Jump to content
IGNORED

Evropski i ostali(tm) filmovi

rugievithus

Recommended Posts

Posted

Kako ne nađoh na forumu neku temu posvećenu evropskim i filmovima iz kinematografija drugih kontinenata (ako nisam dobro vidio, izvinjavam se) odlučih da je sklepam. Gledao prije nekoliko dana La vita facile s kojim sam prilično zadovoljan. Prikupio sma još nekoliko koje ću da pregledam u što skorije vrijeme.Htjedoh da čujem neka vaša razmišljanja na ovu temu, preporuke i sl.

Posted
jel mogu i americki medj ostale?
to su ti sad sve bugarski filmovi tako da može. a jel mogu stari filmovi ili samo noviji?
Posted

ja mislim da mogu svi.elem, odgledati sve delaiglesije, ako nisi, rugievithuse

Posted

Svejedno- stari, noviji, novi... Nemoj američke filmove jer ima drugih mijesta za to.Hvala za savjet šta da odgledam.Namjerio sam da pogledam sutra/prekosutra ovo:http://www.imdb.com/title/tt1832382/

Posted
jab od njemačkih dodao još Gegen die wand i verovatno sve ostalo od Akina. (Birol Ünel mi mnogo jak glumac) Kad smo već kod Turaka, oni su isto u ekspanziji, od svežijih evo taj što najavljuju obećavaBir Zamanlar Anadolu'da,Sonbahar(ovaj sam gledao, odličan)ma, nemož sve ni pohvatati, kod Turaka mi se jako sviđa fotografija, pa ko voli..
Posted

Lijepo se razvija tema. Hvala na preporukama.

Posted
jab od njemačkih dodao još Gegen die wand i verovatno sve ostalo od Akina. (Birol Ünel mi mnogo jak glumac)
+1što me podseti na:Short Sharp Shock koji bih trebao još jedanput pogledati pošto sam ga jedanput gledao pre par godina na Nedelji nemačkog filma.pohvale za Baba Ji-eve preporuke all around :thumbsup:
Posted (edited)

Tema je poprilično široka, španska i francuska kinematografija su značajno zastupljene kod nas tako da ne mislim da spadaju u ovu temu.Ono što se mora pogledati a snimljeno je relativno skoro:4 luni, 3 saptamâni si 2 zile - ovo je remek-djelo.Auf der anderen Seite gorepomenutog Akina.Vozvrashchenie, Izgnanie - o ovim filmovima se dosta pričalo na ovom forumu.

Edited by bad_lieutenant
Posted

dobar je taj rumunski bedak što si naveo, ove ruske nisam gledo ( :isuse: )kad smo kod rumuna, meni je ovaj odličan (mada se ispostavilo da ljudima u okolini nije ni blizu smešan kao meni):12:08 East Of Bucharest

Posted

Nuovomondo (2006) U Ameriki se ljudi kupaju u mleku, sargarepe su velike po nekoliko metara i dukati padaju s neba. Takvu predstavu o Novom svetu ima ruralni Sicilijanac koji ka njemu hrli.

Posted
dobar je taj rumunski bedak što si naveo, ove ruske nisam gledo ( :isuse: )kad smo kod rumuna, meni je ovaj odličan (mada se ispostavilo da ljudima u okolini nije ni blizu smešan kao meni):12:08 East Of Bucharest
Apsolutno duhovit, šarmantan film koji bi bio podjednako aktuelan i kod nas. Ali, nije snimljen kod nas.
Posted
Apsolutno duhovit, šarmantan film koji bi bio podjednako aktuelan i kod nas. Ali, nije snimljen kod nas.
to sam i ja neprekidno razmisljao dok sam ga gledao...