Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

LOL sad su teheranski ćaciji nekakva referentna točka za popularnost jednog bankrotiranog režima? lolol

• Replies 4k
  • Views 418.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• theanswer
    theanswer

• pt 2.0
    pt 2.0

nije nas niko "pritisnuo" nego je u okviru velike akcije repatrijacije isluženog nuklearnog goriva iz nekoliko zemalja istočne evrope nazad u rusiju i naše isluženo gorivo završilo tamo odakle je i do

• Hermetico
    Hermetico

Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

Posted Images

10 hours ago, Roger Sanchez said:

LOL sad su teheranski ćaciji nekakva referentna točka za popularnost jednog bankrotiranog režima? lolol

Verujem da se sada održavaju izbori u Iranu pod idealnim uslovima da bi mule iliti nekakva tradicionalistička opcija dobili jedno 20-30% glasova, Šahova partija jedno 10-15%, manjine i regionalne partije 15-20% a ostalo neki novi pokreti, lideri i stranke...Iran bi i dalje bio jedno žestoko tradicionalističko društvo ali bi imao i jednu jaku struju za pomirenje sa zapadom i Izraelom.

11 hours ago, Roger Sanchez said:

Zasto me ne cudi da Vini prenosi propagandni kanal iranskog rezima i revolucionarne garde.

Jedino me cudi sizofrenija da su ljudi kao protiv Vucica i diktature, a istrovremeno navijaju za svaki krvnicki rezim samo da je protiv zapada.

5 minutes ago, Anduril said:

Zasto me ne cudi da Vini prenosi propagandni kanal iranskog rezima i revolucionarne garde.

Jedino me cudi sizofrenija da su ljudi kao protiv Vucica i diktature, a istrovremeno navijaju za svaki krvnicki rezim samo da je protiv zapada.

.

Sve sto govori iranski rezim, koji jeste zestok , je laz, to svi znaju, da?

I zato cekamo da tamo na ulici pobedi "demokratija".

Onda pogledamo koga to podrzava zapad u Iranu... I mediji koji nikad ne lazu, to svi znaju.

U Parisu je u februaru bio skup NCRI , na kome je bio i dao podrsku Kit Kellog, ranije je na skupovima bip Rubio..

NCRI, nacionalni savet otpora u Iranu.. je u stvari politicko krilo "People's Mujahideen Organisation of Iran "..

Nije vazno kakvo govno ce doci na vlast, vazno je da je ono nase.

The NCRI, the political arm of the People's Mujahideen Organisation of Iran (PMOI), has held frequent rallies in the France, often attended by high profile former U.S., European and Arab officials critical of the Islamic Republic.

Jos jedna ekipa koja je " nestala" sa US spiska teroristickih organizacija 2012..

.

Edited by barba

1 hour ago, Anduril said:

Zašto mene ne čudi da tebe i dalje žulja dupe za Vinijevim sadržajem, koji ponosito ignorišeš godinama unazad.

Fantazije o nepopularnosti iranskih mula, o zbacivanju istih na nezaustavljivoj plimi autentičnog narodnog zadovoljstva, su patetične koliko su i ubuđale.

Jedino bednije od toga je guslanje o liberalnoj utopiji zvanoj predrevolucionarni Iran.

fcf.png

3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Fantazije o nepopularnosti iranskih mula

Odziv u prvom krugu na poslednjih 5 iranskih predsedničkih izbora:

2024: 40%

2021: 48%

2017: 73%

2013: 73%

2009: 85%

Edited by vememah

1 hour ago, Anduril said:

nazalost, zapadni rezimi u poslednjih 100+ godina (usa, uk, izreal....) su u odnosu na mule esencija zla i sustinski pokretac sranja na bliskom istoku.

1 hour ago, vememah said:

Ma pusti, on to veoma dobro zna, ali, prosto podrzava svako zlo svuda i uvek. Valjda do neke nove revolucije ili smaka sveta. PPP indeed.

Pakao, libosi/woke moraju da podržavaju Trampa jer zapad. lol

2 hours ago, vememah said:

.

Iran nije liberalna demokratija, i nije evropsko drustvo, meni je glupo da ih gledam kroz tu prizmu.

Poslednjih nekoliko izbora prolaze u internet odlicno propracenom bojkotu. Posebno posle smrti Amini. Zato ovakvi rezultati. Pa cak i takvi onda oni pokazuju da su Ajatole imali podrsku 40godina, do 2020 ? Sumnjam.

Iran ima ubedljivo najkompleksniji politicki sistem na BI. Totalno mi je glupo da pisem o rezultatima izbora i demokratskim pravima u regionu gde u dobrom delu drzava oni uopste ne postoje, pa se niko na zapadu posebno ne trese zbog toga.

Kad na to pogledas sa te strane , oni su Norveska na BI.

I koliko god to zvucalo glupo , drzava sa najvise sloboda, ako izuzmes Izrael , mozda Liban i Irak... Sto i razni demokratski indeksi pokazuju.

Sa najvise sinagoga na BI, verskim pravima hriscana, pravima manjina, Pezeshkian je Azerbeidzanac.

Cak i tamo gde se odrzavaju tesko da ulaze kvalifikaciju " Free and Fairly".. I uopste izbori u dobrom delu sveta su u nekoj sivoj zoni oko ovog ideala..

I uprkos zestokom rezimu, sankcijama pod kojim se generacije radjaju, to je drustvo sa najvecim " demokratskim" kapacitetom i potencijalom na BI.. Da zaista postanu slobodnije drustvo.

Samo nije potrebno da im drugi namestaju " svoju" demokratsku vlast.

.

Edited by barba

19 minutes ago, Zaboravan said:

Pakao, libosi/woke moraju da podržavaju Trampa jer zapad. lol

a jbg, tako je to kad ne razmisljas nista, nego prosto usa i saveznici, good, svi ostali koji nisu s njima, bad.

znaju oni jako dobro koliku kolicinu terora i zlocina su oni na bliskom istoku napravili, od kad su britanci, tamo negde pocetkom proslog veka, skapirali da je tamo nafta, ali im je to nebitno.

nisu oni protiv mula zato sto su zlikovci koji su od irana plnapravili dzamahiriju, nego zato sto su sprecili amere da od irana naprave saudijsku arabiju.

9 minutes ago, nenad said:

a jbg, tako je to kad ne razmisljas nista, nego prosto usa i saveznici, good, svi ostali koji nisu s njima, bad.

znaju oni jako dobro koliku kolicinu terora i zlocina su oni na bliskom istoku napravili, od kad su britanci, tamo negde pocetkom proslog veka, skapirali da je tamo nafta, ali im je to nebitno.

nisu oni protiv mula zato sto su zlikovci koji su od irana plnapravili dzamahiriju, nego zato sto su sprecili amere da od irana naprave saudijsku arabiju.

Da im smetaju mule prvo bi rešili npr Bahrein, kada je krenulo arapsko proleće tamo je čini mi se bila unutrašnja stvar.

Licemerna govna.