Lancia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 (edited) Pa pazi znam lika koji je u trenutku nervnog rastrojstva oko pritiska oko odlaska u inostranstvo Kenjadu ubio svoju zenu, to je strasan stres za brak, zelje i obaveze, ali ovde nije nikad pomenta mogucnost odvojenog zivota i zadovoljenja oba partnera na duze staze. I razvod tamo nije tabu tema. Precesto se igra kako je Iran zemlja verskih fanatika, a zapravo je Irska (ili Spanije koja sad nema film ili serije bez pedera ili grube seksualnost aman dosta sa smaranjem) do skoro bila mnogo gora.vrednost filma je upravo sto tretira paralelno vise tema, meni je moralna dilema vs religija mnogo jaca nego tema razvoda. bilo bi cudno da negiras kako je film dobro upakovan.btw, spanija ima dobrih filmova kad se bavi nadrealnim stvarima. sto se realnog zivota tice, u pravu si (al' takva je spanija i inace :D ) Edited February 1, 2012 by Lancia
fonTelefon Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Interesantno, a ja sam Razvod doživeo kao film koji mnogo manje igra na kartu nekog iranskog fanatizma nego, recimo, Kirostamijevi filmovi. Ovde mi je izgledalo, skoro da je priča mogla da se desi i kod nas, sa nekim odstupanjima. Drugim rečima, film mi se baš dopao zato što se bavi nekim savremenim univerzalnim problemima, a ne zato što je angažovan.Takvih imas na tone pa ih opet ne pozivaju na festivale.
Lancia Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Takvih imas na tone pa ih opet ne pozivaju na festivale.eh sad. naravno da ih ima na tone i s pravom ih ne zovu. ima valjda neke razlike u kvalitetu.meni je uz 'bilo jednom u anatoliji' najbolji proslogodisnji film.
kobni zelaya Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Takvih imas na tone pa ih opet ne pozivaju na festivale.Pa dobro, to zašto neki filmovi na zapadu imaju prođu je priča za sebe.
fonTelefon Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 to su oni mali lepi nekomercijalni filmovi koje ne zapamtis lako ni imena glumaca ni rezisera ponekad par kanadskih i engleskih u skorije vreme na filmskim kanalima.
fonTelefon Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Pa dobro, to zašto neki filmovi na zapadu imaju prođu je priča za sebe.Ali sigurno ne zasluzuju noviji srpski dupeulizivacki ili provincijalnisentisi.
kobni zelaya Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 A, pa dobro, oni ni nemaju prođu srećom.
Recommended Posts