Jump to content

Evropski i ostali(tm) filmovi

Featured Replies

Posted

Kako ne nađoh na forumu neku temu posvećenu evropskim i filmovima iz kinematografija drugih kontinenata (ako nisam dobro vidio, izvinjavam se) odlučih da je sklepam. Gledao prije nekoliko dana La vita facile s kojim sam prilično zadovoljan. Prikupio sma još nekoliko koje ću da pregledam u što skorije vrijeme.Htjedoh da čujem neka vaša razmišljanja na ovu temu, preporuke i sl.

jel mogu i americki medj ostale?

jel mogu i americki medj ostale?
to su ti sad sve bugarski filmovi tako da može. a jel mogu stari filmovi ili samo noviji?

ja mislim da mogu svi.elem, odgledati sve delaiglesije, ako nisi, rugievithuse

• Author

Svejedno- stari, noviji, novi... Nemoj američke filmove jer ima drugih mijesta za to.Hvala za savjet šta da odgledam.Namjerio sam da pogledam sutra/prekosutra ovo:http://www.imdb.com/title/tt1832382/

Zadnji evropski koji sam odgledao je Un Prophète (2009)Odlican!

jab od njemačkih dodao još Gegen die wand i verovatno sve ostalo od Akina. (Birol Ünel mi mnogo jak glumac) Kad smo već kod Turaka, oni su isto u ekspanziji, od svežijih evo taj što najavljuju obećavaBir Zamanlar Anadolu'da,Sonbahar(ovaj sam gledao, odličan)ma, nemož sve ni pohvatati, kod Turaka mi se jako sviđa fotografija, pa ko voli..
  • Author

Lijepo se razvija tema. Hvala na preporukama.

jab od njemačkih dodao još Gegen die wand i verovatno sve ostalo od Akina. (Birol Ünel mi mnogo jak glumac)
+1što me podseti na:Short Sharp Shock koji bih trebao još jedanput pogledati pošto sam ga jedanput gledao pre par godina na Nedelji nemačkog filma.pohvale za Baba Ji-eve preporuke all around :thumbsup:

Tema je poprilično široka, španska i francuska kinematografija su značajno zastupljene kod nas tako da ne mislim da spadaju u ovu temu.Ono što se mora pogledati a snimljeno je relativno skoro:4 luni, 3 saptamâni si 2 zile - ovo je remek-djelo.Auf der anderen Seite gorepomenutog Akina.Vozvrashchenie, Izgnanie - o ovim filmovima se dosta pričalo na ovom forumu.

Edited by bad_lieutenant

dobar je taj rumunski bedak što si naveo, ove ruske nisam gledo ( :isuse: )kad smo kod rumuna, meni je ovaj odličan (mada se ispostavilo da ljudima u okolini nije ni blizu smešan kao meni):12:08 East Of Bucharest

Nuovomondo (2006) U Ameriki se ljudi kupaju u mleku, sargarepe su velike po nekoliko metara i dukati padaju s neba. Takvu predstavu o Novom svetu ima ruralni Sicilijanac koji ka njemu hrli.

dobar je taj rumunski bedak što si naveo, ove ruske nisam gledo ( :isuse: )kad smo kod rumuna, meni je ovaj odličan (mada se ispostavilo da ljudima u okolini nije ni blizu smešan kao meni):12:08 East Of Bucharest
Apsolutno duhovit, šarmantan film koji bi bio podjednako aktuelan i kod nas. Ali, nije snimljen kod nas.
Apsolutno duhovit, šarmantan film koji bi bio podjednako aktuelan i kod nas. Ali, nije snimljen kod nas.
to sam i ja neprekidno razmisljao dok sam ga gledao...