Jump to content
IGNORED

KK Mega Vizura

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted (edited)

Trojica najkorisnih igrača, a ekipa na desetom mestu od 14 uključujući Levski koji samo formalno nije odustao od takmičenja. Miloje je čudotvorac, a koncept kluba vrlo dopadljiv. Napred Mega!

Biće nepravda ako u raspalom KLS-u završe ispred Metalca koji cele sezone igra bolje. A i Miško je bogataš i klub mu služi da postane još bogatiji, bolje da on plati mesto u izlogu, kad već neko mora da plati. Doduše, Mega je mnogo simpatičnija - imaju roze dresove i trojicu MVP-ijeva ga, koji su inače balvani bez trunke talenta ali ih je Miloje pretvorio u zveri i junački izborio opstanak u ligi.

Edited by Heaviside
Posted

sa kim se svadjas? :) ok je miloje, to sto je koncept kluba miska takav, jbg

tesko ce i metalac i mega do treceg mesta pored partizana

Posted (edited)

Ni sa kim se svađam, iznosim svoje mišljenje o Meginoj sezoni.

Nisam razumeo ovo za treće mesto partizana. Misliš da su zvezda i FMP fiksno prvi i drugi :D ?

A miloje verovatno jeste ok i želim mu uspešnu trenersku karijeru. Krajnje pristojan i skroman lik, sa igračkom karijerom za poštovanje. Al u Megi i nije imao prilike da pokaže mnogo toga. Individualni rad sa Bobijem mu je do sada najveće dostignuće. Ovi ostali klinci su ekstra talentovani i politika kluba im garantuje minutažu, pa mislim da bi prerasli Megu ko god da je trener.

Edited by Heaviside
Posted (edited)

A miloje verovatno jeste ok i želim mu uspešnu trenersku karijeru. Krajnje pristojan i skroman lik, sa igračkom karijerom za poštovanje. Al u Megi i nije imao prilike da pokaže mnogo toga. Individualni rad sa Bobijem mu je do sada najveće dostignuće. Ovi ostali klinci su ekstra talentovani i politika kluba im garantuje minutažu, pa mislim da bi prerasli Megu ko god da je trener.

Ma da. Realno je njegov benefit iz cijele ove priče sa Megom najmanji. Kao trener je limitiran načinom igre koji mu je nametnut, a za razliku od ostalih nema mogućnost da se probije kroz neku statistiku. Meni je smiješno da se u nekom kontekstu stavlja u istu ravan sa Džikićem, recimo.

Edited by keitel
Posted

Slično kao i sa igračima - jedna, dve sezone u Megi su mu sigurno bile korisne da nauči osnove zanata na ABA nivou i bez pritiska. Al sve preko te jedne ili dve godine u klubu bez ikakvih ambicija je čisto stagniranje, kao i kod igrača. Treba da iscima menadžera da mu nađe novi klub u kome će zarađivati i moći da napreduje, a sadašnjeg gazdu da odjebe jer malo plaća i vodi politiku kluba koja ga sprečava da se trenerski razvije :D

Posted

Meni se Mega svidja :) Deluje mi kao dobar primer lukrativne privatne inicijative, ali sa pratecim pozitivnim efektom na drustvo. U ovom slucaju - srpsku kosarku, prvenstveno (a mogli bismo pricati i o popularizaciji kosarke u gradovima u kojima su igrali, novcu koji od transfera igraca udje u zemlju...). Talentovani igraci u kriticnom periodu prelaska iz juniorske u seniorsku kosarku dobijaju priliku da igraju na (regionalno) najvisem nivou i da se usavrsavaju u stabilnoj sredini, sa posvecenim trenerom i bez prevelikog straha od greske. Nakon toga (ali ne prvom prilikom, vec kad gazda proceni da su spremni) odlaze u klubove u kojima mogu da nastave sa napretkom i da se biju za trofeje - trojica najuspesnijih "projekata" iz minulih sezona su ove godine igrala Evroligu, ostali uglavom nastupaju na nivou po meri njihovog talenta (Radovic u Mursiji, Marelja u Ostendeu...). Milojeva uloga tu vise lici na ulogu trenera mladjih kategorija kome je primarna duznost da radi na individualnom razvoju, ali to, prvo, uopste nije los pocetak trenerske karijere, a drugo - koriguje cesto nezdrave takmicarske ambicije koje postoje u drugim sredinama (koje su Miljenovic npr. mogle potpuno da odvoje od kosarke).

