3 hours ago3 hr 49 minutes ago, radisa said:To sve od jedne rakete?Jbt, cime se oni gadjaju tamo?I masa, i ubrzanje i eksploziv, pa ti vidi. Zadnjih dana su počeli da koriste i one rakete "cluster" (ne znam kako se to prevodi kod nas, znam da je princip kao kod kasetne bombe, ali ne ide mi "kasetna raketa") gde u završnih par kilometara dođe do odvajanja glavne bojeve glave i raketica koje još zaprže u širem krugu, skeri šit. A loženje na B2 bombardere kao da je Discovery channel devedesetih. Mogu i da rebootuju JAG (jel se seća neko pilot epizode?).
3 hours ago3 hr 4 minutes ago, Jeremija said:Jer, ako su tako rano ovako krenule stvari, kako ce tek da eskaliraju i zavrse?Čovek je ušao u 80. godinu, nema on baš mnogo vremena da čeka. Sad mora da uradi sve što je planirao da bi postao legenda i idol napaćenog američkog naroda
3 hours ago3 hr 8 minutes ago, Zabalujev said:I masa, i ubrzanje i eksploziv, pa ti vidi. Zadnjih dana su počeli da koriste i one rakete "cluster" (ne znam kako se to prevodi kod nas, znam da je princip kao kod kasetne bombe, ali ne ide mi "kasetna raketa") gde u završnih par kilometara dođe do odvajanja glavne bojeve glave i raketica koje još zaprže u širem krugu, skeri šit.A loženje na B2 bombardere kao da je Discovery channel devedesetih. Mogu i da rebootuju JAG (jel se seća neko pilot epizode?).Rakete sa kasetnim punjenjem
3 hours ago3 hr Germany's Merz calls on Iran to resume negotiationsGerman Chancellor Friedrich Merz on Sunday called a meeting of the government's security cabinet following the US attacks on Iran.According to his spokesman, Stefan Kornelius, Merz also urged Iran "to immediately start negotiations with the US and Israel and come to a diplomatic resolution of the conflict."Kornelius said the German government believed that "large parts of the Iranian nuclear program had been affected by the airstrikes," but added that a precise analysis of the damage would be possible laterIzvor DW.comTo je i Kaja K. - onako EU ostro:Iran must not be allowed to develop a nuclear weapon, as it would be a threat to international security. I urge all sides to step back, return to the negotiating table and prevent further escalation. EU Foreign Ministers will discuss the situation tomorrow.Izvor DW.
3 hours ago3 hr 1 hour ago, Amos said:Sad će Roger, Ivo i Weenie da mi se smeju što gledam Hasana, ali dečko je rekao da će sve ovo biti pre više od godinu dana.Kad se zaputiš kod Hasana kroz bespuće streaming servisa, pa skreneš levo kod Albukerkija:
3 hours ago3 hr 3 minutes ago, x500 said:To je i Kaja K. - onako EU ostro:Iran must not be allowed to develop a nuclear weapon, as it would be a threat to international security. I urge all sides to step back, return to the negotiating table and prevent further escalation. EU Foreign Ministers will discuss the situation tomorrow.Urgira žena kod svih strana u sukobu, kao da je u Beograd svratila.
2 hours ago2 hr U tajmlajnu smo kada izjave iranskih zvaničnika imaju više smisla, rezone i istine nego eu, usa i izraelskih da ne govorim. I to se neće promeniti još dugo, jedino ako ih ne zbombaju u zaborav, je mrtva usta ne govore.
2 hours ago2 hr 57 minutes ago, Jeremija said:Zar nije Tramp svugde, pa cak i od nekih ovde, predstavljan kao agent mira, Donald the Dove, neko ko ce drugacije pristupati resavanju problema, pa su cak i mnogi muslimani u Americi glasali za njega?Ja bih rekao da se mnogo neozbiljno shvatalo njegovo pominjanje raznih stvari, od taktickih nuklearki, pa do Kanade i Grenlanda.Jer, ako su tako rano ovako krenule stvari, kako ce tek da eskaliraju i zavrse?Pa dobro, nije on zapoceo rat nego Izrael Meni je (na stranu PPP) najzanimljivije po mrezama da citam one koji su se drali kako ce TraNp da zaustavi americke ratove :D pa jebote koliko glup treba da budes
2 hours ago2 hr https://x.com/BenTzionMacales/status/1936728032972013719 https://x.com/Levi_Nagawkar/status/1936732022388728153
2 hours ago2 hr Just now, brusli said:Eh, sta bi bilo sa Rusijom da nema nuklearno oruzje, mozemo da zamislimo Ne moramo ništa da zamišljamo, imamo Ukrajinu
2 hours ago2 hr Just now, brusli said:Eh, sta bi bilo sa Rusijom da nema nuklearno oruzje, mozemo da zamislimo Ili sa Severnom Korejom.
1 hour ago1 hr 9 minutes ago, brusli said:Eh, sta bi bilo sa Rusijom da nema nuklearno oruzje, mozemo da zamislimo Da baba ima kurac bila bi deda. Sasvim je očekivano da država te veličine i rudnog bogatstva ima nuklearni arsenal.