Tuesday at 22:264 days Novi napad Irana na Izrael.Mogli bi Amerikanci uskoro da se ukljuce jer Izrael, posle pocetkog sok udara sada trpi udarce. Da li su Amerikanci ubedjeni da Iranci nece "poklopiti" njihove baze. Edited Tuesday at 22:294 days by Emerald
Tuesday at 23:404 days 1 hour ago, Ivo Petović said:Ti bi za početak mogao i da se izviniš što si me optužio da relativizujem genocid u Gazi kad sam ustvrdio da Izrael i Netanjahu navijaju za Trampa na izborima i da će on biti još bolja opcija za Izrael.Loš ti je twitter algoritam jbg, to sam ti i tada rekao.Neumorno spočitavaš drugima da kanališu gluposti sa Tvitera, dok u istom dahu i sam radiš upravo to.Ovo sa Trampom kao boljom opcijom za Izrael je više bluesky mudrost, ali princip je isti.Za Izrael nema bolje/gore opcije u američkoj politici, učipili su se odavno na obe strane. Vrhunac je cinizma srati kako može i gore od pedeset hiljada mrtvih Palestinaca dok stvari nesmetano idu svojim tokom.
Wednesday at 00:454 days 4 hours ago, Engineer said:U našim krajevima su malo pomagali stranu protiv koje je većinska Srbija bila, takoreći poklopili su im se interesi za zapadnim silama. Što bi rek'o fesjbuk "It's complicated"Dobro sta je ovo, poziv forumu da se podrzi Izrael zbog Mileta Dodika, i da se ocrni Iran jer su podrzavali ARBiH jel tako?
Wednesday at 01:244 days 3 hours ago, Ivo Petović said:Ti bi za početak mogao i da se izviniš što si me optužio da relativizujem genocid u Gazi kad sam ustvrdio da Izrael i Netanjahu navijaju za Trampa na izborima i da će on biti još bolja opcija za Izrael.Loš ti je twitter algoritam jbg, to sam ti i tada rekao.Zapravo si u pravu.Trampara je "izdao" MAGA u najboljoj neo-con tradiciji.Mislim, Bannon, Carlson i Marjorie TG su protiv mesanja SAD u rat, Pitanje je da li ce Tulsi da prezivi do sledece nedelje. Vansu je neprijatno, a Lindsey i izlapeli Mitch navijaju. A cenim da se nevetramperima i Liz Cheney smesi brk.To, svakako, znaci da je Tramp gori od onoga sto se ocekivalo, ovde je Tramp bio bolja opcija ne zbog carinskog rata i proterivanja migranata vec ocekivanja da ce malo da smanji nasilnicki dozivljaj po svetu.To sve, na zalost, uopste ne znaci da bi, counterfactual, Kamala ispregovarala sve i dala nogobulj Bibiju. Naprotiv, u najmanju ruku bi glumila Kaju Kalas a u najgoru (posto joj bistrina nije jaca strana) izigravala Merca.Trump's Iran dilemma exposes bit...Trump's Iran dilemma exposes bitter split among Maga fait...The conflict has pitted the isolationist and hawkish wings of the president's party against one another. Edited Wednesday at 01:304 days by Budja
Wednesday at 01:374 days Da ne editujem post:Opet se nacionio pun krug, Berni-AOC na istoj strani sa Banonom i Karlsonom.
Wednesday at 03:284 days Udario opet Tramp kurcem o ledinu. Neće moći ni da tihuje nedelju dana kao žvalavi svojevremeno, nego mora odmah da donosi odluke. Ostaje nam tanušna nada da će maga ekipa da prevlada, pa da krpimo kad se izlije sranje na nekom drugom mestu. Ali mrka kapa od toga, po svemu sudeći.
Wednesday at 03:574 days ima li nekih antivladinih protesta u izraelu zbog jos kedne zlocinacke akcije vlade izraela?
