Yzerman Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 drugari, dajte neku preporuku za krkanje u Novom Sadu, idem sutra, a nemam baš nekog iskustva tamo...
mire Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 koji fazon krke, roštilj, komplikacije, pečenje, riba...?
Yzerman Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 krka tipa lalošarije... :Dnešto što ne mogu u BG-u da probam.
mire Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 a i ja čekam autentične da nešto preporuče, cvancih jaren sam ovde, a slabo se lokalno omrsih
Yzerman Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 majin index?gde to ima da se uzme?gazzo, daj neku preporuku za bilo šta, što ne sme da se propusti u Ujvideku, a da nije Sokače, tamo sam bio već...
kenta Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Za laloško krkanje, nije loš Salaš 137 na Čeneju... Perkelti, rinflaš, mlinci, štrudle...Ako ćeš sofiscitiranu, visokobudžetnu klopu, ondak Zak u šafarikovoj, bez premca...
banatjanin Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 ili idi u La Mer na smuđa, iznenađenje godine i to dva puta zaredom
yolo Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 gazzo, daj neku preporuku za bilo šta, što ne sme da se propusti u Ujvideku, a da nije Sokače, tamo sam bio već...ma zajebavamo se za majin indexne znam nista sem zaka u NS za preporuku, a ne znam da li te zanima takvo mesto - ozbiljnija (i po kvalitetu i po ceni) gastronomija. nista lokalno, lalosko, sto vuce na tu stranu. ja sam ovde vec preporucivao zekin salas u krcedinu, to je 5km od autoputa ako se vracas u bgd. ne znam takvo mesto u NS, ima testa raznih slovackih, backih, pacije supe (nezaobilazno), guske na podvarku, dobrih zimskih pizdarija. ali u NS, stvarno ne znam, davno nisam bio nigde sem zaka sto smem da preporucim.
yolo Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 prodjoh kroz zajecar danas, stali na rucaknaravno, u ocekivanju SNG, nista zivo ne radiiz cetvrtog puta sam ponovo promasio medu - na duzem odmoru zbog svih praznikahajduk veljkov konak isto zatvorenvaros - lepo sredjena kafana, pocinje da radi tek u 8 uvece za docek SNGtako da smo skoncali kod "dva brata", po preporuci zene iz "varosi" na kraju je ispalo vrlo vrlo dobro - mada mene izgleda oce u zajecaru, ja se tamo nigde nisam jos nasadiokafana je u 70s soc soliteru u prizemlju, ali su je lepo etno sredili, uneli neke tarabe, malo starih fotki, karirani - ali zuto beli - stolnjak i - najbitnije - jebeno besprekoran konobar.sta smo dobro jeli i pilidomaca travarica od loze - 80 din, divna, jaka, blago zagorcena (pelin?), super zelene boje. dve su me nazdranog oborile totalno.odlicna lepinja, vruca, zajecarski standard (100din)timocka salata - nesto kao urnebes ali ne sa tucanom nego sa pecenom pa cepkanom paprikom - super (160din)kiseli kupus - najbolji ove sezone, hrskav, taman kiseo koliko treba, perfekt (100din)staroplaninski cevap - ovcije mleveno sa lukom, nabodeno na 2 pljosnate drvene zice. old school cevap, podsetio me na detinjstvo i kako su nekada izgledale pljeske po ukusu (480 din)sopska - ko u januaru posluzi dobru sopsku, veliki je car. ovi jesu. (150din)ono sto moze bolje:svinjska rebarca - cudno spremljena posto su skuvana pa onda isecena na tanke sajbne koje su grilovane. mislim, ukusno je i sve to, samo je neobicno. ne bih to narucio ponovoono sto je sranje:smrznut pomfrit - nije mu mesto u ovakvoj kafani. narocito u poredjenju sa domacim pomfritom napravljenog od pravog krompira iz HV konakaracun za dvoje sa kafama, kiselim vodama, jos nekim salatama itd je bio 1900 din.trenutni skor u zajecaru mi je tri odlicne kafane od tri pokusaja a u navodno najboljoj nisam jos bio. a na svakoj od ove tri bi beograd pozavideo - cubura nije bolja ni od jedne od ove tri...
SleeperSleep Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 jbg, beograd ima ozbiljan deficit kafana u kojima mozes pojesti kvalitetnu srpsku hranu.
yolo Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 i takvih kafana i dobih konobara. kakav nas je majstor sluzio, usluzan, ljubazan, brz a potpuno nenametljiv i pritom izgleda kao paul weller pre 20 godina, samo lepo podsisan. ne znam zasto ali takve kelnere samo u zajecaru i nisu srecem, nikad u bgd.
Recommended Posts