21 hours ago21 hr 2 hours ago, vememah said:https://x.com/trtworld/status/1935675214198669700Bas jadnjikavo za mocni Izrael.
21 hours ago21 hr 8 minutes ago, radisa said:Ali sta uopste znaci predaja Irana?Ovako kako su postavili stvari, sa pričama o smeni režima, pa ubijanju ajatolaha,bezuslovnoj predaji, već demonstriranom modelu gde zemlja koja se povuče pred Izraelom ne može da očekuje prestanak udara kad god se Izraelu ćefne, ne ostavljaju baš puno opcija za pregovore. Izgleda da se ide na potpuno i temeljno uništavanje Irana kao nacije. To je svakako Bibijev plan,ima previše ovih u USA koji bi to isto, srećom ima i onih koji nisu u tom fazonu, iako daleko od toga da su zadovoljni iranskim režimom. Nažalost, predsednik im je ludak koji očigledno lapi, dobrom se ne nadam.
21 hours ago21 hr Sta bi znacilo unistavanje nacije? Rasparcavanje Irana? Kako misle da to izvedu samo iz vazduha? Boots on ground nema sanse da iko pokusa...
21 hours ago21 hr Da prestane da bude funkcionalna država, razaranje infrastrukture, komunikacija,redovno bombardovanje svega i svačega,podsticanje separatizma...
21 hours ago21 hr 47 minutes ago, Sludge Factory said:Ma da, jasno, ali mozemo makar da ih drzimo na nekoj uzici, da ih nekako kontrolisemo. Nekad bi ga za neki ekvivalent ovoj izjavi, za ovakav bezobrazluk, u najmanju ruku, u skoli ostala deca ili zezala ili preventivno propustila kroz sake (doduse, mozda otud ovakvi kompleksasi i dolaze, pa nam se onda svima svete, ipak treba razmisliti o pristupu ovakvima u detinjstvu).Cini mi se da je ranije bilo vremena kada je, zbog ovakvih, giljotina ipak povremeno znala da protegne noge, cak i ako joj treba malo vise vremena. Sad su se raspojasali i rade sta hoce, ubijaju nas i unistavaju, pa jos i jebu zdrav mozak onako uzgred, zabave radi. Nekad nismo to dozvoljavali. Danas ocigledno fali onog cistog zdravog razuma, da ne kazem zdrave seljacke logike i ponosa, koji ne dozvoljavaju da te neko ovako razara pa jos i zajebava.Nije nam dovoljno lose. Ali trude se, ceo sistem su napravili da ide na gore za 99% ljudi tako da ne gine revolucija i giljotine u nekom trenutku.
21 hours ago21 hr 17 minutes ago, Zabalujev said:Da prestane da bude funkcionalna država, razaranje infrastrukture, komunikacija,redovno bombardovanje svega i svačega,podsticanje separatizma...Ne verujem. Puno bi kostala takva kampanja i resursa da se sprovodi i kroz rast cene nafte. Ni Bibi nema bas toliku moc da mu USA i ceo svet toliko dugo dudlaju.
21 hours ago21 hr Kao u npr. Iranu, gde je već 45. godina loše sa istom politikom? Znači za nekih 40+ godina da očekujemo i u Francuskoj i Austriji, a do tada ko živ, ko mrtav.
21 hours ago21 hr Svi znamo za AIPAC u Americi ali mene najvise zanima koje su to organizacije ili pojedinci zavrnuli jajca Putinu & Xiju da ne doniraju bas nijednog lovca, PVO sistem ili protivbrodsku raketu Iranu?
21 hours ago21 hr 4 minutes ago, Shan Jan said:Ne verujem. Puno bi kostala takva kampanja i resursa da se sprovodi i kroz rast cene nafte. Ni Bibi nema bas toliku moc da mu USA i ceo svet toliko dugo dudlaju.Mislili smo to, i ranije, ali Bibi prangija i ne staje, a nešto ga ni ne sprečavaju (AIPAC i sramne izjave poput nemačkih političara da ne pominjemo), doživljava neku svoju annus mirabilis, ravna redom višedecenijske neprijatelje jednog po jednog, pomoć stiže sa svih strana... Odavno je Izrael na toj stranputici spartanske nacije i ne vidim da će biti nešto što će ih sa toga skrenuti.
