5 hours ago5 hr 1 minute ago, Roger Sanchez said:Razlaz društvo, honvedska ekipa svira krajZar nismo odavno utvrdili da se vise moze verovati vucicu nego ovom accountu?
5 hours ago5 hr Popular Post 1 hour ago, vememah said:https://x.com/amanpour/status/1935095391109922822Naravno da nemaju, a drkaju ih bar deceniju i kusur da ja znam.Naravno, međunarodni Ugovor o neširenju nuklearnog oružja i kontroverze u vezi sa njegovom globalnom primenom i tumačenjem su zasebna tema.Random članak koji nije loš:https://www.nin.rs/arhiva/vesti/5766/sezdeset-godina-nesirenja-nuklearnog-oruzja
5 hours ago5 hr 10 minutes ago, Shan Jan said:Zar nismo odavno utvrdili da se vise moze verovati vucicu nego ovom accountu?Pa jesmo, ali dosežu nove kreativne horizonte, šteta da ne prenesem
5 hours ago5 hr 9 minutes ago, Roger Sanchez said:Pa jesmo, ali dosežu nove kreativne horizonte, šteta da ne prenesemNije ovo basta pa da je djubris
5 hours ago5 hr 24 minutes ago, Engineer said:Ne, nije tako. Izrael je sada agresor i ne treba niko da ih podrži. Ovo je podsećanje da je najgora opcija pravdanje jednih zločina prethodnima i da bi neko trebalo da preseče i kaže nećemo više tako. S tim što se na forumu, a i šire, to i dalje radi, kad su neki drugi, nama malo bliži, sukobi u pitanju.Hteo si reci treba NATO da ih bombarduje. Ne brini se, eno poleteli avioni iz Amerike u jos jednu misiju demokratije. Posle kad ih izbombarduju, poslacemo im vec neke misionare da im objasnjavaju kako da ociste svoje jevrejsko dvoriste.Cinizam na stranu, mislim demokratija je ionako opako krenula nekim drugim poznatim stranputicama, ali zanimljivo je kako moze da se prikazuje ubijanje nenaoruzanih civila na mase na TikTokovima i da uvazene EU drzave mudro klimaju glavama I stand with Israel nakon onolikih decenija kenjanja o nekom minimumu civilizacijskih vrednsoti, dok Kina cuti i takes notes. Takodje imamo i grupu ljudi kojima je uzeto pravo i da budu izbeglice, nego logor pod kljucem pa ubijanje u njemu, a kad kazes da kad vec ne mozemo da zaustavimo USA i Izrael, da bar treba da dignemo ruku i kazemo koliko ko uzima izbeglica, svi se nesto udude. Covek bi pomislio da eto posle nasih iskustava 90ih bar to predstavlja linearnu izjavu sa kojom bi se svako normalan slozio, ali eto, ni to nije tako.
5 hours ago5 hr 6 hours ago, Budja said:To sve, na zalost, uopste ne znaci da bi, counterfactual, Kamala ispregovarala sve i dala nogobulj Bibiju. Naprotiv, u najmanju ruku bi glumila Kaju Kalas a u najgoru (posto joj bistrina nije jaca strana) izigravala Merca.1 hour ago, Ivo Petović said:Kakva bi Kamala bila - pa to je sad već stvar špekulacije, ali logično je bilo imati nadu da bi se makar neko iz Obaminog tima ko je pravio JCPOA tu našao umesto Bajdenovih cionistaHope and change, baby, hope and change:
4 hours ago4 hr odlično, neka se obrate usniji vukači ako ona može nešto da smulja po krušicima i lučanima
4 hours ago4 hr 1 hour ago, pt 2.0 said:Naravno da nemaju, a drkaju ih bar deceniju i kusur da ja znam.Naravno, međunarodni Ugovor o neširenju nuklearnog oružja i kontroverze u vezi sa njegovom globalnom primenom i tumačenjem su zasebna tema.Random članak koji nije loš:https://www.nin.rs/arhiva/vesti/5766/sezdeset-godina-nesirenja-nuklearnog-oruzjanaravno da sve ove centrifuge služe za sušenje paradajza, a ne za ono za šta su inicijalno namenjene - obogaćivanje uranijuma. jedino čudi što su postrojenja za sušenje paradajza ukopali duboko u bunkerima ispod zemlje u Nantazu i još dublje u Fordovu.
3 hours ago3 hr A gde bi ti stavio industrijska postrojenja, na čistinu pored Tornja slobode, ili pored Homeinijevog mauzoleja?
3 hours ago3 hr 4 minutes ago, Zabalujev said:A gde bi ti stavio industrijska postrojenja, na čistinu pored Tornja slobode, ili pored Homeinijevog mauzoleja?pa i to što kažeš, tj mnogo dovitljiv argument. inače se "industrijska postrojenja" grade obezbeđena u nekoliko desetina metara debelom armiranom betonu, koji je par stotina (?) metara pod zemljom. tako da mi ovo i nije neki argument da se radi o ubrzanom obogaćivanju uranijuma za nuklearno oružje.
3 hours ago3 hr 46 minutes ago, barrcode said:naravno da sve ove centrifuge služe za sušenje paradajza, a ne za ono za šta su inicijalno namenjene - obogaćivanje uranijuma.uranijum se obogaćuje i da bi se pravilo nuklearno gorivo koje se posle koristi u nuklearnim elektranama u čisto mirnodopske svrhe.ceo problem sa NPT i jeste u tome što su rekli svi ćemo da koristimo nuklearnu energiju za održiv razvoj u miroljubive svrhe, i da imamo pravo na naučnotehnološki razvoj, ali ćemo samo mi neki da imamo monopol i nad proizvodnjom nuklearnog goriva, a vi ostali ćete da ga kupujete od nas po fer tržišnim cenama, majke nam.to je, kako je visoki američki zvaničnik objasnio na nekom sastanku, na kojem je bio pitan: KAKO TO, ZAŠTO TO - JER JE U SUPROTNOSTI SA NPT? (lično sam prisustvovala i pitanju i odgovoru) "džentlmenski dogovor".naravno, nikome od džentlmena koji imaju nuklearno oružje ne pada ni na kraj pameti da se razoruža... Edited 3 hours ago3 hr by pt 2.0
3 hours ago3 hr 10 minutes ago, barrcode said:pa i to što kažeš, tj mnogo dovitljiv argument. inače se "industrijska postrojenja" grade obezbeđena u nekoliko desetina metara debelom armiranom betonu, koji je par stotina (?) metara pod zemljom.Pa ono, kad bih razvijao bilo kakav nuklearni program, a imao na raspolaganju hiljade kvadratnih kilometara pustinja i kuhestana, rado bih ih koristio, zbog bezbednosti i rizika po okolinu. Jok da neće da ih postave na poljani pokraj Širaza, pa da neki borac za slobodu iz MEK dođe i pripali cigaru dok razgleda centrifuge.. Idemo opet, zavera i WMD. Bibi je uznapredovao od bombe iz crtaća do 3D animacija.