Jump to content
IGNORED

KK Mega Vizura

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

mislim da je ovo prvi put da cujem da u nekoj drugoj drzavi aplaudiraju protivnickoj ekipi za svaki dobar potez. nije to bilo upuceno domacim igracima koji su igrali lose pa se navijaci inate, aplaudirali su i svojim kosarkasim koji su bili pocisceni.

Desavalo se. Kad je Metaloplastika igrala u regionalnoj SEHA ligi Zagreb je sa Ivanom Balicem lepo docekan u punoj hali. Zagreb je razbio Metaloplastiku sa deset razlike a publika je aplaudirala.

Doduse, to pricam iz druge ruke posto na toj utakmici nisam bio, cuo sam utiske i video inserte, ali bio sam kad je gostovao Nexe, takodje u punoj hali. I Nexe je pobedio Metaloplastiku, sa manjom razlikom, ali je zato utakmica bila neizvesna. Publika je navijala, cak je bilo i prekida zbog ubacivanja nekakvih traka ali nijednu ruznu rec nisam cuo ceo mec. Atmosfera je bila takva da me je ortak pitao - Jesi li ti bas 100% siguran da je Nexe iz Hrvatske?

Posted

mislim da je ovo prvi put da cujem da u nekoj drugoj drzavi aplaudiraju protivnickoj ekipi za svaki dobar potez. nije to bilo upuceno domacim igracima koji su igrali lose pa se navijaci inate, aplaudirali su i svojim kosarkasim koji su bili pocisceni.

Desava se. Onako iz prve mi pada na pamet docek Jovici Cvetkovicu u Bitolju u sezoni nakon SP u Svajcarskoj. Taj Bitolj je bio paklen teren za gostovanje a Cvetkovic je dobio nevidjene ovacije.

Posted

ma daj. radovic je prosecan igrac. 

Bojic skuplja ucinak zato sto dobro prati igru i razume gde treba da se nadje u kom trenutku, tako da ti opaska iz prve recenice ne stoji. On ima ocajan sut, slab je i ima odraz ko moja baba, ali tesko da ima slab iQ. I treba mu dati priliku da pokaze da li je napredovao od kad je otisao iz Mege pre nego sto se otpise iz ozbiljne kosarke. Mnogo vise problema koji ljudi imaju sa njim se odnosi na njegovo prezime mnogo vise nego na igru.

Delom se slazem glede IQ. Ono sto sam siguran jeste sledece, da se u odbrani cesto pogubi, saigraci ga povlace i pokazuju gde treba da stoji, akcije ne moze da skapira na treninzima (Radmanovic style). Plus ne vazi za nekog radnika.

Posted

Mnogo vise problema koji ljudi imaju sa njim se odnosi na njegovo prezime mnogo vise nego na igru.

Posted

Vanbračni sin Ivane i Milovana Bojića. 

:Jova:

Posted

Jebiga, ja se nadao da je unuk Milutina. 

Svejedno, OKK mi je blizu, i ne znam zašto ih ne gledam. Evo u subotu dočekuju poslednjeplasiranu Slobodu. Gledaću da odem.

Posted

Srpsko srpski rečnik

Gledaću da odem - Otići ću da gledam

Posted

to nema isto znacenje

Posted

pa znam :mellow:  samo gledam zanimljiva prelamanja svetlosti u jeziku

Posted

Mega dala (a i primila) vise koseva nego bilo koja druga ekipa u ABA lizi  :kralj:  64 vise od Cibone, 90 vise od Zvezde, i cak 167 vise od Partizana.

Posted

ma daj. radovic je prosecan igrac.

prosecan vs. bivsi, tough call

Posted

novica je mozda bivsi igrac u perspektivi ozbiljne evroligaske kosarke, za radovica je i sa 15 kila vise klasa koju ce ovaj tesko da dostigne. 

Posted

Bojic ima vrlo nizak kosarkaski IQ. Gledao sam ga dosta u juniorima plus ono sto je igrao za seniore dok je jos bio u Megi. Utisak mi je bio da on nema sta da trazi u iole ozbiljnoj kosarci (sve iznad KLS). Fokusiran je uvek bio na index, cak znam da se desavalo da mu upisuju tudje skokove i asistencije (sto u KLS nije retka pojava). Sto se tice fizikalija glavna prednost su mu duge ruke pa se desava da nekad lupi blokadu cuvaru bez i da se odvoji od zemlje. Sut pod velikim znakom pitanja, uglavnom poentira ispod kosa na asistenciju ili na otpadak posle skoka. Za trojku nema sut ni brzinu, za cetvorku nema visinu i snagu.

Ja sam gledao ono u Kupu protiv Radnickog i bio je ubedljivo najbolji na terenu, meni je delovao sjajno. Nisam imao pojma ko je niti sam ga gledao ranije, posle Kupa sam mu malo pratio statistiku u KLS i opet je rasturao.

Mislim da bi bez problema i sa vrlo solidnim ucinkom mogao da igra u sadasnjoj Megi.