Posted

Ja sam iz partizanske & udbaske porodice. I sam sam card carrying member of subnor, ali o jk nikada ništa lepo nisam čuo...

Posted
Ja sam iz partizanske & udbaske porodice. I sam sam card carrying member of subnor, ali o jk nikada ništa lepo nisam čuo...
+1- udbaske