21 hours ago21 hr 10 minutes ago, dillinger said:Svi znamo za AIPAC u Americi ali mene najvise zanima koje su to organizacije ili pojedinci zavrnuli jajca Putinu & Xiju da ne doniraju bas nijednog lovca, PVO sistem ili protivbrodsku raketu Iranu?Kako znamo da ne doniraju? Zanimljiva opservacija sa jednog drugog foruma:Iranci po navodima Izraela, a bogami i po kolicini eksplozija u Iranu, probuseni kao sito i PVO im onsesposobljen - ali nisu trazili pomoc od Rusije u PVO i obavestajnim podacima (po Putinu).Isti ti Iranci tako izbuseni i jadni nikakvi svi svaki dan pogadjaju iste ciljeve u Izraelu koje Izrael njima pogadaja u Iranu.Izraelci se na sav glas hvale da su probili Iran i da im prave dar mar tamo, ali u roku od tri dana zovu Ameriku da se prridruzi.Amerikanci pricaju o miru ii pregovorima sa Iranom, ali u roku od 3 dana skacu sa 0% sanse za ratom sa Iranom do prebacivanjem celokupne svoje efektive u region.Jedino sto je ovde sigurno je da svi masno lazu a mi mozemo zakljucke samo da donosimo na osnovu slika na terenu i akcija na terenu. Edited 20 hours ago20 hr by Rudolf Pingvinoglu
20 hours ago20 hr 17 minutes ago, dillinger said:Svi znamo za AIPAC u Americi ali mene najvise zanima koje su to organizacije ili pojedinci zavrnuli jajca Putinu & Xiju da ne doniraju bas nijednog lovca, PVO sistem ili protivbrodsku raketu Iranu?Ma ja mislim da je vrlo jednostavno - nisu oni saveznici vec to sluzi da se napakosti USA a Rusija ima preca posla sa svojom invazijom a i Kina sa planiranjem svoje 10 minutes ago, Zabalujev said:Mislili smo to, i ranije, ali Bibi prangija i ne staje, a nešto ga ni ne sprečavaju (AIPAC i sramne izjave poput nemačkih političara da ne pominjemo), doživljava neku svoju annus mirabilis, ravna redom višedecenijske neprijatelje jednog po jednog, pomoć stiže sa svih strana... Odavno je Izrael na toj stranputici spartanske nacije i ne vidim da će biti nešto što će ih sa toga skrenuti.Izrael da, nego pricao sam o USA a i sam Izrael ne moze da prangija u nedogled ukoliko ga USA ne opskrbava. Koliko god AIPAC drzao sve politicare u USA, ipak postoji granica kad to krece da ozbiljno steti samim interesima Amerike i kad njeni gradjani pizde.
20 hours ago20 hr 21 minutes ago, dillinger said:Svi znamo za AIPAC u Americi ali mene najvise zanima koje su to organizacije ili pojedinci zavrnuli jajca Putinu & Xiju da ne doniraju bas nijednog lovca, PVO sistem ili protivbrodsku raketu Iranu?Imaju dva nacina da im pomognu.Prvi, da im daju vazelin, cisto da ih manje boli.Drugi, da krenu da prave PVO kisobran, za pocetak jedan mesoviti divizion sa 2 baterije S400, jedan baterija Tor i 2 baterije Pancira. I onda da to sire i da stalno doturaju 100+ PVO raketa dnevno. I da daju svoje - ruske ili kineske posade. I da prezive dok se ceo taj divizion ne stavi u funkciju.Na primeru Krima, i lokalnog PVO, se pokazalo da i takav divizion ne moze 3 dana da prezivi. Pre ili kasnije biva onesposobljen.Mozda im je opcija 1 ipak jednostavnija i neuporedivo jeftinija ;)
20 hours ago20 hr 1 hour ago, Sludge Factory said:Sad su se raspojasali i rade sta hoce, ubijaju nas i unistavaju, pa jos i jebu zdrav mozak onako uzgred...pa ne ubijaju nas, nego njih (Palestince & Irance). nama ništa ne fali, eventualno će cena goriva da skoči.