Sto se tice nedostatka takmicarskog duha i nabijanja individualne statistike, ne bih rekao da su tu stvari tako ocigledno nepovoljne po Megu. Prvo, sta bi bile takmicarske ambicije: Evroliga, titule...? Koliko je klubova iz Srbije ikada bilo kadro da u tom smislu ugrozi "vecite"? Jasno je da bi jurnjava za tim nivoom rezultata potpuno degradirala osnovni koncept. Sa druge strane, klub napreduje: do pre par sezona je bio tek prosecan KLS ligas, danas je konkurentan na ABA nivou, igra dva finala kupa "na jednu loptu" i izgleda mnogo zdravije nego neka velika imena jugo-kosarke poput Splita, Bosne, Cibone, cak i Olimpije. Ove godine su mu mnogi prognozirali (pa i neki od najvecih navijaca) tek par pobeda u citavoj ligi, pa je dogurao do desetak. I u ovu i u proslu sezonu ekipa ulazi planski i pristojno popunjena na svim pozicijama, mnogo manje sklepana i skarabudzena od velike vecine ABA ligasa. Sto se tice nabijanja individualne statistike, nisam primetio da Mega igra sebicno, naprotiv - nagledao sam se (pre svega) americkih kosarkasa u Evropi kod kojih je glad za poenima i suvom statistikom pet puta jaca nego kod bilo kog Meginog igraca.

Posted

Slazem se u potpunosti, da nije mege ovi igraci bi igrali u kls-u ili bi grejali klupe u drugim klubovima. Zagorac recimo, nikad ne bi imao ovakvu sansu da napreduje (da, vidno je napredovao). Ali ne, simpaticniji ke metalac koji je primer onoga sto ne valja u nasoj kosarci.

Posted

Slažem sa svime osim sa time da je ovo rezultat iznad očekivanja, ABA liga je bedna i mogli su da imaju više pobeda. A Miloje je valjda prevazišao do sada tu početnu fazu karijere, za sve dalje mora ode iz Mege.

Korisna je Mega i za igrače i za gazdu, a i za srpsku košarku, ali mislim da se preterano dižu u nebesa na forumu pa apostrofiram stvari koje mi se ne sviđaju.

Posted

Kojote, seti se sta si sam pisao posle onih situacija kad je Misko slao Jokica ili koga vec bi na neki turnir u Italiju, dok je Mega igrala takmicarske meceve. 

Iz ovog ne sledi da Mega nije mesto gde se igraci razvijaju, vec da takav koncept im ai dosta mana.
Posted

Slazem se u potpunosti, da nije mege ovi igraci bi igrali u kls-u ili bi grejali klupe u drugim klubovima. Zagorac recimo, nikad ne bi imao ovakvu sansu da napreduje (da, vidno je napredovao). Ali ne, simpaticniji ke metalac koji je primer onoga sto ne valja u nasoj kosarci.

Klub Metalac mi nije simpatičan, ali ekipa ove godine na terenu mi je simpatičnija od Mege. A i volim da postoji autentični klub iz unutrašnjosti Srbije u ABA ligi.

Pričaš o simpatijama, a to je potpuno subjektivna kategorija tako da je bezvezno insinuirati da su nečije simpatije pogrešne.

Posted

Pa i dalje stojim iza toga, osim sto jos uvek pratim megu, jebi ga .

Heavi, nije problem sto istices mane, problem je sto preterujes.

Posted

Ih, pa preteruješ i ti kad napišeš da je Miloje mega car od trenera, a pisao si to. treba da nas bude još jedno 5,6 koji preterujemo sa isticanjem negativnih stvari pa da bude ravnoteža na topiku.

Mislim, ja naravno ne mislim da preterujem, kao ni ti što verovatno za sebe to ne misliš :D

Posted

Ne razumem kako neko može da navija za Megu, kada ni njima samima nije bitan rezultat. Taj manjak sportskog duha uzrokuje da na Megu gledam kao na preduzeće, a ne na sportski klub (znam da će ovo Miška izuzetno potresti, ali morao sam reći).

S druge strane, taj koncept je izuzetno dobar za igrače i samim tim i za reprezentaciju Srbije.

Posted

Klub Metalac mi nije simpatičan, ali ekipa ove godine na terenu mi je simpatičnija od Mege. A i volim da postoji autentični klub iz unutrašnjosti Srbije u ABA ligi.

Pričaš o simpatijama, a to je potpuno subjektivna kategorija tako da je bezvezno insinuirati da su nečije simpatije pogrešne.

nemoj da se hvatas za izraz, znas sta sam mislio.

drugo, kakve veze ima ova statistika? ako se kopa dublje jasno je zasto igraci mege imaju ovakvu statistiku - igraju na veci broj poseda i igraci imaju veliku minutauzu (opravdano, i poenta je da imaju sto vecu minutazu). problem je sto u evropi koriste ovaj debilni indeks korisnosti koja je najgluplja moguca statistika pa se ona osnovu toga i dodeljuju nagrade. poptuno sumanuto.

pisao sam da je miloje dobar trener i stojim iza toga.