12 hours ago12 hr 3 hours ago, mackenzie said:Veoma glupa konvencija.Teroristima i debilima koji ih podrzavaju svaka konvencija je glupa jer im se ne uklapa u profesionalni portfolio.
12 hours ago12 hr 1 hour ago, Zaboravan said::)Sasvim jasno šta je false flag, samo Nimitz nije ni blizu Irana, koliko znam ta udarna grupa je tamo Malezija, Indonezija... Tako da mogu optužiti samo Kineze. Mozda ja gresim, on je bio negde kod Singapura, i za ovaj vikend se ocekuje prispece oko zaliva. Inace , on je valjda vec bio spreman za otpis ove ili sledece godine. .
12 hours ago12 hr 11 minutes ago, harper lee said:Teroristima i debilima koji ih podrzavaju svaka konvencija je glupa jer im se ne uklapa u profesionalni portfolio.Šta treba mi sa dna hijerarhije da žalimo kada zagine neki od vođa? uuuu jebote.... što se nije bolje sakrio, ionako se kriju po čitav dan, možda bolje da dođe sa nama u rov manja je šansa da ga lociraju nego u bunkeru.šteta što ih ne gine više, recimo svaka dva dana jedan vođa pogine Edited 12 hours ago12 hr by mackenzie
12 hours ago12 hr Najbolji komentar kad im je pao onaj helikopter je bio: "Šteta što uzrok pada nije sudar sa Netanjahuovim"I opet podsetnik - Iranski režim su debili koji podržavaju teroriste i oružane formacije koje krše navedenu konvenciju. I na BI i na Balkanu nekada. Mule=CIA (svisuisti) Edited 12 hours ago12 hr by Engineer
12 hours ago12 hr 17 minutes ago, barba said:.Mozda ja gresim, on je bio negde kod Singapura, i za ovaj vikend se ocekuje prispece oko zaliva.Inace , on je valjda vec bio spreman za otpis ove ili sledece godine..Pre 4 dana je bio u Malajskom moreuzu, e sada da li može tako brzo stiči, čisto sumnjam. :)
12 hours ago12 hr 27 minutes ago, barba said:Inace , on je valjda vec bio spreman za otpis ove ili sledece godine.
12 hours ago12 hr 27 minutes ago, mackenzie said:Šta treba mi sa dna hijerarhije da žalimo kada zagine neki od vođa? uuuu jebote.... što se nije bolje sakrio, ionako se kriju po čitav dan, možda bolje da dođe sa nama u rov manja je šansa da ga lociraju nego u bunkeru.šteta što ih ne gine više, recimo svaka dva dana jedan vođa pogineZenevska konvencija je izmedju ostalog zamisljena da upravo nama sa dna hijerarhije omoguci da ne budemo zrtve arbitrarnosti vojnika i osvajaca uvodjenjem konsenzusa o pravilima rata i pravima civila tokom ratova, u tu svrhu je i odredjena zastita politickih lildera. Skoro svaka nasilna promena vlasti likvidacijom politickog lidera dovodi do velike nestabilnosti i anarhije u drustvu tokom kojih najvise najebe... pogodi ko... mi sa dna hijerarhije. Ti to dozivljavas privatno po sistemu "sta me boli kurac za politickog lidera, vazno je da je moje dupe sigurno", Zenevska konvencija razmislja malo koherentnije i pametnije od toga. Nije uopste bitan ovaj ili onaj lider, ono sto je bitno su posledice po obicnog coveka.Na stranu sto sad svaki random posetilac drustvenih mreza smatra da je pametniji od proverenih, iskusnih i obrazovanih ljudi koji smisljaju i pisu takve deklaracije pa uzima sebi za pravo da odlucuje sta je u njima pametno a sta nije, iako verovatno nije ni procitao tu konkrektnu konvenciju o kojoj govorimo, rat u kojem se ne postuju nikakva pravila neizmerno je suroviji od rata u kojem nekakva pravila zamisljena da budu univerzalna postuju obe zaracene strane. Autori Zenevske konvencije su to veoma dobro znali, zato su je i napisali. Kapiram ja da zivimo u eri entropije u kojoj vise nista ne vazi i nista se ne postuje osim sopstvenog interesa ali kako se ponasamo tako i prolazimo.
11 hours ago11 hr Imamo različita mišljenja o konkrenom članu koja štiti dupeta ratnih lidera i to je ok. Ali pošto si me sad zaintrigirao, možeš li mi navesti koji član Ženevske konvencije govori o tome?
11 hours ago11 hr Izgleda moral opada kada mečka zaigra pred tvojim vratima™Još malo pa air lift do Kipra.Brodovi, jahte posebna priča.Ko je planirao letovanje na Kipru može da zaboravi.Huti upozorili da dogovor sa usa neće važiti ako se uključe u rat.Ć Edited 11 hours ago11 hr by Zaboravan
11 hours ago11 hr 1 hour ago, Zaboravan said:Pre 4 dana je bio u Malajskom moreuzu, e sada da li može tako brzo stiči, čisto sumnjam. :). Neki arapski mediji se pozvali na fox.. I verovatno sami uradili matematiku. S tog mesta gde je bio pre 4 na max brzini mu toliko i treba..
10 hours ago10 hr 39 minutes ago, mackenzie said:Imamo različita mišljenja o konkrenom članu koja štiti dupeta ratnih lidera i to je ok. Ali pošto si me sad zaintrigirao, možeš li mi navesti koji član Ženevske konvencije govori o tome?Ubistvo van borbenih dejstava je zabranjeno, lider ili ne. Npr. Bin Laden jeste bio ubijen tokom borbi, ali se ispostavilo su mogli i i živog da ga uhvate. Problem je bilo naređenje da ne sme biti živ, što je kršenje konvencije.E sad, malo ko je zbog kršenja odgovarao, a svi su kršili. Tako da i ubistvo lidera i drugi zločini nisu sprečeni konvencijom nego prostom računicom šta im se više isplati u tom trenutku.
10 hours ago10 hr Politicari i naucnici su civili i time su automatski zasticeni zenevskom konvencijom...
10 hours ago10 hr 1 hour ago, mackenzie said:Imamo različita mišljenja o konkrenom članu koja štiti dupeta ratnih lidera i to je ok. Ali pošto si me sad zaintrigirao, možeš li mi navesti koji član Ženevske konvencije govori o tome?Ne mogu ali mozes i sam da potrazis.https://www.un.org/en/genocideprevention/documents/atrocity-crimes/Doc.33_GC-IV-EN.pdf
10 hours ago10 hr 13 minutes ago, radisa said:Politicari i naucnici su civili i time su automatski zasticeni zenevskom konvencijom...To bi trebalo da zavisi i od ustava i zakona zemlje. Ako je predsednik i vrhovni komandant, i ako u ratnom stanju aktivno učestvuje u vojnim odlukama, onda se možda i ne mora smatrati civilom. Siva zona. Ali ne znam gde tu spada ajatolah i kakve su njegove nadležnosti i u miru i u ratu. Edited 10 hours ago10 hr by Engineer
10 hours ago10 hr 18 minutes ago, harper lee said:Ne mogu ali mozes i sam da potrazis.https://www.un.org/en/genocideprevention/documents/atrocity-crimes/Doc.33_GC-IV-EN.pdfPrelistao sam. Ne piše ništa o tome. Edited 10 hours ago10 hr by mackenzie