Jump to content

Jovo Kapicic

Featured Replies

Prijedor... :wub: Prijedor, Bosanski Novi (Novigrad), Bosanska Dubica (Kozarska Dubica), to je branik srpstva, to su najdivniji krajevi.
Divno su i počišćeni u posljednjem ratu.
  • Replies 1.3k
  • Views 123.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Divno su počišćeni i u predposljednjem ratu.

Znači, tamo sada nikoga nema?

Osto samo go kamen:Mrakovica.jpg

A ja mislio partizanka Mara, doduše prezivala se Marin, možda je to.
Odjenuo joj je džemper, počešljao kosu, nakrivio partizansku kapu, na rame stavio automat te napravio fotografiju
2n3kaf.jpg
Divno su i počišćeni u posljednjem ratu.
I moji su počišćeni iz obližnjeg Sanskog Mosta, koji je na kraju završio u pandžama rukama tzv. Federacije, sa simboličnim plijenom od srboćetnika - kućom 1 mene (od dedine sestre, bila bez potomaka). Isto tako su samo malo južnije počišćeni Bosanski Petrovac, Drvar i slično od Srba. Nema zezanja sa Krajišnicima, ma koje nacionalnosti bili. I tako, do sledećeg rata i nove podele karata...edit: rad -> rat

Edited by Filipenko

Bosanski Petrovac i Drvar su opet srpski krajevi (ako razumijem dobro tvoju definiciju srpskog kraja). U Prijedoru je bolje obavljeno čišćenje, tako da je on srpskiji branik nego što je ikada bijo. A malo je falilo 1991. da se s njega počne ljuštiti lak, ali, fala kurcu, ne može na braniku biti udubina i ogrebanog laka, ne?

I moji su počišćeni iz obližnjeg Sanskog Mosta, koji je na kraju završio u pandžama rukama tzv. Federacije, sa simboličnim plijenom od srboćetnika - kućom 1 mene (od dedine sestre, bila bez potomaka). Isto tako su samo malo južnije počišćeni Bosanski Petrovac, Drvar i slično od Srba. Nema zezanja sa Krajišnicima, ma koje nacionalnosti bili. I tako, do sledećeg rata i nove podele karata...edit: rad -> rat
Sanski Most je toliko očišćen od Srba da je broj ubijenih bošnjačkih civila 6,5 puta veći od broja ubijenih srpskih civila.Bosanski Petrovac i Drvar su i danas srpski po etničkoj strukturi, Prijedor i Bosanski Novi su doživjeli takvo stradanje nesrpskog življa da su međupresudom Slobodanu Miloševiću označeni kao mjesta za koja postoje dokazi da je počinjen genocid, a Bosanska Dubica na koju si nalijepio wubove za srpskost je ostala bez mojih rođaka (izbjegli, za razliku od dvojice rođaka zaklanih u Ključu), ne i bez njihove imovine.Nadam se da su se tvoji rođaci uspjeli vratiti i ostvariti povrat imovine.

Jebiga, Arlekino, šta da ti kažem...tamo gde su bili manjina, najebali su i Srbi i Bošnjaci i Hrvati...tamo gde su bili većina, danas ih ima solidno, ali ne zato što su im srpska/bošnjačka/hrvatska vojska dopuštale ostati i gledale blagonaklono na njihovo postojanje, već zato što su uspeli da sačuvaju žive glave pa potom da se nekako vrate na ognjište.Inače, znam odlično broj ubijenih Bošnjaka u Sanskom Mostu, kao i Ključu. Žao mi je što su tvoji rođaci bili među njima. Uopšte ne sporim da je to sramota i zločin, i sve što se dešavalo u tom kraju. Da ne spominjem šta se dešavalo u Prijedoru. Samo sam hteo Rođeru da ukažem da nije sve baš tako crno-belo, iako su dresovi Partizana i dalje najlepši na prostorima negdašnje Juze™.

joj što nas ima na forumu, i to sve kvalitetan ljudski materijal free-happy-smileys-841.gifhttp://www.youtube.com/watch?v=rjwST8PCA3gdajte neki split pa da otvaramo zavičajni topik

I moj stari je iz Sanskog Mosta, odnosno iz okoline. I lazu svi koji kazu da je Una najlepsa. Sana, jedna jedina :)"Sve rijeke teku od izvora prema uscu, samo Sana tece prema vama." :wub:

Jebiga, Arlekino, šta da ti kažem...tamo gde su bili manjina, najebali su i Srbi i Bošnjaci i Hrvati...tamo gde su bili većina, danas ih ima solidno, ali ne zato što su im srpska/bošnjačka/hrvatska vojska dopuštale ostati i gledale blagonaklono na njihovo postojanje, već zato što su uspeli da sačuvaju žive glave pa potom da se nekako vrate na ognjište.Inače, znam odlično broj ubijenih Bošnjaka u Sanskom Mostu, kao i Ključu. Žao mi je što su tvoji rođaci bili među njima. Uopšte ne sporim da je to sramota i zločin, i sve što se dešavalo u tom kraju. Da ne spominjem šta se dešavalo u Prijedoru. Samo sam hteo Rođeru da ukažem da nije sve baš tako crno-belo, iako su dresovi Partizana i dalje najlepši na prostorima negdašnje Juze™.
I moj stari je iz Sanskog Mosta, odnosno iz okoline. I lazu svi koji kazu da je Una najlepsa. Sana, jedna jedina :)"Sve rijeke teku od izvora prema uscu, samo Sana tece prema vama." :wub:
Jebote, pa meni je baba sa kevine strane rodjena u Kljucu. Jedan njen brat je kasnije sa porodicom ziveo u Sanskom Mostu, drugi u Prijedoru. Bio sam u oba mesta milion puta kao klinac. I kupao se u Sani, dakako. :) Poslednji put, ako se ne varam, 1989.Poserem se u porod onome kao rasturi onakvu zemlju...

Edited by Milogled Bluff

ćetnici blafe, ćetnici.

I kupao se, dakako. :) Poslednji put, ako se ne varam, 1989.
ispravio