3 hours ago3 hr Rodja strucnjak i za postrojenja za izradu obogacenog uranijuma.Sedi Rodjo otvori Zuju i objasni kako te bonbe buse 80m granita i betona.
3 hours ago3 hr 1 minute ago, levi said:sigurno je problem u zapadnim demokratijama, nema šta drugoOno jes` Homeini jedan deo zivota proveo u Parizu, Kim Jong Un se skolovao u Svajcarskoj, da ne pominjjemo Lenjina, Ho Si Mina i mnoge druge....Malo njih je provelo ceo svoj zivot u domovini vec su sa zapada dosli da "usrece" svoje zemljake.
3 hours ago3 hr 5 minutes ago, kronostime said:Ono jes` Homeini jedan deo zivota proveo u Parizu, Kim Jong Un se skolovao u Svajcarskoj, da ne pominjjemo Lenjina, Ho Si Mina i mnoge druge....Malo njih je provelo ceo svoj zivot u domovini vec su sa zapada dosli da "usrece" svoje zemljake.Imao tu jedan lokalni deran radio kao bankar u MMF ,pijuckao whisky sa Rokfelerima.
3 hours ago3 hr 20 minutes ago, vememah said:Ili misliš da su čekali skrštenih ruku američke bombe?Iranci tvrde da su preneli to što je trebalo na neke druge lokacije, dosta pre napada. E sad, obzirom da su toliko obaveštajno izbušeni, prosto mi je neverovatno da USA i Izrael nisu znali za to i da su gađali reda radi...neko tu masno laže. Edited 3 hours ago3 hr by Rudolf Pingvinoglu
2 hours ago2 hr . Starmer - eventualni iranski udar po US , smatracemo kao udar na clanicu NATO.. )) Koliko su predvidljivi jbt, samo mislim da je Iran mudriji od toga i da se nece uvlaciti u takvu samopogibiju. .
2 hours ago2 hr Ja da sam Iran udario bih neku britansku ili francusku metu. Em su verovatno dosta lošije zaštićene em bi Tramp rekao boli me kurac. Edited 2 hours ago2 hr by theanswer
2 hours ago2 hr Popular Post 8 minutes ago, kronostime said:Ono jes` Homeini jedan deo zivota proveo u Parizu, Kim Jong Un se skolovao u Svajcarskoj, da ne pominjjemo Lenjina, Ho Si Mina i mnoge druge....Malo njih je provelo ceo svoj zivot u domovini vec su sa zapada dosli da "usrece" svoje zemljake.Potpuno je nebitno gde su se ti likovi skolovali. U ovom trenutku ljudi poput Netanijahua ili Trampa nisu nista manje opasni i radikalni od ljudi poput Hamneija ili onog korejskog Kim Dzong Nesto Nesto a vise nema ni funkcionalnih korektivnih mehanizama u demokratskim drzavama koji bi sprecili Trampa da napravi neko tesko sranje da bi ispao frajer na X-u. Demokratija nikada nije bila igrac u medjunarodnoj politici ali demokratske drzave su nekada unutar sebe imale te korektivne mehanizme koji su politicare drzali pod kontrolom. To je vreme odavno proslo, demokratska kultura je temeljno kompromitovana i unistena opstom degeneracijom, decenijama negativne selekcije i ustolicenjem politickog marketinga kao vrhovnog boga u panteonu politickih bogova. Sve te price o ovakvim ili onakvim rezimima koji su sa razlicitih strana politicke racionalnosti su odavno postale besmislene i sluze samo kao opravdanje za svinjarije kakva je ova poslednja koju nam ovih dana priredjuju Izrael i SAD. Nema vise dobrih i losih momaka u medjunarodnoj politici, svako od njih bi ubio milion ljudi za jednu busotinu ili procenat od neke korporativne mahinacije da ne trepne.
2 hours ago2 hr Trenutno stanje je takvo da bi svi narodi trebalo da uvedu korektivni mehanizam u vidu ustanka i jebanja mile majke svojim drzavnim rukovodstvima. Jer ovo sve vise nema nikakvog smisla.
2 hours ago2 hr 4 minutes ago, theanswer said:Ja da sam Iran udario bih neku britansku ili francusku metu. Em su verovatno dosta lošije zaštićene em bi Tramp rekao boli me kurac.. Iranu su prakticno sve opcije slabe... Ili imaju ogromne posledice po njega samog. Osim da nastavi da razvlaci , iscrpljuje Izrael i ucini rat "preskupim" za US do eventualno povoljnijih uslova u pregovorima. .
2 hours ago2 hr Iranci nagoveštavaju da će pokušati da zatvore Ormuski moreuz, verovatno će im onda Amerikanci i Izraelci potapati te brodove kojima bi to sproveli.https://x.com/PTVBreaking1/status/1936766777599439132https://x.com/Parizad__Oslo/status/1936586276855275613 Edited 2 hours ago2 hr by vememah
2 hours ago2 hr 1 hour ago, Roger Sanchez said:Pa nije pogođen reaktor u radu pun goriva pa da se dim iz nehlađene jezgre čuje stotinama i hiljadama kilometara daleko. Nekakva kontaminacija uranovim heksafluoridom može biti samo vrlo lokalnaA ta kontaminacija je kakva? De malo objasni to oko heksafluorida, kako se meri kontaminacija™ njime.
2 hours ago2 hr Mogu da ga zatvore i tako što će postaviti mine ili s kopna gađati raketama / lansirati dronove na brodove koji se ogluše o zabranu prolaza i pokušaju da prođu tuda. U svakom slučaju, reklo bi se da sigurno mogu neko vreme da prave problem ako tako odluče dok im Izraelci i Amerikanci ne polupaju sve kapacitete za to, ili ne obave razminiranje nakon toga.Ovo je bila taktika Huta:The Houthis have mostly fired missiles and drones at ships after warning owners of vessels linked to the US, the UK and Israel that they will be attacked if they approach the area [of Bab el-Mandeb strait leading into the Red Sea on the other side of the Arabian peninsula].https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-06-22/what-if-iran-tries-to-close-the-strait-of-hormuz-quicktake?embedded-checkout=true Edited 2 hours ago2 hr by vememah
2 hours ago2 hr ...što će da potraje, a kinezi će se unervozitips: neće biti delova za lenovo laptopove Edited 2 hours ago2 hr by Marcus Wulffings