MancMellow Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Eto ti i demokratizacije i uređenja srpsko-hrvatskih odnosa na delu. ^_^ ne, ja sam mislio UNUTAR Jugoslavije, a ne čerupanje leša
Tribun_Populi Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 ne, ja sam mislio UNUTAR Jugoslavije, a ne čerupanje leša Pa ako mislimo na kraj osamdesetih i početak devedesetih, unutar ih očigledno nije moglo biti. Osim da Miloševićeva struja pobedi Šuvara unutar, ali Hrvatske.
dillinger Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 E jes ga Cimerman sa nagovaranjem Izetbegovića da odbije Kutiljerov plan opravio, svaka mu čast.
Prospero Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Navedeno je da je Cimerman upitao Tuđmana kako je moguće da sa Srbima ratuje u Hrvatskoj, a da istovremeno s njima pregovara u BiH, Tuđman je za Amere bio Bizmark lično :D
MancMellow Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 E jes ga Cimerman sa nagovaranjem Izetbegovića da odbije Kutiljerov plan opravio, svaka mu čast. Pa, ono, realno su tu debelo zajebali sve, ali Muslimane ubedljivo najviše. Ali to ti je ono da velike sile uvek imaju 1 plan i tačno znaju šta rade i ne odustaju: SAD nikad neće priznati srpsku republiku u BiH koja bi nastala kao rezultat srbijanske agresije na tu zemlju, rekao je Voren Cimerman
namenski Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Nemojte Velikaši, proklete im duše,na komate razdrobiše carstvo... -_-
MancMellow Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Tuđman je za Amere bio Bizmark lično :D Bukvalno
Tribun_Populi Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 ma ok Tribune, nećemo ponovo celu priču Ja sam je potegao zbog drugog, mislim da smo tu ostali nedorečeni. Ti si plasirao tezu kako je demokratizacija trebala da prethodi rešenju pitanja države (koja i kakva), ono što ja nazvah standardi pre statusa služeći se američkim debilizmom u njihovoj kosovskoj politici do pred pogrom 2004. Pa sam malo istraživao i video da su demokratske snage (one koje su zagovarale liberalno-demokratski tip društvenog uređenja, pluralizam političkih opcija i parlamentarnu demokratiju) bile sve go nacionalista, do jedne (mislim na one dominantne), i to podjednako u sve tri ključne republike (Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji). Od tih, Slovenci su (etnički rešeni) težili nezavisnosti odmah, Hrvati Banovini a Srbi RSovima i RSKovima, i to poslednja dva očigledno u dilu. Zato sam i pretpostavio uređenje države demokratizaciji. Kad nešto propadne nemere se demokratizovat.
MancMellow Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 (edited) Druga Jugoslavija je već bila propala. Radilo se, realno, o nastanku nove države. Koji se nikad nije desio, osim ako Jugoslaviju Ante Markovića ne računamo u Treću Jugoslaviju. Edited August 23, 2016 by MancMellow
Prospero Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Bukvalno Inače ovde ima i drugi topik sa istom temom :D I jedan tekst koji sam kačio, da ponovim delić: BEFORE CONSIDERING the consequences this American interpretation of the origins of the war had on the course of events in Bosnia, attention may first be drawn to the extremely awkward, and yet almost entirely unremarked, position in which it placed U.S. diplomacy. By the spring of 1992, our diplomacy was clearly directed toward the breakup of Yugoslavian territorial integrity on the basis of plebiscitary majorities in each of its constituent republics. Having previously taken the position, as James Baker did in Belgrade in the summer of 1991, that the United States favored the preservation of Yugoslavia's territorial integrity, American diplomacy did a sharp turn and pronounced itself in favor of Yugoslavia's partition. Once this partition had taken place, however, we once again insisted that the territorial integrity of the new states was something sacred and inviolable. Having defiled the principle of territorial integrity, the American government immediately rediscovered it in all its purity. Thereafter, any suggestion that these new boundaries be changed was subsequently met by the insistence, in the exasperated voice of outraged virtue, that to do so challenged the very basis of world order.
dillinger Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 (edited) Pa, ono, realno su tu debelo zajebali sve, ali Muslimane ubedljivo najviše. Ali to ti je ono da velike sile uvek imaju 1 plan i tačno znaju šta rade i ne odustaju: Dobro, imali su cilj razvlastiti Srbe zapadno od Drine samo ne znam je li vredelo sve ovo proči zarad nešto više ovlasti Sarajeva Edited August 23, 2016 by dillinger
Tribun_Populi Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Druga Jugoslavija je već bila propala. Radilo se, realno, o nastanku nove države. Koji se nikad nije desio, osim ako Jugoslaviju Ante Markovića ne računamo u Treću Jugoslaviju. Tako je. I na nesreću, jedini put je očigledno vodio u istom pravcu kao i u slučaju prve dve, što će reći da je pitanje demokratizacije u datom momentu bilo i više nego sporedno. Jugoslavija je bila mirovni projekat i jedino s njom celovitom su granice bile zagarantovane, jbg.
radnik Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Ne vredi..., ti si - i ne samo ti - dopingovan primitivnom i na stereotipe svedenoj ikonografijom 90-ih u kojoj Srbi listom кључају, Slovenci se spremaju da beze, Bosanci mujuju i hasujutm, Hrvati hrvatujutm, Siptari siptarujutm osim kad ne sede kod Vuka, a svi skupa razbijaju glavu kako da sto bolje i vise zajebu napaceni srpski narod koji je ni kriv ni duzan ostao na vetrometini. E, sad, sto je slika tog srpskog naroda pravljena u SANU-ima i koju su literarno obradjivale razne cika Dobrice, nije ni vazno. Najvaznije je da su, takvi kakvi su, uspeli da gurnu Jugoslaviju u jos 1 krug trke oko krvi i tla, da izmanipulisu i prevare svakog ko se dao izmanipulisati i prevariti jer naprosto drugog izlaza nije imao: guranje u tor nacionalistickog jednoumlja je bilo jednoumnije i totalitarnije nego sva komunisticka jednoumlja sabrana na gomilu, jebali te partijski kongresi. I krvavije i skuplje po sve i svakoga. +1 melem
MancMellow Posted August 23, 2016 Posted August 23, 2016 Dobro, imali su cilj razvlastiti Srbe zapadno od Drine samo ne znam je li vredelo sve ovo proči zarad nešto više ovlasti Sarajeva ne znam šta su imali na umu, upravo ovaj tekst pokazuje da se ipak mora čekati na 1 otpečaćivanje (osim ako već nije). Čak ne mora ni američkih izvora, može i nekih drugih jer u njima sigurno piše šta su od amerikanaca slušali, no ipak će biti najzanimljivije od njih samih., ali to o Kutiljerovom planu će biti interesantno čitati.
Recommended Posts