Jump to content
IGNORED

KK Mega Vizura

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Raduljica je definitivno seronja, ali ima i ljudi koji nisu seronje (vredni, odgovorni) a demorališe ih pristup u kome se stalno potenciraju greške, dok se za dobro urađene stvari ne dobija pohvala jer se to podrazumeva.

Trenutno je u žiži™ film Whiplash koji se bavi time. Dobar je, preporučujem.

Ako nisi bio na Partizanovim treninzima ne znam kako možeš ovo da znaš.

Posted

Pomogao mu je da dobro igra za reprezentaciju. Ne može valjda on da bude odgovoran za to kako će ovaj da igra kod nekog drugog.

ne moze, ali jebo ti igraca koji ce da se bavi svojim sportom dva meseca godisnje kad mu neko gladi jaja. vec sledeci put ce vise stete da nanese, a svaki sledeci put jos vise. to je sad dalo rezultata, pedagoski to nema nikakvog opravdanja.

Posted (edited)

Ako nisi bio na Partizanovim treninzima ne znam kako možeš ovo da znaš.

Imam dva video snimka na kojima Vujošević fizički ponižava igrača zbog grešaka na terenu, tako da ne moram da gledam trening. Mogu da ti pošaljem ako te zanima.

Edited by Heaviside
Posted

Nisam jedini koga je whiplash asocirao na Vujoševića..

Da ne bude i da je sve do mentalnog sklopa - od Muslija zaiste nije bilo nikakve koristi u napadu na postavljenu odbranu. Kapiram da mu stil igre koji Mega forsira mnogo više odgovara, i tu sigurno nije usamljen slučaj.

Posted

gledao, sranje je

mislim, u pouci je sranje, za gledanje nije los

Pa ako si gledao onda si video da ima izuzetno vrednih ljudi kod kojih je takav tretman kontraproduktivan. Reći da su svi oni seronje je mačo proseravanje.

Posted

Kapiram da neko misli da je Musli duduk od igraca ali bas je lose vreme da se raspravlja o tome nakon sto se kvalitetno usrao u drugi najjaci centarski par ABA lige. Ne treba zanemariti da je on trenutno kod Milojevica koji je odlican posao napravio sa reanimacijom Marjanovica, pa ipak treba jos malo sacekati da se vidi kako ce sve to sa Muslijem izgledati. Tim pre sto je PPP poznat po "kvalitetnim" procenama, ovde je i Djokovic jos pre pet godina slat u penziju a od tada je osvojio sedam GS-ova, tri godine zavrsio kao prvi igrac na svetu i 2011. postao najbolji sportista na svetu. Mogao bi Musli napraviti opasnu karijeru ako se to uzme u obzir. :lolol:

Posted

Imam dva video snimka na kojima Vujošević fizički ponižava igrača zbog grešaka na terenu, tako da ne moram da gledam trening. Mogu da ti pošaljem ako te zanima.

Video sam te snimke ne moraš da ideš đonom. Znači Vujošević je trener Partizana 15god ili koliko već u ovoj novijoj eri a ti kao krunski dokaz predočavaš dva snimka sa utakmica. Šta ćemo sa svim ovim izjavama bivših igrača koji ga hvale? Ima ih više od 2 sigurno.

Posted

Kapiram da neko misli da je Musli duduk od igraca ali bas je lose vreme da se raspravlja o tome nakon sto se kvalitetno usrao u drugi najjaci centarski par ABA lige. Ne treba zanemariti da je on trenutno kod Milojevica koji je odlican posao napravio sa reanimacijom Marjanovica, pa ipak treba jos malo sacekati da se vidi kako ce sve to sa Muslijem izgledati. Tim pre sto je PPP poznat po "kvalitetnim" procenama, ovde je i Djokovic jos pre pet godina slat u penziju a od tada je osvojio sedam GS-ova, tri godine zavrsio kao prvi igrac na svetu i 2011. postao najbolji sportista na svetu. Mogao bi Musli napraviti opasnu karijeru ako se to uzme u obzir. :lolol:

Nema šta tu da se misli, godine igranja na nivou jedne aba lige su to dokazale. 

Posted

ne moze, ali jebo ti igraca koji ce da se bavi svojim sportom dva meseca godisnje kad mu neko gladi jaja. vec sledeci put ce vise stete da nanese, a svaki sledeci put jos vise. to je sad dalo rezultata, pedagoski to nema nikakvog opravdanja.

Ma to sad kao da su Sale ili poliglota™ nekakvi vaspitači. Cilj je da pronađeš ključ da ti igrač u timu funkcioniše, ako ti treba takav igrač. Kod Muslija su stvari jasne - on ima 213, relativno dobru pokretljivost i tehniku za svoju visinu, ima dakle predispozicije, samo je pitanje da li te predispozicije mogu da se iskoriste.

A ako igač neće da radi, kao Raduljica, teško da iko može da mu iščupa karijeru. Ali Sale je uspeo da ga iskoristi za konkretan tim, konkretno takmičenje.

I što se tiče toga da igrač nema mentalnu čvrstinu, pa kao takav otpada, to verovatno da može u nekom sistemu gde ima petnaest takvih sa sličnim predispozicijama, na koledžu u Ncaa, recimo. Ali, kod nas nema, ima nešto malo talenta, pa napravi od toga najbolje što možeš. Miloje je tu mnogo bolji od debelog. Mada, govorim o debelom u poslednjih par godina, ranije je ostavljao utisak dosta razumnijeg čoveka.

