Jump to content
IGNORED

Zašto se Jugoslavija/SFRJ zaista raspala

Anonymous

Recommended Posts

Posted

bilandzic vas jebo,kardela too.

dokle vise?

Posted

za komuniste Nije bila traktor.jedini komunisti Ali samo komunisti,ne vojna I udba lica,su bez zadrske voleli,gradili jugoslaviju.

kako ste jadni sa tom cinicnom zapravo jadnom pamecu,naknadnom,mudrom I nadasve hrabrom

ne slažem se, jbg. za mnoge sigurno jeste, možda i za većinu, ali takođe za mnoge, posebno one pri vrhu nije bila čak ni traktor. 

Posted

bilandzic vas jebo,kardela too.

dokle vise?

Zašto?

Posted

za komuniste Nije bila traktor.jedini komunisti Ali samo komunisti,ne vojna I udba lica,su bez zadrske voleli,gradili jugoslaviju.

kako ste jadni sa tom cinicnom zapravo jadnom pamecu,naknadnom,mudrom I nadasve hrabrom

http://www.youtube.com/watch?v=MXvpwhAG26Y

BTW. Neke koji su ondašnjom pameću, a ne naknadnom, i to i mudrom i mnogo hrabrom za ono vreme, na to isto ukazivali - je spakovalo u Zabelu.

Prema tome, daj leba ti, nemoj.

Posted (edited)

Zašto?

precise znacaja se pridaje kardeli I pepci.

paranoicno je.

nije bitan kraj jugoslavije.desava se I boljima.

daleko da je bio besmislen

no kakav kraj?

Edited by bradilko
Posted

no kakav kraj?

Takav kakav je, u slučaju kraja, jedini i mogao da bude.

Posted

Takav kakav je, u slučaju kraja, jedini i mogao da bude.

kako ne razumes?

kraj je bitan!

klanica,izbeglice..

Posted

kako ne razumes?

kraj je bitan!

klanica,izbeglice..

Pa jasno, Jugoslavija nije bitna.

Posted

Pa ja ti kažem, svako ko je mislio da bi se Jugoslavija, 1945. dizajnirana da traje sa granicama povučenim istorijski a ne etnički a 1974. dizajnirana da se raspadne, mogla raspasti mirno, toga je ili za Jugoslaviju i njenu budućnost bolelo iznad Jajca ili je bio notorna budala.

Ni jedno ni drugo nije baš za ponos, rekao bih.

Posted (edited)

Pa jbg, tako je kada vlada avangarda. Cardelli je bio veoma bitan, kao uostalom i Tito, Krcun, Leka, Đilas, Ćeća, Kurac i Palac. Takav je bio sistem. Pa ko koga zajebe, gura svoju agendu.

Kraj Jugoslavije jeste bitan jer se u nju uložilo vreme, nada, trud i krv. Meni je posebno bitan jer se i danas izjašnjavam kao Jugosloven, ja to jesam u svakom pogledu, pola sam Srbin, pola Hrvat. Moja je Jugoslavija mogla postojati i bez komunizma (kao što je i postojala ranije) ali je po svemu sudeći za većinu komunista to bila jeres.  

EDIT

et bradilko

Edited by Dr Arslanagić
Posted

Moja je Jugoslavija mogla postojati i bez komunizma (kao što je i postojala ranije) ali je po svemu sudeći za većinu komunista to bila jeres. 

+dvije tisuće konvertibilnih dinara.

Posted

Evo malo lakog štiva za pred spavanje:

20160829_230316.jpg
20160829_230326.jpg
20160829_230332.jpg
20160829_230341.jpg
20160829_230346.jpg
20160829_230353.jpg

Posted

Naiveté.

Ali zašto, oooo zašto je iko mislio da bi ikakva demokratizacija i zrelost građana™ mogla promeniti išta u zemlji koja je zaboravila šta znače izbori i politička utakmica. Kad je sasvim dovoljno primera da od toga nema ništa bilo i u nedavnoj prošlosti (opće pravo glasa Hrvatima dato im po prvi put u tisućljetnoj povijesti u mrskoj kraljevini iznedri nama 1 narodnog prvaka Stjepana Radića). U takvim situacijama građanin™ na čiju se demokratsku svest u članku pledira se u toj situaciji hvata onog prvog što mu je poznato i što mu se ponudi a to, o gle čuda, po pravilu bude nacionalizam, a neretko njegova šovinistička inačica.

S onakvom, slobodno mogu reći a da ne pogrešim mnogo, nacional-socijalističkom v.2.2 Jugoslavijom M74, kako očekivati išta bolje od toga, hamanzaman?

Posted

Pa jbg, tako je kada vlada avangarda. Cardelli je bio veoma bitan, kao uostalom i Tito, Krcun, Leka, Đilas, Ćeća, Kurac i Palac. Takav je bio sistem. Pa ko koga zajebe, gura svoju agendu.

Kraj Jugoslavije jeste bitan jer se u nju uložilo vreme, nada, trud i krv. Meni je posebno bitan jer se i danas izjašnjavam kao Jugosloven, ja to jesam u svakom pogledu, pola sam Srbin, pola Hrvat. Moja je Jugoslavija mogla postojati i bez komunizma (kao što je i postojala ranije) ali je po svemu sudeći za većinu komunista to bila jeres.  

EDIT

et bradilko

na stranu emocije ali komunjare su produzile zivot jugoslaviji.

komunjizam je bio vezivno tkivo.titojizam,birokratizam..

nadji nesto osim komunizma sto je moglo da sacuva jugoslaviju na dobrovoljnoj osnovi.

ta ranija jugoslavija nije sabrala 10 normalnih demokratskih godina.

to je bila samo leglo frustracije i na kraju klanice

Posted

Pa jasno, Jugoslavija nije bitna.

pa sta je bitnije?jugoslavija po svaku cenu?pa di je tu zadovoljstvo?federacije bez zadovoljstva ne opstaju