Wednesday at 05:484 days Israeli Channel 14 Diplomatic Correspondent:https://x.com/Tamir114/status/1935113534075179070 Edited Wednesday at 05:554 days by vememah
Wednesday at 06:464 days Popular Post 4 hours ago, Budja said:Zapravo si u pravu.Trampara je "izdao" MAGA u najboljoj neo-con tradiciji.Mislim, Bannon, Carlson i Marjorie TG su protiv mesanja SAD u rat, Pitanje je da li ce Tulsi da prezivi do sledece nedelje. Vansu je neprijatno, a Lindsey i izlapeli Mitch navijaju. A cenim da se nevetramperima i Liz Cheney smesi brk.To, svakako, znaci da je Tramp gori od onoga sto se ocekivalo, ovde je Tramp bio bolja opcija ne zbog carinskog rata i proterivanja migranata vec ocekivanja da ce malo da smanji nasilnicki dozivljaj po svetu.To sve, na zalost, uopste ne znaci da bi, counterfactual, Kamala ispregovarala sve i dala nogobulj Bibiju. Naprotiv, u najmanju ruku bi glumila Kaju Kalas a u najgoru (posto joj bistrina nije jaca strana) izigravala Merca.Trump's Iran dilemma exposes bit...Trump's Iran dilemma exposes bitter split among Maga fait...The conflict has pitted the isolationist and hawkish wings of the president's party against one another.Zapravo, nije izdao ništa i nije se "očekivalo", već si ti očekivao zato što si pratio onlajn vajb, i svoje emocije, a ne stvarne dogadjaje i zdrav razum. Tramp je jedno deset puta u kampanji rekao kako Bajden vodi nedovoljno pro-Izrael politiku, Šumera je nazivao Palestincem, Iran optužio da stoji iza njegovog atentata, Bibi bukvalno držao predizborne govore za njega, posećivao Kongres, a njegov najveći pojedinačni donor godinama unazad je Miriam Adelson (ranije Šeldon Adelson). I sad se "očekivalo" da ne bude toliko pro-Izrael.2 i 2 može da bude 5, samo ako sebe ubediš u to (ili ako te drugi ubede u to).Druga stvar je ta što ta je galerija likova poputa Benona, MTG i sličnih manje proIzrael iz nekih drugih, više "kaustičnih" razloga (pun bez prefiksa intended). Principijelno sa desne strane je tu samo Tomas Masi i ponekad Rand Paul.Da ne ulazim sad u to kako se nije "očekivalo" da počne da hapsi političke protivnike posle par meseci, drži vojne parade, hapsi legalne migrante i deportuje ih, igra hoću-neću sa svetskim ekonomijama, drka na Putina i slično, pošto je to, je li, manje bitno...samo da ne dodju liberali.Kakva bi Kamala bila - pa to je sad već stvar špekulacije, ali logično je bilo imati nadu da bi se makar neko iz Obaminog tima ko je pravio JCPOA tu našao umesto Bajdenovih cionista, a prilično je izvesno pretpostaviti, na osnovu svega što znamo (bez navijanja i ubedjivanja sebe), da zelenog svetla za napad na Iran ne bi bilo (o tome govore i informacije/tekstovi od juče prilično kredibilnog novinara, koji kaže da je Izrael pičovao napad na Iran i Bajdenu, ali je ovaj to odbio da podrži).
Wednesday at 06:574 days 6 hours ago, dillinger said:Dobro sta je ovo, poziv forumu da se podrzi Izrael zbog Mileta Dodika, i da se ocrni Iran jer su podrzavali ARBiH jel tako?Ne, nije tako. Izrael je sada agresor i ne treba niko da ih podrži. Ovo je podsećanje da je najgora opcija pravdanje jednih zločina prethodnima i da bi neko trebalo da preseče i kaže nećemo više tako. S tim što se na forumu, a i šire, to i dalje radi, kad su neki drugi, nama malo bliži, sukobi u pitanju.
Wednesday at 07:104 days Popular Post 2 hours ago, vememah said:https://x.com/amanpour/status/1935095391109922822Da je Iran bio par dana daleko od pravljenja nuklearke sad ne bi gledali ove scene. Ovo je priča za malu djecu, ista priča kao i sa Irakom. Razjebavaju bilo kakav sistem ili pokušaj sistema da bi sve okolne zemlje sveli na plemenski model organizovanja. Legitimna taktika, samo retard može da popuši ovu priču o nuklearnom oružju.
Wednesday at 07:184 days 4 minutes ago, Jesper23 said:Da je Iran bio par dana daleko od pravljenja nuklearke sad ne bi gledali ove scene. Ovo je priča za malu djecu, ista priča kao i sa Irakom. Razjebavaju bilo kakav sistem ili pokušaj sistema da bi sve okolne zemlje sveli na plemenski model organizovanja. Legitimna taktika, samo retard može da popuši ovu priču o nuklearnom oružju.Da, nema nijednog dokaza osim Bibijevog majke mi 9 bonbi, samo što nije.Naprotiv. US odigrala svoju ulogu, dogovoren nastavak pregovora, sve ok i par dana pre bum.