Jump to content

Iran: novi front

Featured Replies

Sve je Usa unapred zatvorila,inace ne bi selili vojsku tamo,ni onaj moreuz Iran ne sme da zatvori.

A i odavno sticem utisak da se precenjuje snaga Kine i Rusije .

Edited by Bogotac

• Replies 3.1k
  • Views 340.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jezik pregrizao...

• Juče sam držao onlajn čas mojim malim Persijancima. Znamo se, pa sam iscimao mamu njihovu da je pitam kako su. Ispričali smo se, koliko je bila u stanju da priča. Strašno je, ne mogu da se opasulje. S

• Izgleda da su mole povukle sa ulica takozvanu Cador policiju. Prva pobjeda zena u iranu.  Prica se da ce ukinuti i obavezu da se nosi cador na ulici.   Edit : ne samo da je povukli

Posted Images

5 minutes ago, Bogotac said:

Sve je Usa unapred zatvorila,inace ne bi selili vojsku tamo,ni onaj moreuz Iran ne sme da zatvori.

A i odavno sticem utisak da se precenjuje snaga Kine i Rusije .

Snaga Rusije definitivno, snaga Kine je pitanje, ja mislim da je njihova doktrina takva, da ih interesuje samo trgovina malo dalje od granica, a ovo oko pucnjave su uglavnom zagledani u vrlo blisku okolinu.,.

A zasto je Putin pre deceniju uopste ulazio u Siriju? Da bi navukao neprijateljstvo sunitskog sveta, I sad pustajuci niz vodu I Siriju I Iran celokupnu juznu granicu izlozio opasnostima u buducnosti prema kojima ce ukrajinske diverzije biti smesne carke?

Razlozi zasto je usao u Siriju sad postaju jos 5x bitniji.

Ali vaznije po bezbednost Rusije je osvojiti jos 25 sela u Ukrajini do tamo neke 2027. To je ono epohalno vazno.

Kiselo grozdje.

Edited by dillinger

Siriju je pustio niz vodu Iran.

I sad za kaznu Putin pusta Iran, ko ih jebe zasluzili su, bravo Vladimire

Impliciras da su Iran i Rusi bili neki saveznici a ne dve drzave koje saradjuju gde im se poklapaju interesi.

6 minutes ago, Shan Jan said:

Impliciras da su Iran i Rusi bili neki saveznici a ne dve drzave koje saradjuju gde im se poklapaju interesi.

u sridu.

8 minutes ago, Gandalf said:

u sridu.

Pa ne baš. Oni jesu (bili) saveznici, ključan je fakt da im je Iran obilno materijalno pomogao u razvaljivanju države koja Iranu apsolutno ništa nije skrivila i nije mu uopće u orbiti interesa. U Siriju su ratovali protiv Sunita i masakrirali ih rame uz rame. Civilni reaktor u Bushehru nikad ne bi radio da Rusija ne šalje gorivo i preuzima otpad.

meni ova pacifikacija bliskog i srednjeg istoka deluje kao delić američkog plana da obezbedi pozadinu kada konačno krene na kinu, ekonomski a možda i vojno, prosto im se ne da da imaju konkurenciju i žele da odbrane poziciju jedine super sile na svetu...

Love song for a vampire:

I'll do a vememah

and manslaughter, with Hezbollah, with Hamas."

"I can only say I have the greatest respect for the Israeli army, the Israeli leadership, having the courage to do this. Otherwise, we might have seen months and years of this regime's terror—and then possibly with a nuclear weapon in their hands."

6 minutes ago, Roger Sanchez said:

Love song for a vampire:

I'll do a vememah

https://foreignpolicy.com/2019/09/04/israel-is-doing-all-the-dirty-work-against-iran/

Nemam reci koliko gadjenje osecam prema nemackoj politickoj eliti.

1 minute ago, Budja said:

Nemci su ekstremno netalentovani za politiku, njima su dve najvece politicke figure u istoriji dvojica siledzija i manijaka, Bizmark i Fridrih Veliki.

4 minutes ago, Budja said:

Pa cesto su makar iskreni u tom svom ubermensen momentu.

3 minutes ago, harper lee said:

Nemci su ekstremno netalentovani za politiku, njima su dve najvece politicke figure u istoriji dvojica siledzija i manijaka, Bizmark i Fridrih Veliki.

Molera ubrajamo u Austrijance? dry