Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

Jutrošnji salvo od 20 raketa je imao bar 4 direktna pogotka. Jedan u centru Tel Aviva, jedan na bolnicu u Ber Ševi, najveću na jugu Izraela. Srećom nema mnogo žrtava

• Replies 3.4k
  • Views 365.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• nije nas niko "pritisnuo" nego je u okviru velike akcije repatrijacije isluženog nuklearnog goriva iz nekoliko zemalja istočne evrope nazad u rusiju i naše isluženo gorivo završilo tamo odakle je i do

• Ayatollah
    Ayatollah

Jezik pregrizao...

• Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

Posted Images

Izgleda da je pogodjen centralni deo Tel Aviva, berza ili oko berze. Iran pormenio vremenske okvire napada, sada ujutro napadaju.

Udara jako Izrael po Iranu, jos uvek jace, ali Iran ne popusta sa udarima na Izrael i to je problem za Trampa. Ocekujem da udje u suklob za vikend kada su berze zatvorene. Ono sto se prica, nemam dokaze, da su Amerikanci izvrsili evakuaciju baza najbilizih Iranu videvsi da njihovi pvo sistem ne mogu potpuno da neutralisu iranske rakete.

Video sam nekih snimak, bivseg izraelskog ministra iz ranijih perioda, ukljucujuci 2022-2024, i nekadasnjeg ministra odbrane, Benija Ganca, ljudi ga pitaju sta se desava i zasto Iran toliko pogadja po Izraelu njegov odgovor je bio: nije se ocekivalo da ovoliko prolaze izraelsku pvo.

Ne mogu garantovati da je snimak autentican.

38 minutes ago, theanswer said:

Jutrošnji salvo od 20 raketa je imao bar 4 direktna pogotka. Jedan u centru Tel Aviva, jedan na bolnicu u Ber Ševi, najveću na jugu Izraela. Srećom nema mnogo žrtava

Ne bi me začudilo da taj udar na bolnicu Tramp iskoristi kao izgovor za uključivanje u rat i da potom 2-3 dana rokaju po Iranu i onda ide neko kvazi primirje do sledećeg viđenja. Iran ima dovoljno balističkih raketa, jutros Izraelci pričaju da su oborili svih 30 raketa, a na netu se pojavile slike iz Tel Aviva i Ber Ševe, smiješno. Postavlja se pitanje koliko je uopšte cenzurisano, ali evidentno je da je procenat oborenih projektila znatno manji u odnosu na prvi dan.

PVO Izraela je najmoćnija na svijetu, imaju neograničene resurse, imaju logističku i vojnu pomoć NATO zemalja u regionu i brane teritoriju površine Krima (cca) i opet ih Iran iscrpi za 5-6 dana bombardovanja. Mnogi su sprdali Rusiju i Ukrajinu da su bušni, a vidimo da se nije toliko lako zaštiti, naročito na duže staze, naročito kad je u pitanju ogromna teritorija kao što je slučaj sa Ukrajinom i Rusijom.

Edited by Jesper23

Samo da im se ne ''iskomplikuje'' kao Rusiji Ukrajina...

1 minute ago, Downforce said:

Samo da im se ne ''iskomplikuje'' kao Rusiji Ukrajina...

Jedno pravilo je nepromenjeno...

Uvek se iskomplikuje..

It's a feature, not a bug.

Nece im se iskompplikovati jer ce akcija trajati 2-3 dana, verovatno vikend kada su berze zatvorene. Onda ce proglasiti pobedu, ma sta god napravili, nagodiiti se sa ajatolasima ispod stola, tipa neka ide dalje nafta, koju do dana danasnjeg Izrael nije pipnuo, i nesto ce im novca pustiti. Sta ce stvarno ostati od nuklearnog programa Irana to se nece znati u javnosti.

Ne znam koliko je moguce ali ne bi me cudilo da su Iranci vec "diversifikovali" svoje nuklearne potenijale koliko se to moze u ovim uslovima. Ono sto je primetno da u poslednjih dan ili dva slabo stradaju visoki zvanicnici Irana sto moze znaciti da su se obavestano malo konsolidovali. Mada ne bih stavljao ruku u vatru za to.

Problem za Trampa je visestruk sto se tice napada na Iran. To je nepopularan rat, protiv dobrog dela njegove baze a najgore je sto moze izazvati velike ekonomske probleme. Mora se brzo odraditi i proglasiti pobeda pa onda invazija na Grenland.

Zadnjih par dana dakle Iran ispali nekoliko raketa noću, da zasvetli lepo za kamere, ovi se pohvale da su sve oborili ili čuvena faza "palo na brisan prostor" (dobro, oborene rakete padaju po Zapadnoj obali, ali ko ih jebe), a onda ovi za sabah ispale salvo koji prođe sa uspešnošću 20%. Sad ćemo da slušamo neko vreme o varvarskom bombardovanju izraelskih bolnica. rolleyes

Ide sve u kurac...

23 minutes ago, Emerald said:

Nece im se iskompplikovati jer ce akcija trajati 2-3 dana.

To su i Rusi mislili.

Gledajući dosta snimaka, koji zaobiđu Izraelsku cenzuru, čini se da Iran ima strategiju da u salvu ubaci i neke mamce-projektile.

Po putanji definitivno nisu oboreni a na zemlji nema detonacije.

Što mi je opet malo verovatno da imaju viška balističkih da ih tako koriste.. Ili možda imaju i ćorke tj neispravne.

Ima ih i Izrael, tu i tamo pvo završi na zemlji nedaleko od pvo položaja.

25 minutes ago, Zaboravan said:

Gledajući dosta snimaka, koji zaobiđu Izraelsku cenzuru, čini se da Iran ima strategiju da u salvu ubaci i neke mamce-projektile.

Po putanji definitivno nisu oboreni a na zemlji nema detonacije.

Što mi je opet malo verovatno da imaju viška balističkih da ih tako koriste.. Ili možda imaju i ćorke tj neispravne.

Ima ih i Izrael, tu i tamo pvo završi na zemlji nedaleko od pvo položaja.

Moguce da i sami projektili nose mamce sa sobom kao neki Iskanderi?

5 minutes ago, Shan Jan said:

Moguce da i sami projektili nose mamce sa sobom kao neki Iskanderi?

Nemam pojma, moguće mada opet iskander i te šhabaz rakete.

Biće nekada u nekoj literaturi, valjda...