Posted

Nema šta tu da se misli, godine igranja na nivou jedne aba lige su to dokazale. 

Znas kako, ne bi bio prvi late bloomer u evropskoj kosarci. Moje misljenje o Musliju je blize tvom i Joeovom, nekako mi deluje kao mrtvo puvalo, ali uvek valja biti oprezan kad su konacne izjave u pitanju. Zato sam i pomenuo onu zajebanciju sa Djokovicem. Musli je tehnicki skolovan igrac, ima odlican frame za centra, ako bude poslozio neke stvari u glavi nema razloga da ne bude makar pristojan centar. Likovi od 213 koji imaju stabilnu motoriku ne rastu na drvecu.

Posted

Pa ako si gledao onda si video da ima izuzetno vrednih ljudi kod kojih je takav tretman kontraproduktivan. Reći da su svi oni seronje je mačo proseravanje.

govorimo o filmu ovde, dakle fikcija. nema tu nsta da se vidi primenljivo na realnu situaciju, koja je pride u potpuno drugacijoj sferi.

nemam ni problem sa tezom da ne odgovara svakome takav tretman, ali ovde govorimo o zapustenom igracu, i fizicki i takticki i tehnicki. nije on bio u sjajnom stanju ni kad je dosao ni kad je odlazio iz partizana, a vazio je nekad za velikog talenta. ne moze i to na duletov tretman da se svali, decko ocigledno nije veliki radnik.

Posted (edited)

Znas kako, ne bi bio prvi late bloomer u evropskoj kosarci. Moje misljenje o Musliju je blize tvom i Joeovom, nekako mi deluje kao mrtvo puvalo, ali uvek valja biti oprezan kad su konacne izjave u pitanju. Zato sam i pomenuo onu zajebanciju sa Djokovicem. Musli je tehnicki skolovan igrac, ima odlican frame za centra, ako bude poslozio neke stvari u glavi nema razloga da ne bude makar pristojan centar. Likovi od 213 koji imaju stabilnu motoriku ne rastu na drvecu.

Ne bi, samo kažem da do sada nije ništa pokazao. I to dve dobre partije protiv Budućnosti i Cedevite ne mogu da mi promene u glavi. Daj da ga vidimo još i u nekoj drugoj situaciji nego što je ova u Megi pa da pričamo onda. Oko toga da Mega ne može da se poredi skoro ni po čemu sa top timovima iz abe valjda možemo da se složimo. Evo ti banalan primer. Pogledao sam malopre statistiku, igrao je 38min i nije imao nijednu blokadu. A voleo bih da znam i koliko je šuteva pokušao da izblokira i kakav je procenat protivnika na obruču u tim situacijama.

Edited by theanswer
Posted (edited)

nemam ni problem sa tezom da ne odgovara svakome takav tretman, ali ovde govorimo o zapustenom igracu, i fizicki i takticki i tehnicki. nije on bio u sjajnom stanju ni kad je dosao ni kad je odlazio iz partizana, a vazio je nekad za velikog talenta. ne moze i to na duletov tretman da se svali, decko ocigledno nije veliki radnik.

To sam i ja mislio kad sam ga gledao u Partizanu. Međutim ovo što sad igra me je nateralo da preispitam to mišljenje.

Edited by kobni zelaya
Posted

Musli je pao ne samo kod Vujoševića, pao je i kod Ivanovića u Laboralu. Nije to zanemarljiv podatak. U Megi je legao u prilično dobru situaciju, Miško će ga uvaljati u neki tim na leto i onda sledi test istine. Laboral > Partizan > Mega Leks.

Posted

Ne bi, samo kažem da do sada nije ništa pokazao. I to dve dobre partije protiv Budućnosti i Cedevite ne mogu da mi promene u glavi. Daj da ga vidimo još i u nekoj drugoj situaciji nego što je ova u Megi pa da pričamo onda. Oko toga da Mega ne može da se poredi skoro ni po čemu sa top timovima iz abe valjda možemo da se složimo. Evo ti banalan primer. Pogledao sam malopre statistiku, igrao je 38min i nije imao nijednu blokadu. A voleo bih da znam i koliko je šuteva pokušao da izblokira i kakav je procenat protivnika na obruču u tim situacijama.

Gledao sam utakmicu i nema potrebe da sad nesto kopam po statistici, Musli je odigrao veoma dobro protiv dva centra sa prilicno dobrom reputacijom. Nije on tip centra koji ce da lovi blokadu jer je dosta spor, neatletican, tajming za skok mu je los ali ima dosta centara koji u tom segmentu ne briljiraju pa ipak imaju neke druge karakteristike koje ih izdvajaju. Izjasnio sam se oko Muslija i ne bih dalje da sirim pricu, samo kazem da decka sa takvim fizikalijama vredi cekati i vredi ulagati u njega, koliko god vremena da to zahteva. Ovde se dosta pisalo o vaznosti Mege kao kluba u kojem igraci imaju safe haven za reset i reanimaciju, nista ne kosta da pokusaju i sa Muslijem. On je dominirao kao junior pre svega zahvaljujuci dominantnim fizikalijama i nekako nije uspeo da izgradi skill koji bi mu bio potreban u situaciji kad vise ne ide na fizikalije. Sad radi sa covekom koji je imao fantastican centarski skill kao igrac i na pravom je mestu. Hoce li to iskoristiti ili nece, videcemo.