Jump to content
IGNORED

Restorani u Srbiji koje treba posetiti

Corkscrew

Recommended Posts

Tanjiri su i dalje tu 

Žena jela ćevape, ne znam 

Moj đevrek s kajmakom vrhunski, uštipak solidan, τeleća čorba može, moravsku nisam jeo bolju ni u Nišu.  

Lepinja somun i palačinke znam i bolje.

IMG_20241110_145653.thumb.jpg.8945dcf6debf4df589622e39f4b40678.jpg

IMG_20241110_150943.thumb.jpg.2891cf9c2268254cf04876b2f04c9f65.jpg

IMG_20241110_151919.thumb.jpg.56e8735d8bda5ffd5ec668c2a778c005.jpg

IMG_20241110_150949.thumb.jpg.792378b3087b09c084c07bca9ebdda73.jpg

IMG_20241110_152632.thumb.jpg.570d0b294b6e42aff190c1b34c581d07.jpg

• +1 2

Pa ne moraš da potežeš ovde zbog Groša, sigurno ima bolje u Nišu mada vrv za veće pare. Ovo sve ispade 3700 din, korektno. 

Za ćevape si u pravu, nisu delovali nimalo primamljivo da ih probam.

Imaju osećaj za sitne detalje, tipa praziluk u moravskoj ili blago ljute džinke, kao halapenjo kad ne šuri.

Imaju ogroman meni, vrv se da izabrati i bolje nego meni dokurčilo grčko nemanje pojma na temu roštilja od mlevenog mesa pa sam navalio na to.

Meni ovo mesto ostaje primarno dobra tranzitna opcija nedeljom kada pola niških kafana ne radi (Mrak, Dagi) a druga je toliko krcata da ti kažu da ne dolaziš kad ih pitaš a rezervacije ne primaju (Marjan Draževac danas)...

IMG_20241110_161341.thumb.jpg.ea491583b0427f457ebb23307303c721.jpg

Edited by Eleniko
  • +1 2
6 hours ago, Eleniko said:

Neko se pogrdno odnosio prema Grošu u Leskovcu

Da ebe oca meni je skroz dobro

Bolje u Le nisam jeo do sada

Ja. 

To je Leskovac za turiste. 

Sledeći put idi u Srč, jedi iznutrice, spržu, crevca na žaru i sezonsku ponudu.  Tamo jedu Leskovčani, samo moraš da stigneš do 6 popodne, posle nema.

Alternativa za dobru džigericu je Sandokan iza štajge. 

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
11 hours ago, April said:

Ja. 

To je Leskovac za turiste. 

Sledeći put idi u Srč, jedi iznutrice, spržu, crevca na žaru i sezonsku ponudu.  Tamo jedu Leskovčani, samo moraš da stigneš do 6 popodne, posle nema.

Alternativa za dobru džigericu je Sandokan iza štajge. 

da, ti si - posle sam se setio. 

pa da, jeste za turiste ali je baš u tome fora - što je prihvatljiva kafana koja ne krajcuje na hrani uprkos turizmu, barem ja to juče nisam tako shvatio /a blenuo sam okolo šta jedu oko mene/. realno većina glasovitih kafana po jugu isto već spada u turizam - niš, pirot - naročito svaka koja iznese grnčarijske tanjire i čorbaluke.

većina klijentele je lokalna, LE table, poneka strana /gastosi vrv/ ili beogradska, i to je to.

uglavnom, i ja sam jedno vreme u nišu radije išao u kazandžijsko sokače ili tri fenjera ali kad žurim a nije nedelja mnogo mi je brže da se ne zavlačim  po centru koji sve više po saobraćaju liči na beogradski pa odem u mrak koji me već neko vreme izrazito nervira i tamo brzinski spičim nešto dobro....

okreni obrni zapisao sam sandokana, srč 16 znam od ranije ali se juče nisam ni setio toga.

7 minutes ago, Eleniko said:

da, ti si - posle sam se setio. 

pa da, jeste za turiste ali je baš u tome fora - što je prihvatljiva kafana koja ne krajcuje na hrani uprkos turizmu, barem ja to juče nisam tako shvatio /a blenuo sam okolo šta jedu oko mene/. realno većina glasovitih kafana po jugu isto već spada u turizam - niš, pirot - naročito svaka koja iznese grnčarijske tanjire i čorbaluke.

većina klijentele je lokalna, LE table, poneka strana /gastosi vrv/ ili beogradska, i to je to.

uglavnom, i ja sam jedno vreme u nišu radije išao u kazandžijsko sokače ili tri fenjera ali kad žurim a nije nedelja mnogo mi je brže da se ne zavlačim  po centru koji sve više po saobraćaju liči na beogradski pa odem u mrak koji me već neko vreme izrazito nervira i tamo brzinski spičim nešto dobro....

okreni obrni zapisao sam sandokana, srč 16 znam od ranije ali se juče nisam ni setio toga.

I ja sam se malo raspitao - kažu da u Grošu valja probati spržu. Tako da, u pravu je Banaćanin, vrlo moguće da stvari stoje bolje i da sad vredi otići. 

Možda je najveći problem u Leskovcu šta odabrati za taj dan, nikad se nema vremena, a i mi smo omatorili pa ne možemo da pojedemo kao nekad. 

• +1 1

Не једем у ресторанима, не могу да поднесем финансијски, тј. можда и могу, али трпеле би друге ствари, које сматрам важнијим, био једном у ресторану у последње две године и то наручио само неку салату са јогуртом. А некако ...и не привлаче ме ресторанско-кафански амбијенти, осим за пиће и разговор... отићи у ресторан да бих јео, то ми је унутрашњи осећај као да желим себе себи прикажем битнијим на један крајње баналан начин, а и немам разлога за то, нека јела која сам спремам немају ни најбољи ресторани. 

• Haha 2
3 minutes ago, overthinker said:

Не једем у ресторанима, не могу да поднесем финансијски, тј. можда и могу, али трпеле би друге ствари, које сматрам важнијим, био једном у ресторану у последње две године и то наручио само неку салату са јогуртом. А некако ...и не привлаче ме ресторанско-кафански амбијенти, осим за пиће и разговор... отићи у ресторан да бих јео, то ми је унутрашњи осећај као да желим себе себи прикажем битнијим на један крајње баналан начин, а и немам разлога за то, нека јела која сам спремам немају ни најбољи ресторани. 

jel si pravio nekad fetu u kori od lisnatog testa prelivenu medom i susamom

Just now, Eleniko said:

Звучи јако лепо. Нисам. Пробаћу, само ме увек повуче да нешто изменим, импровизујем, али сам концепт ми звучи супер. Пробао сам грчки овчији сир у мом меду - фантастика. И увек гледам више на квалитет састојака него на саму припрему, нпр. дивље гљиве су увек укусне, аутентични планински сир, мед пуног квалитета, све то може из продавнице да се узме и направи да буде укусно, али није то то. 

4 hours ago, Eleniko said:

Zaebi grk to, postaviš pitanje Litijumskoj apstinenciji, odgovori ti Lado Lelejac a malo kasnije se na sve to nadoveže Kosmos srbija :huh:

Spoiler

Svi medni falsifikati na jednom mestu :fantom:

Edited by ubibobi
  • Haha 3