Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

• Replies 3.7k
  • Views 384k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• nije nas niko "pritisnuo" nego je u okviru velike akcije repatrijacije isluženog nuklearnog goriva iz nekoliko zemalja istočne evrope nazad u rusiju i naše isluženo gorivo završilo tamo odakle je i do

• Ayatollah
    Ayatollah

Jezik pregrizao...

• Hermetico
    Hermetico

Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

Posted Images

Naravno da bi rekli da ima povećanja radijacije. fantom

14 minutes ago, vememah said:

Ubijene ce zameniti novi, mozda jos gori i radikalniji ljudi i sta onda?

Mislilo se da ce svrgavanjem Sadama Irak procvetati ali onda dodje ISIS, a ni u Siriji nije nista bolje.

24 minutes ago, vememah said:

40.

Bilo ih je 25 pre nekih 40 godina.

da, kada sam išao u srednju

kao i kaligula D

Ah,prijatelj Rus saziva Iranca u Moskvu,za svog prijatelja Amerikanca da se slučajno ne zatvara moreuz.

“Countries of the region have reached out directly to me over the past few hours to express their concerns, and I want to make it absolutely and completely clear: in case of an attack on the Bushehr nuclear power plant, a direct hit could result in a very high release of radioactivity to the environment,” the International Atomic Energy Agency chief Rafael Grossi told the UN Security Council on Friday.

He warned that should Israel attack power lines supplying electricity to the plant, the consequences could be “severe” for Iran and beyond. Residents may be required to take iodine tablets and could face food and water shortages.

Andrea Stricker, deputy director and research fellow at the Foundation for Defence of Democracies, said a strike on the Bushehr plant “would cause a radiological disaster”.

“The only concern about radiation comes from a strike on the Bushehr nuclear power plant,” she explained. “There is no reason Israel will have the plant on its target list, since a strike would cause a radiological disaster.”

https://www.thenationalnews.com/business/energy/2025/06/21/gulf-countries-and-iraq-monitor-radiation-levels-as-israel-iran-war-rages/

1 minute ago, vememah said:

Naravno da ima povećanja radijacije, ali se ceo svet zaverio da to demantuje, lažiraju i podatke na online mapama.

https://remap.jrc.ec.europa.eu/Advanced.aspx

https://map.safecast.org/?y=28.6&x=43.9&z=5&l=1&m=0

.

Slazem se da nema radijacije do sad...

Problem je sto je reakcija i zabrinutost za tu mogucnost dok nuklearna supersila bombarduje nuklearne objekte druge drzave...

...ravna zabrinutosti za sutrasnju vremensku prognozu.

.

Nije to od juče ;)

39 minutes ago, brusli said:

Izgleda fali jos neki uslov osim "država te veličine i rudnog bogatstva"...

Ne znam koliko se razumes u noviju istoriju, ali kraj WWII nije dozvoljavao SSSRu da pravi pracke, lukove i strele.

Tvoje hipoteticko pitanje je besmisleno.

Nego ajde da nabrajamo drzave i drzavice 2025te godine kao neki argument.

7 minutes ago, vememah said:

“The only concern about radiation comes from a strike on the Bushehr nuclear power plant,” she explained. “There is no reason Israel will have the plant on its target list, since a strike would cause a radiological disaster.”

Iranski izvori pisu o seriji eksplozija u regionu Bushehr..

UPDT... Lokalni aerodrom..

.

Edited by barba

50 minutes ago, Caligula said:

To je EU koju volim fantom

I to je EU koja tebe voli.

Pa ako nema radijacije kako su pogodili to sto su tvrdili da su gadjali?

Jesmo svi retardirali nacisto kao covecanstvo?

19 minutes ago, Bogotac said:

Ah,prijatelj Rus saziva Iranca u Moskvu,za svog prijatelja Amerikanca da se slučajno ne zatvara moreuz.

Mislim da glavne kontradikcije tom potezu dolaze od brata Xija. Da se Putina pita, bilo bi zatvaraj odma

Pit Hegset ima nastup koji izaziva neodoljiv nastup da mu svaki dan skačeš 4h po lobanji bez prestanka.